"Капачки за бъдеще" с цел: До 2020 г. нито един стар кувьоз

Тази неделя на пл. "Батенберг" хората ще могат да донесат капачки
27 сеп 2019 09:50,
43

На столичния площад "Батенберг" ще се събират капачки за инициативата "Капачки за бъдеще" в неделя от 9 до 17 часа.

Още по темата

"Досега сме дарили 12 кувьоза, само до средата на лятото през тях са минали над 150 бебенца. В България има много добри лекари, но те бяха принудени да работят със стари кувьози. В началото на следващата година искаме да няма нито един стар кувьоз в болниците в страната", каза Лазар Радков от инициативата "Капачки за бъдеще".

Той обясни, че има много проблеми по време на кампанията, но усещат благодарността в лицето на лекарите.

"Спасението на давещите се е в техните ръце. Първо отговорността е в нас, преди 2 години никой не знаеше, че има проблем с кувьози", коментира Радков.

Мартина Йорданова, също участник в инициативата, отбеляза, че е много важно да има мобилни кувьози, защото много често бебетата имат нужда от по-специална неонатологична помощ и трябва да бъдат транспортирани.

"България не е само София, Пловдив, Варна и Бургас. В малките населени места също живеят хора, за които трябва да се помисли", сподели тя.

Във всички големи градове в страната ще има сборни пунктове за събиране на капачки.

"Най-старият кувьоз, който сменихме, беше на 40 години. Трябва гражданите на малките населени места да започнат да са по-активни като гражданско общество", отбеляза Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докъде я докарахме капачки за живот, но нито МЗ, нито МС са се притеснили от липсата на животоспасяваща апаратура. Важното е да има за посолства в пустинни държави и други удобни службички.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Да по-добре щеше да е, но в случая говорим за дарение от обикновения човечец.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не събираме капачки за субсидиите на партиите, например, а държавата да плаща за кувьозите.
35
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-36,няма ли да е по-добре,тези които платиха кеш за старите щайги-ф-16,първо да бяха купили,не 12 а 120 кувьоза,а сега ние да им събираме пари за кувьози,аз лично няма да се включа в тази инициатива,желая и други да не се включват.
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благорадна кауза изпълнена по безумен показен начин. Колко капачки са нужни за да се вземе 1 лев? Колко време се събират тези капачки?По добре е всеки коийто иска да помогне да извади и даде 1 лев всеки месец,вместо да събира капачки. Ще се съберат много повече пари.Но друго си е да се покажеш с капачките и да те снимат.
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време събирах капачки, но от както ИНИЦИАТОРА на кампанията отказа нови ковьози от държаавта защото едва ли не видите само ние трябва да даряваме ковьози.Заради едната си реклама какво ли не правят тези хора от кампанията им
32
0
 
0
 
! Отговори
Оня преди 4 години
P.S не мисля че упътването е като да работиш с острилка за моливи .... това е хай тек машина която не се учи за 1 седмица... риска от претупано учене отива в бебетата които се опитваме да спасим
31
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен преди 4 години
Мда в един прекрасен свят да... но тук за съжаление не е така... харесва ли ви или не това е положението
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Оняс кувиоз не е толкова трудно да се работи.има си упътване, и всичко.Които са акушерки и имат предварителни знания, ще го научат за 2-3 дни.
29
0
 
2
 
! Отговори
запознат преди 4 години
До АнонименИдеята да се събират капчки е практична. Като седнеш в заведение и си поръчаш пиене което се носи в шише, винаги можеш да си прибереш капачката в джоба, с пластмасовото шише трудно става да го мъкнеш с теб, иначе не е проблем сред капачките да слагаш и смачкани пластмасови бутилки.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава кампания, но не е екологична.Капачката се рециклира, бутилката отива на ***.
27
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Докато Бойко изнасяше милиони от държавата , хората събираха капачки за кувьози !
26
2
 
1
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Има един друг проблем ... и още 1000 кувьоза да купят няма квалифициран персонал който да работи с тях ... вече други проблеми изпъкват и това с кувьозите става малко прекалено. Може да се преосмисли помагането за да стане по-оптималноИначе подкрепям и участвам разбира се
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
любопитно ми е, какво мисли министерството за 40 годишният кувьоз?дали се знае за него, дали е имало план за подмяна и кога?
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Окапачкахме се!
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съчки събирам,капачки намирам,станахме Икебани бате...
22
0
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Събираме капачки, за да облекчим държавата, за да има за екстри като нова сграда на нс барабар с луксозен бюфет. И за екскурзии на премиера-слънце, за спасяване заради ключица и за куп други излишни неща.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе във Швеция,Швейцария и Австрия защо не събират капачки???
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то какво излиза?Вместо да внасяме здравни осигуровки,по-голям ефект би имало да събираме и да внасяме капачки!Не само за кувьози а за цялото здравеопазване.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо място сме по аборти,за кого са кувьозите?