Жива верига пред БНР с искане за свобода на словото

Акцията е организирана от Асоциацията на европейските журналисти
24

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Асоциацията на европейските журналисти в България организира протест пред БНР за свободата на словото под мотото „Да дадем сигнал!”.
Още по темата

Проявата започна в 12 ч. и е по повод прекъсването на сигнала на програма „Хоризонт” на 13 септември за повече от 5 часа.

Идеята е протестиращите ще направят жива верига от радиото до националаната телевизионна кула – ще се подредят през 10 метра.

Според изчисленията за нея са необходими 111 журналисти. Числото  е символично – в момента страната ни се намира на 111 място по свободата на словото, допълва bTV.

Прокуратурата започна наказателно производство по случая. Властите установиха, че прекъсването на сигнала не се дължи на профилактика, както гласеше официалното съобщение на ръководството на радиото. Утре се очаква Съветът за електронни медии (СЕМ) да обсъди дали да отстрани сегашния генерален директор Светослав Костов след сигнали от журналистите, че се оказва натиск. След дълго мълчание Костов излезе във вторник с отворено писмо и заплаши със съд критиците. Обяви също, че радиото е „подложено на атака”.

Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни”, написа още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: протестБНРжурналисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 4 години
Никай не им пречи да кудкудякат в ефир! Защо е тоя цирк!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята е радиата да са плейлист и да не се обсъждат важни теми.
18
0
 
3
 
! Отговори
200 грама шпек преди 4 години
За хапнат, да пиинат и да се успокоят малко. Проблемите се решават най-лесно на дълга маса.
17
1
 
6
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Похвална инициатива...А на вас не може да ви се угоди!Редовните юзъри на сайта - знаете много добре каква бетер сталинистка цензура ви налагат - варненските собственици на сайта (личи си партийната школовка от ДС)
16
3
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Точно в Хоризонт не си пишат и говорят каквото си искат, това на са клозетите на Пеевски. А изключването на сигнала за 5 часа си е за затвор защото е сериозна заплаха за националната сигурност.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светослав Костов е срам за българската журналистика!
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки си говори и пише какво си иска, било истина било лъжа....и после нямало свобода на словото!!!! Нямате угодия господа и госпожи Джурналисти."На калпавия водолаз, водораслите му пречат"
13
4
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
абе защо след като изритаха с шут Аниту Цоловата и Бенатовата никоя друга медия не ги иска. Що не идоха у Дойчо Велев, Битивиту, Ик*номедия Прокопиева или къде и да е другаде. Едната прави курсове дето никой не ходи на тях а тя се хвали мколко е заета, другата върти геврека на такситу. Ама защо бе-нали сте много добри журналисти и сте все цензурирани и сегрегирани. Ама то е убаво когато Америка за България и Отворено Общество плащат нали? ОИ като трябва да идеш после на свободния пазар е кофти..
12
2
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Значи.. една кликичка започна да се намърдва навсякъде и по всички медии. БНТ културните предавания, БТВ новните и Светлиту който НЕ Е, повтарям НЕ Е ц*ганин, БНР и т.н. Киро като купи Нова ги изрита и понеже са мноооо добри джурналя - сега въртят геврека на таксито. Около тия една друга групица банда комсомилци и б*здарници се усети, че най лесно е да се пишеш сегрегирана л*бералка и никой не може те пимне за ревера - и хопа и те снахава л*берали и с*росоидки. Аууу... БГ държавата на б*здарните
11
3
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Аз не можах да разбера...1. Чий и къв го дири бивш съдия, настоящ ,политик Методиту Лалавия на протест на джурналисти.2. С оглед огромния брой хора работещи в радиото този прореср доста рехавичък е. Аз предброих 10, в сградата на Драган Цанков са 100+. 3. Къв и проблема на Силвиту сега. Нали я върнаха. Или идеята е, че ще има колежка до нея с различно мнение евентуално. Нали либ*растака обича деокрацията и л*бералните ценности. Плурализма не е ли л*берална ценност бе л*бератаци?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно офисът на Сорос е до телевизионната кула и ще си предават дваюсетолевки.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво лошо има Радио Хоризонт да се превърне в Агенция Пик?
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радиото се контолира по-трудно от телевизията, но сега се пробват да контролират и него.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода на словото има само в държавните медии. В другите частни медии има само уволнение и никой не смее да протестира.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главанаците са некадърни и лоши сервитьори на своите господари.
5
0
 
1
 
! Отговори
сара преди 4 години
Хайде сега този, който се е намесил задкулисно да има доблестта да излезе на светло , за да не поставя в неудобно положение употребените служители.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
протестирайте пред на Бойко кабинета, той цензурира със смс. БНР журналистите постигнаха своето с протеста си!
3
0
 
2
 
! Отговори
Калинка Малинка преди 4 години
СЕМ са 5 човека и от парламентарната квота разбира се ГРОБ набута поредната си калинка - с аграрно образование със среден успех 3,89.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може хем да имате свобода на словото, хем да живеете под бойкова тирания. Изберете дали искате да живеете в истинска демокрация или в мутренски тоталитаризъм и си променете държавата според избора ви. Не можете да живеете в мутренска демокрация, защото няма такава демокрация.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой слуша ли го това БНР?