БАБХ има нов шеф, ще я оглави професор

В Агенцията по храните влиза и друг зам.-директор
11
БАБХ има нов шеф, ще я оглави професор
Снимка: архив, Ройтерс

Проф. д-р Паскал Желязков, д.в.м е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

До момента той е бил директор на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт "Проф. д-р Г. Павлов".

Проф. Желязков има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност. Бил е началник отдел в Центъра за оценка на риска, директор на Националната научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Националната ветеринарномедицинска служба, съобщиха от БАБХ.

Има над 90 научни публикации и научни доклади. По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор - д-р Марияна Шумова, която към момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция "Граничен контрол".

Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

Причината за рокадите не се съобщава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Това е било може би някъде по онова време.Аз съм ти писал за сега.Знам от разкази на познати, как "работи" тази служба.Никога не обявиха поне една вредна или отровна храна кой я внася, кой я продава. Това случайно ли е според теб?А как провят проверки по магазини и заведения знаеш ли? Обаждат се предварително по телефона кога ще са там, да ги чака управителя с пликчето.
7
5
 
2
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
А проф. Вучков каква длъжност ще заеме?
6
0
 
9
 
! Отговори
До 5: преди 4 години
Интересувал съм се и съм запознат.1. Доказана Африканска Чума по свинете НЯМА - нито една проба не е изпратена до референтата лаборатория в Испания.2. Доказана Африканска Чума по ДОМАШНИТЕ *** НЯМА доказана. 3. Заповедите на областните началници не е за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗБИВАНЕ НА домашните прасета.4. Не искам да обсъждам с тpoл като тебе какви са европейските директиви за избиване на прасетата и в какъв радиус от ДОКАЗАНО огнище на зараза.5. Чума по свинете не е АЧС.6...
5
7
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 3 А ти се заинтересувай от европейското законодателство при поява на АЧС и тогава пиши за някакви " поръчки ". БАБХ само изпълнява стриктно европейското законодателство.Ще ти се да обвиниш правителството и Бойко , но не ти се получава.И това ще проличи на изборите.
4
2
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 4 години
До Анонимен 2 14 г. съм бил инспектор в ДВСК и БАБХ и ще ти кажа че от 15 човека в агенцията имаше само един рушветаджия който беше доносник на директора и върл комунист. Дори го издигнаха до началник сектор.За тези 14 г. не съм взел 14ст. рушвет. Кутия бонбани , пакетче кафе или бутилка кола може , но до тук.Така че не слагай всички под един знаменател.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, миналата година избиха козите и овцете на хората, тази година избиха прасетата и по този начин обрекоха малкото останали хора по селата да напуснат своите домове.Дори да сменят ръководството на БАБХ няма да върнат убитите животни - поръчката е вече изпълнена и вместо месо от село ще трябва да купуваме месо от големите вериги.За съжаление, много малко хора от градовете се интересуват от трагедията в провинцията.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че щели да сложат нов шеф, изобщо няма да промени имиграционния им начин на работа и масовата корупция в дейността им.Тоя първо се е "поклонил" на вожда на ГРОБ, а после ще прави каквото си иска необезпокоено, точно както предишния им шеф.Апропо, предишните началници и целия им "екип" който знае само да взима рушвети и да си затваря очите, защо не е в затвора?Или ще си харчат затрупаните с далавери пари съвсем безнаказано?
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам въпрос към новия шеф ако може нека отговори-Защо и в най обикновенна вафла има палмово масло и то полезно ли е за организма , ако не защо ни тъпчат с него ? Пиша само за вафла а нека той се сеща за другите стоки че е пълно с тази мазнина нали ще се "бори" за безопасни храни та защо ? И до сега какво свършиха неговите предшественици и ако нищо защо !!??