Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112

Когато тя обедини повече институции, ще бъде по-ефективна, смята МВР шефът
19 сеп 2019 18:10, Анисия Иванова
26
Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112
Снимка: БТА, архив

Когато системата 112 обедини повече институции, действията ще имат по-голяма ефективност, обяви във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който присъства на годишното съвместно учебно занятие за търсене и спасяване при авиационно произшествие, което се състоя на плажа в район "Аспарухово" в крайморския град.

Маринов каза, че хората имат доверие в системата 112, което се отчита по броя на позвъняванията и на реакциите.

Нашата задача на база на това, което имаме към момента, и се изготвя концепция за развитие на системата 112, е да се разшири функционалността й, така че тя да обхване всички институции, които имат ангажимент към реакция при даден сигнал, обясни министърът. Според него това означава институциите да се управляват от едно място и информацията да постъпва на едно място.

За учението, на което присъства, Маринов каза, че е запознат със сценария и целта е на терен да се проиграе спасителна операция. По думите му в такава спасителна операция участват много институции и всяка има определени задължения и действия.

Според него на терен се установява как институциите провеждат действията си, без да пречат на другите. Идеята е да се сработят институциите на място, защото има изработени планове и схеми, но когато се проиграе на терен, се показват проблемите, допълни Маринов, цитиран от БТА.

В учението участваха служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация". Освен тях в занятието се включиха и съставни части от Единната спасителна система - МВР, министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на отбраната, на здравеопазването, община Варна, БЧК и др.

Според сценария на учението екипите разиграха издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите, гасене на пожар в гориста местност, издирване и спасяване в и под вода, ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 4 години
И как разбра,че имаме доверие на тел.112.*** си ти,нямаме им никакво доверие,както и на вас.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво доверие? Баба ми почина заради тях, защото вместо да изпратят линейка веднага 20 минути разпитваха дали е сериозно положението ѝ. На човек, който не може да си поеме дъх, дали е сериозно нуждаещ се от помощ!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Тези на снимката, безспорно власт имущи мафиози, с какво най много впечатляват? Те и не знаят какво е, понеже е напълно естествено в мафиозната чест, - лицемерието. По лицата им няма и сянка за нещо друго - тарикатлъка е признак за приличие. Дяволът яхве си цени кадрите и им е дал власт.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младенов,чувал ли си приказката,че по дрехите посрещат,а по акъла изпращат? Вижте се бе,брадясали,гледате кръвнишки и говорите глупости!И служителите ви и те като вас,че и по-бетер!Айде стига смешки!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тея хора на снимката нема ли самобръсначки ? или подражават на голимецо.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3 Напълно съм съгласен с Вас. 112 е бълна безмислица и местенце за нашите хора. Преди си имаше отделни телефони за Бърза помощ, Пожарна и МВР. Сега си е един хаос, че отгоре на това изтича и информация.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези които вдигат телефоните не са обучени да разпознават спешността да говорят а камо ли да вземат решения .Въздух под налягане който се надявам да избие за някои от управляващите
11
0
 
9
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 4 години
ИЗВЪНЗЕМЕН
10
0
 
12
 
! Отговори
Хубавое преди 4 години
Аз като бях в криза и звънях никой не вдигна 2 пъти..
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам да ми кажат нямате проблем въобразявате си звънете отново като имате.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво доверие на 112 да имаме бе като на този телефон са сложени бавноразвиващи се. Аз им казвам че жена ми изпадна в бесъзнание и ми трябва бърза помощ а тези от 112 ме пращат в 12 часа през ноща при личния лекар. Къде да го намеря личния лекар и с какво ще ми помогне. Теглих им една тлъста майна обадих се да дойде такси закарах съпругата ми в Исул и я спасиха. Докторите ми казаха че ако съм се забавил още 10 мин. Живота на съпругата ми е бил на косъм. Това е телефон 112 не му се доверявайте.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
112 ...половин час чакаш патрулка 45 мин линейка накратко дори и в столицата през делничен ден оправяй се сам а ако си некъде в провинцията незнам
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ГЕРБ продължават упорито с жалките си и смешни опити за манипулации на обществото....Е, хората обаче са умни, виждат всичко и изпитват какви ли не страдания, а правителството нехае и лъже за всичко.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посдения път, една лекла ме караше, да и обеснявам, къде се намира известен обект в моя град, пред който човек беше паднал и се гърчеше, за да може да каже, адреса а беше тъмно и нищо не се виждаше, а аз улицит не ги знам поименно.Казах и, да каже на хората мястото, те ще се сетя, тя леклата ми се кара, че мааа тооооо ама как такааа а ааа ууууу ... И и се скарах, а тя се обиди, затвори и човека си замина ...Баси тъпия е тоя 112....
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, нямат никакво доверие на всички български институции, защото знаят кои са там и как са назначени, резултатите от "работата" им са нулеви!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко?Ако вида крадецу, гърма с пушката, копам *** у дрово, а на комшо давам 500 лева назаем, де си ги не сакам!
2
0
 
16
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Ама в тебе нямат доверие хората, шофьореее...Той си знае на коЙ?
1
0
 
20
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Ко речи?