Борисов: НПО-тата са ни важни, свободата на словото - също

От ГЕРБ не подкрепят ВМРО в искането за закриване на БХК
Обновена: 1 окт 2019 17:17 | 1 окт 2019 17:17, Веселина Йорданова
165
Борисов: НПО-тата са ни важни, свободата на словото - също
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че неправителственият сектор е важен и от ГЕРБ не обмислят закриване на БХК, както поискаха от ВМРО.

Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление, каза премиерът за телевизия "Европа".

Още по темата

ВМРО поискаха главният прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет с мотива за недопустима намеса в съдебната система на България. Според тях чрез провеждани семинари за магистрати комитетът се опитва да наложи влияние при решаването на дела, от които решения има пряк интерес. За пример е даден и случаят с осъдения за убийство австралиец Джок Полфрийман.

Борисов изтъкна, че решенията на ВМРО са си тяхно право.

"Аз винаги съм бил за свободата на словото и за свободата на изразяване на различни позиции. С Българския хелзинкски комитет в случаите, в които се е налагало, сме работили добре", коментира той.

"Неправителственият сектор е изключително важен като коректив за всяко едно управление, защото аз думата "власт" не я харесвам. Винаги когато са ни подавали сигнали, които сме могли да ги отработим и са били правилни, сме се съобразявали с тях. Така че ние от ГЕРБ нямаме такива предложения. Човешките права и свободата на словото мисля, че са били символ, който партия ГЕРБ винаги е изповядвала и затова пак повтарям, ние не сме дори обмисляли подобен вариант", каза още Бойко Борисов.

Позицията на БХК по искането на ВМРО-БНД е, че внеслите го политици Ангел Джамбазки и Александър Сиди използват организацията, "за да си осигурят достъп до мащабно и безплатно медийно отразяване в дните на предизборна надпревара".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
4
 
! Отговори
Петър Петров преди 4 години
НПО-та финансирани отвън не трябва да бъдат позволявани изобщо. Не може да им дават права да се бъркат в изпълнителната власт, дори и само заради това, че:1) ние вече плащаме данъци за тази работа и разчитаме "държавата" да си я върши САМА2) проводници на чужди политики не бива да се овластяват.3) до саморазправа не само ще стигнем, ами е задължително ако не сме тотално умряло общество
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 138 Ако се замислиш (или си спомниш преди 89 г. 99%БКП)... - Аз лично не мисля, че който и да е е гласувал 2-ри път за него
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувате за герб и получавате власт за БХК и останалите сороски НПОта
140
0
 
9
 
! Отговори
Равносметка преди 4 години
кога народа е бил важен за Борисов? Никога
139
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободата на словото била важна? Да затова България е на толкова ниско място по този критерий. Бойко Борисов е тотален популист.
138
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че как ще спре НПО-тата (особено БХК), нали родните политици цоцат парите на богатите eвpeи от тях?
137
1
 
29
 
! Отговори
Novus ordo преди 4 години
Боже гледам и не вярвам на ушите си!!;Борисов не обичал думата власт
136
4
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов до 139 преди 4 години
А ти знаеш ли колко са нормалните и колко ненормалните Българи???!
135
1
 
7
 
! Отговори
Морален преди 4 години
До #152###Спира ги това, че всички са сеирджии,някой друг да им свърши работата, а те отстрани да гледат сеира, иначе на приказки всеки е на принципа "всичко мога, всичко знам"
134
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки богат българин е уверен, че заслужава богатството си макар, че някъде в малката му душичка тлее едно съмнение, едни такива спомени за истината, които пораждат страх и злоба към бедните. Бедните не бива да си спомнят истината,те трябва да се разсейват с нисши страсти, бедност и СТРАХ.Спи народе!
133
0
 
34
 
! Отговори
РБ преди 4 години
Българският народ не е важен , а БХК !!! Боко Харам също не е важен на 27.10. аут от властта!!!
132
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПО-та вън!
131
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов е избран от ромите, няма нормален българин, който да гласува за него.
130
0
 
30
 
! Отговори
Начиии преди 4 години
Като са ти важни БХК то ти за нас не си важен. Хубаво чу го каза преди изборите. Абе не че иначе щях да ви гласувам, ама така печелим повече хора против герберастите.
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шефа:Шефе, тези милиони, дето си ги сдиплил, нали знаеш, че няма да ги даде банката на децата ти?Никой освен банката не знае за тях.Сещаш ли се пич?Многото пари са само виртуални НУЛИ, а колко са нулите?-Колкото каже банката.А чии са банките?!
128
0
 
5
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Do 6efa, tia miliardi ne sa praviat ot bani4ki I sakuski.Tia sa keadat na edro.
127
1
 
35
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Явно някое НПО му снася в офшорката на тоя пожарникар от Банкя - не е чист.
126
8
 
9
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД ! преди 4 години
НА ПРОСТИЯТ И НЕКАДЪРНИЯТ ВСЕ ДРУГИТЕ СА МУ ВИНОВНИ! КАТО ПОЧНЕМ ОТ ВИЗАНТИЙЦИ , ОСМАНЦИ/ТУРЦИ/ , РУСИ , АМЕРИКАНЦИ , НО НАЙ-ВЕЧЕ ЕВРЕИ /ИНАЧЕ Е СПАСИЛ 50 ХИЛЯДИ ОТ ЛАГЕРИТЕ/ ! ТИ ОСВОБОДИ ЛИ САМ ДЪРЖАВАТА СИ И ИЗГРАДИ ЛИ Я САМ БЕЗ ЧУЖДА ПОМОЩ ?! ТА СЕГА ИСКАШ САМ ДА СЕ УПРАВЛЯВАШ! ЗА ДА СЕ УПРАВЛЯВАШ САМ СЕ ИСКА МНОГО МНОГО МНОГО - НО ОТ КЪДЕ У ТЕБЕ СМЕЛОСТ И УМ - САМО НА СИЛА ГО ДОКАРВАШ! СПОМНИ СИ ЗА ТВОИТЕ ПЪРВО УЧИТЕЛИ И ЧЕТИ ЧЕТИ ЧЕТИ - МОЖЕ ПЪК ДА НАПРЕДНЕШ МАЛКО! УСПЕХ - ОБИЧАМ ТЕ!
125
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 119. А ти кой предлагаш? Само дай име и после чети коментарите.
124
3
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До простото. Хихихи, здрасти.