Търговци на горива с жълти жилетки пред парламента

Монополът спира развитието на пазара, категорични са те
3 окт 2019 09:58,
6

Силата на монопола все още възпрепятства развитието на пазара. Това обявиха от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Те се събраха тази сутрин пред Народното събрание, облечени в жълти жилетки.
Още по темата

Ще поскъпнат ли шоково горивата у нас?

"Все още не сме излезли на протест. Днес ще имаме пресконференция в 12 часа в БТА. Законът за изменение и допълнение е новото, което успяхме да изработим. Този закон ще бъде работещ и ще е в полза на бизнеса. Сегашният закон изисква регистрация, която ни поставя в невъзможност заради високите финансови бариери - нужна е 500 000 лева банкова гаранция." Това каза Симо Симов от Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива в ефира на "България сутрин".

Търговците на горива коментират още, че в закона трябва да бъдат регулирани и други неща - например исканията за вместимости.

"Този закон ще ни ощети, той е вреден и за потребителите. Има някои машини, които не могат всеки ден да ходят до бензиностанция. По малките населени места има райони, където в периметър от 30 км няма бензиностанции", каза друг представител на търговците пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Днес ще се настоява за ново спиране на наредбата и Законът за изменение и допълнение да влезе за гласуване.

"Ако не получим отговор до една седмица, започваме да протестираме масово и всеки ден", отсече Симо Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом измамниците са недоволни, значи народът трябва да е доволен.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди твърдяха, че монопол няма, а бензина беше 2, 70 лева. Те бяха доволни. Сега е 2, 10 лв. а те твърдят, че имало монопол. Смешници големи.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, щом и мошениците са недоволни, явно положението е сериозно.
3
1
 
3
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Дайте номер на СМС за помощи
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ауу горките, обедняха...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия сеяндури сега ли се събудиха и видяха че краката са им отвити. 30 години къде си бяха заврели главите в пясъка ли. Или сега го усетиха дебелия с котешката глава когато започнаха да губят мангизи. Сеяндурииии сеяндуриии монопола нее виновен виновни са тези за които гласувате. Кой определя акциза на горивата който плащате за всеки литър мамуните от зоологическата ли.