Отстраниха служител на БАБХ за нехуманно умъртвяване на птици

Евтанизирането се наложило заради съмнения за салмонела
10

Отстраниха инспектор на Агенцията за безопасност на храните заради нехуманно умъртвяване на птици в частна птицеферма в община Смядово, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Сигналът е подаден от собственика, който разпространи и клип, заснет от охранителните камери на обекта.

На видеото се вижда как служител на агенцията подскача върху чувалите с птици. Евтанизирането на животните се наложило заради съмнения за наличие на салмонела.

Проби от птиците били взети в петък вечерта, а резултатите на агенцията показали, че има наличие на салмонела по стените в две от халетата на фермата.

Собственикът обаче направил изследване в частна лаборатория и зараза по птиците не е открита. Въпреки това се стигнало до умъртвяване.

Директорът на Агенцията по храните в Шумен обясни, че поведението на служителя, който тъпче чувалите с птиците, е недопустимо и неприемливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,това му се вика лицемерие!Да ,убиват хиляди здрави кокошки в същото време да се заяждат с човека за ,,не хуманно "умъртвяване на птиците!Чудех се след свинете,кой отрасъл "хуманно," ще ударят?
8
0
 
8
 
! Отговори
Куцо пиле преди 4 години
А евтаназия за служители на БАБХ със съмнения за простотия, некомпетентност и корупция, няма ли да има?
7
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Дали са скачали от БАХ върху чували пълни с лудите горски пилета на Киро-гела. Не, много ясно! Във фабриките на нашите хора салмонела по стените и таваните няма!!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Енох преди 4 години
Ако садиста е стъпкал птиците в чувал със сигурност и неговата смърт няма да е лека и ще изпита същите болки и ужас като безобидните животинки.Господарите на кармата нямат грешка!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с още колко такива психично нестабилни се разминавате всеки ден на улицата...представа си нямате...
4
0
 
3
 
! Отговори
До №1 преди 4 години
Правилно мислиш .Всичко е интереси.
3
0
 
8
 
! Отговори
стейси преди 4 години
Ужас , просто да онемееш.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само финансово, ами сега и прихически съсипват чввека. Много ме дразнят такива българи! Все ендо има два рзлични вида. едните са ора, другите са изкочили от няккъв псих диспансер игледат, смао да ти е гадно ...
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bcичко е за да се спъне бизнеса на обикновените необвързани с властта хора. Поне така изглежда. И явно накрая целта е да останат само определени хора, които само те да правят бизнес от този тип. И да са монополисти и да нямат никаква конкуренция. И по тоя начин да забогатяват супер бързо.