Първи учебен ден: Букети за учителя или пари за кауза?

Кои бяха най-купуваните цветя за първия учебен ден?
16 сеп 2019 21:08, Анисия Иванова
3

И днешният първи учебен ден не започна без традиционните букети, които много ученици искаха да поднесат на преподавателите си.

Екипа на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR реши да провери,  кои са най-купуваните букети с цветя тази година. Както и  различна ли е цената им на борсата за цветя в сравнение с магазин в центъра на града.

Нашата  проверка установи , че сред най-предпочитаните цветя са единичните, живите в саксии, както и тези, които варират между 10 и 20 лева.

Според Мирослав Лалев, който е в бизнеса с цветя от три години,  хората все повече се съобразяват с това каква е цената им, но и тази година наплив има.

Не липсваха и продавачи, които отбелязаха спад в продажбата на букети. Причината според тях е започналата в някои училища  кампания "Не купувайте цветя, оставете букета", която призовава вместо това, парите да отидат за благотворителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закакво да учат като ще работят и живеят в чужбина.Няма смисъл от училища дето образоват кадри на други държави .Тука работят само бедните и неможещите кадри от всички професии.Можещите са в чужбина лекари,учители,ученици и работници разни.
2
0
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
Само 60 хиляди деца са първи клас. 2017 бяха 80 хиляди?
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Първи учебен ден: Букети за учителя или пари за кауза?"Трети избор. Парите в джоба, щото така или иначе правителството ще ми ги изсмуче.