Неправилни знаци, невидими табели... Чия е отговорността?

От Института за пътна безопасност се натъкнаха на редица нередности
19 сеп 2019 07:19, Красимир Ангелов
11

Неправилно поставени знаци и табели стават невидими за шофьорите. На това се натъкнаха от Института за пътна безопасност на подбалканския път.  Изниква обаче въпросът: Чия е отговорността?

Иво е шофьор от 40 години, а през последните пет кара и мотор. Според него двата основни фактора за безопасността по пътищата са човешкият и качеството на инфраструктурата.

От Института за пътна безопасност се натъкнаха на почти обрасали знаци на ключово кръстовище, намиращо се на подбалканския път между София и Бургас. Експертите констатираха и няколко нарушения.

Поддържането на републиканската пътна мрежа е отговорност на Пътната агенция, а общините са отговорни са останалите по-малки пътища, финансирането за които се определя от АПИ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 8Това е следствие от превръщането на КАТ в данъчен орган.Тия със скъпите коли грам не им дреме за глоба от 100-200 лева.Ама ако ги спираш на всяко нарушение (движение срещу движението по еднопосочна улица, неправилно паркиране и куп други) и им прибираш автомобилите ще е друго, нали.Дреме му на него за акт или фиш, че и без книжка ще кара, но когато му прибереш за 6 месеца дръгела много бързо ще се замислят!А факта, че чуждестранните водачи не се глобяват? 1075 акта има за 4 месеца-платени 0
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославАми не си много прав.Че има раждясали знаци и не се виждат, прав си.Обаче българина качи ли се на кола и кара все едно е на рали.Не дай се боже да има скъпа кола и се мисли за господ.
7
0
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 6За това пак са виновни институциите, поради простата причина, че КАТ не си вършат работата! Колко пъти си виждал КАТ да застанат на някое от тези кръстовища (които цял град ги знае и не само в София, а във всеки град в България) и да прилагат закона? Ама да си на кръстовище не е като да люпиш семки в колата докато камерата ти върши работата. Простата истина е, че КАТ не е законоприлагащ орган, а още един НАП които налага данъци под формата на глоби и затова закона не се прилага!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българина не са му проблем знаците, защото несъмнено има знаци, които не се виждат, но българина не спазва и тези, които вижда, така че това си е само оправдание. Застанете само на едно кръстовище в София за 30 минути и ще забележите, че масово не се спазват знаците, въпреки че са видими.
5
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 4 години
В България няма държавна институция ,която да е виновна.Винаги виновни са обикновените хора,а тези които взимат заплати от нас са само за това да си взимат заплатите.Когато трябва да се носи отговорнос всеки бяга и е невинен.Докато е така опрамия в територията България няма да има.
4
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Всичко това се прави умишлено от АПИ, за да може КАТ които вече е превърнат не в правораздаващ орган, а в още един данъчен да имат основания да пишат актове и да пълнят бюджета! Резултата всички го знаем, още и още умрели хора! И всичко това е следствие от престъпна и целенасочена небрежност! Като се добави и факта, че актовете не важат за чужденците и картинката става още по покъртителна! Показва се на всички, че закона важи за едни, а за други не!
3
0
 
18
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
То не само там е така, цяла България е пълна с ненужни ограничаващи знаци стоящи там от поне 30г., повечето знаци навсякъде са обрасли и не се виждат, малкото които се виждат са ръждясали и вече не се четат. Но това не пречи на КАТ да пишат актове и да снимат. Ще се скрият в храста да снимат, но няма да се сетят да изрежат същия храст за да се вижда знака! Ама пък ако се изрежат храстите къде ще клечат горките катаджии? Цялата ни инфраструктура е в покъртително състояние!
2
0
 
15
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Поредното доказателство, че от АПИ не си вършат работата: обрасли и ръждиви мантинели, пясъчни наноси по пътя, липсващи или скрити знаци, липсваща или неадекватна маркировка. Време е за тотална промяна в агенцията! Заради тях умират хора!
1
0
 
8
 
! Отговори
Трол полиция преди 4 години
А на кръстовище между общински и републикански път, кой слага знаците и кой е "собственик" на канарчетата кацнали на клона на крайпътното дърво, надвиснал точно между двата пътя?