Преди голямото пътуване: МВР спира тировете, към водачите: Търпение!

В София полицията готви проверки за скорост и употреба на алкохол и наркотици
Обновена: 19 сеп 2019 13:49 | 19 сеп 2019 13:47, Красимир Ангелов
23
Преди голямото пътуване: МВР спира тировете, към водачите: Търпение!
Снимка: Булфото

МВР и "Пътна полиция" ще предприемат редица мерки във връзка с очаквания от петък следобед интензивен трафик във връзка с трите почивни дни заради Независимостта на България.

По традиция ще бъде ограничението за движение на МПС с техническо допустима маса над 12 тона, като тази забрана е за времето от 16.00 до 20.00 часа на 20 септември и на последния почивен ден - 23 септември, за времето от 14.00 часа до 20.00 часа. Забраната ще е по всички автомагистрали и участъци от републиканската пътна мрежа.

С цел осигуряване на безопасността на движението, още от обед в петък ще бъде създадена организация на движението от полицията. За времето от 14.00 часа до 20.00 часа на 23 септември пък ще бъде създадена организация за облекчаване на трафика към основните градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната.

За времето от 22.00 часа на 21 септември до 02.00 часа на 22 септември и от 22.00 часа на 22 септември до 02.00 часа на 22 септември е разпоредено провеждането на специализирана полицейска акция с главен акцент недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи или водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични средства за контрол на скоростта, в това число и автоматизираните средства за контрол.

Един от най-критичните участъци и този път се очаква да бъде магистрала "Хемус". За улесняване на трафика в почивните дни ще бъде създадена реверсивна пътна обстановка в района на ремонтите около и в тунел "Витиня", обяви Симеон Русинов от Областната дирекция на МВР-София, цитиран от "Фокус".

„Създадена е организация, с която да се раздели трафикът, за да няма създаване на тапи. Изисква се търпимост от водачите. Не можем да пренасочваме движението по каквито и да било други пътища, освен по основните артерии на републиканската пътна мрежа“, посочи Русинов.

Той допълни, че полицията не очаква проблематични участъци по магистрала "Тракия".

Тези, които ще останат в София пък трябва да знаят, че през почивните дни ще има интензивни проверки в столицата за спазване на правилата за движение по пътищата, като ще се следи за нарушения като употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества и превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Ха ха това беше добро, само проупусна да кажеш че повечето ходят с лютеницата и кремвиршите там.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките *** от соца сега са първи демократи.Като започнеш с Бойко и Костов и минеш през цялата кохорта *** на *** та стигнеш до Доган и останалите *** на ДС.Ето това е истината за комунистите и демолратите.За едни и същи алчни копеУвта говорим.А истинските комунисти измряха отдавна.Познавах много от тях.Чисти хора.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До яяИ от къде пари тогава като е мизерия?При БСП-то колко често ходехте до Гърция?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DeathТъпо ***... Аз се идентифицирам като комунист.Знаем ви какви сте работари, хайде не ми се форсирай.Понеже много работихте та за това фалира НРБ-то.На нощна смяна сте спали като порове, на дневните сте пили като смоци.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младеж се оплаква на дядо си: - Чаках 3 часа на границата, за да отида до Гърция. - Хм, аз чаках 45 години моето момче.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И се погледнете колко сте независими, щом като сте тръгнали да празнувате. Независими за три дни и после пак роби.
13
1
 
9
 
! Отговори
Nfx преди 4 години
Хм, гърция-мърция и пр. не ме засяга! Мен ме чака гроздобер!
12
7
 
8
 
! Отговори
Death преди 4 години
До Макарена.. Аз се идентифицирам като комунист.През целият си живот и до момента не съм спрял да работя.Ти на колко години си...?! Няма начин да имаш спомени за тези години, както пишеш .....! Дай ми адресче на местоживеене, за да видиш какво означава лагер!***!
11
16
 
13
 
! Отговори
Макарена преди 4 години
До ГробокопачКомунистите почивахте достатъчно през 45-те години, в които крепяхте съветската окупация в България. Сега трябва да свикнете с мисълта, че трябва да работите, ако искате да ядете. Вече я няма Партията, която взимаше от народа и ви даваше наготово. И се радвайте, че не ви вкарахме в лагери, а ви оставихме на свобода.
10
20
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До 7 и 8Истината е, че точно при управлението на ГЕРБ, простолюдието придобихте такъв стандарт на живот, който ви позволява да ходите на почивка в Гърция по няколко пъти в годината. И сте много жалки с постоянното си мрънкане, че сте бедни. Бедните хора нямат по 2-3 коли и не ходят на почивка.
9
1
 
12
 
! Отговори
179 преди 4 години
Така и не оправиха едното платно на Хемус. Явно им трябват 5-10 години за да се справят защото 1 година вече мина. Жалка картина....
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникЕми изнасят се за по-евтино в Гърция, Сървия,Македония и тн.В мутро територията хем скъпо , хем само ***
7
7
 
14
 
! Отговори
яя преди 4 години
до 6: дават си последнитепари с идеята малко да се откъснат от мизерията бойкова
6
14
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Е, нали УЖ нямате пари, а горивата били много скъпи? Кви са тия пътувания?
5
2
 
8
 
! Отговори
1929 преди 4 години
аз си съм пропуснал някой час по българси език или заглавието е неадекватно?
4
7
 
21
 
! Отговори
Циба преди 4 години
Бедният българин пак се стяга за почивка ли бе?Пародия сме като цяло!Съмнявам се,че повече от 50% знаят защо има допълнителен почивен ден!
3
6
 
6
 
! Отговори
82985 преди 4 години
Търпението е качество, което *** Балкански не притежава (в това число само мамалигите ни бият - най - тъ.пата нация на балканите са те).
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ли отбивки по АМ Струма?
1
2
 
10
 
! Отговори
майор Костов преди 4 години
КАТ предупреждава карайте с съобразена с пътните условия скорост.