50 фактора правят децата асоциални - компютри, липса на активност...

Д-р Робърт Мелило ще прави център за работа с такива деца у нас
4 окт 2019 13:00, Анисия Иванова
37

Статистиката е безмилостна и показва, че все повече деца се сблъскват с разстройства в развитието и с нарушения в способността за учене. Световноизвестен специалист в областта на неврологичните заболявания при малките е у нас, за да посочи решенията на проблема.

Д-р Робърт Мелило, който притежава 30-годишен клиничен опит на изследователска и преподавателска дейност, разкри любопитни факти в "България сутрин".

Той обясни, че има 50 фактора, които правят децата асоциални - компютри, липса на физическа активност, нездравословно хранене са сред тях. По думите му голяма част от проблемите у децата не са предизвикани от генна мутация.

Деца, който имат силен дисбаланс, обикновено са много интелигенти, бъдещи гении, но трябва да им се помогне, за да се развият хармонично.

Лявата част на мозъка е свързана с интелигентността, а дясната - с творечеството, креативността. Ако има родители със силно развита интелигентност, детето върви още по-напред от него в тази област, обясни лекарят.

"Започвам курс, в който ще обучаваме специалисти от България и целия свят. Искаме да приложим метода на Мелило и да установим център, за да може този метод да се използва в Европа. Имаме много модерни инструменти, които използваме за работата си", заяви д-р Мелило пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че сред причините да виждаме ръст на нарушенията при децата са социалните медии, екраните, видеоигрите, нездравословното хранене.

"Децата спряха да тичат навън, да карат колело... Това оказва влияние и на възрастните. В третата си книга изброявам 50 фактора, които оказват влияние. Проблемите не са предизвикани от генна мутация. Гените са нещо, което детето носи, детето е изключително. Но средата може да ги доведе до ръба на пропастта и да развият аутизъм или биполярно разстройство. Идеята е да върнем тези деца в правия път, като променяме начина им на хранене и стимулираме другото полукълбо от мозъка им", обясни специалистът по многофункционална неврология.

Д-р Мелило не използва медикаменти в борбата си с дисбаланса при децата. По думите му е много важно да направим децата социални същества. Да ги учим на социални умения и да ги отървем от компютъра. Това обаче според него не е достатъчно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
еврeiски ментарджия преди 4 години
Това е "докторът", по коментари в американския нет. Нищо ново.
36
0
 
7
 
! Отговори
Радина преди 4 години
Хора, не вярвайте на този лъжец.Той е просто чакръкчия- хиропарктор.Лъже родителите на деца с аутизъм и умствено изостване, че ще им "балансира" мозъците и ще оздравеят НАПЪЛНО!Защо в САЩО никой не го признава за специалист и не си води детето при него за да го излекува, а?Намерил е тук яма от бедни хора и понеже е американец - те вярват.Всичко е за пари.Сестра ми води детето си при него и се върна след 3 месеца , като детето беше още по- зле.Освен аутизма стана агресивно и неуправляемо.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
единственото което прави децата асоциални са глупави родители и тормоз в училище
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименама като кажеш - училище, университет, знания, работа, те отговарят с дискриминация, робство, убийство на креативността .Прав си. Каква креативност? То креативността е нищо друго освен егоизъм и самовлюбване. То и антисоциалното поведение издава , че човекът е горделив, горд, надменен, егоист, обичаш само самия себе си. А който не иска да учи, работи, то такъв издава, че е комплексар. Работата помага много, физическият труд също. Който работи се чувства добре, дори и психически
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викал си е доктор и когато преди години е твърдял, че всъщност сега си пише доктората. За доктор като образователна титла - тя може да се води чак след завършването на процедурата. Информация за негов докторат обаче и сега изобщо липсва, както и за каквото и да е завършено от него висше образование с конкретна специалност и име на университет. Да не говорим, че в същото време е твърдял, че е професор, и все още има подобни твърдения на страницата си. Разобличен е още преди години.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТам е работата, че има и родители, които НЕ искат тяхното дете да общува не само с баба и дядо ( макар, че в нашия случай бабата и дядото са от големия град, а не са от село), а и с деца братовчеди, а също така и с децата на други хора. Такива родители да НЕ искат тяхното дете да общува с братовчедите си или с децата от детската градина или училище - това не мога да разбера. И все пак, не е нормално едно дете да бъде изолирано и да не общува с другите хора.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПрав си. Само обаче като се замисля, защо в в българските магазини, ресторанти, заведения и хотели има НЕбългарска, американска, западна " музика". Къде са нашите песни и песнопойки? Нашите народни песни, класическата музика, добрите думи и реч - това галят човешките учи и радва човека, а не просташката " музика", която е направена за за.тъ.пяване на хората. Та това даже НЕ е " музика " , а хойкане, и издаване на звуци, сякаш са взети от запис на оргии.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Бабата и дядото живеят на къра в планината. Детето иска да общува с връстници, не смао с бабата и дядото. Освен това, няма лятно училище в планоната и детето губи от това ...
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manс експлоатиране на слабостите и суетите на "ТОПЛИ, ЕМОЦИОНАЛНИ СОЦИАЛНИВ последствие такива използвачи стоят надалече от нормалните хора. Или просто биват забравяни. Такива, които презират хората, също има своите си слабости. И понеже мразят хората, те също биват изоставени от тях , а даже и забравени. А когато се държиш лошо към хората, не очаквай те да те уважават. Такива самозабравени човекомразци бивате презирани.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Пълни глупости ...Как да го обичаш тоя род, като 80% си клати *** на последна чалга на Ким Лардашиян и Кали, налива се като ***, а после обвинява системата, че не храни децата им ... ама като кажеш - училище, университет, знания, работа, те отговарят с дискриминация, робство, убийство на креативността ...
27
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До Анонимен 18Всъщност е кинезитерапевт. "Доктор" е образователната му степен (по-висока от "магистър") - така поне пише в книгата му - тя се продава по книжарниците, струва 20 лв.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manПак не те рабрах, не е нарочно или умишлено, ама ако искаш , давай примерчета. И още нещо - антисоциалността е активна мизантропия , и с други думи активна човеконенавист. Антисоциален и човеконенавистен ще бъде само този, който не принадлежи към човешкия род .
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manИ с какво са успяли? С какво са толкова успешни? Едва ли сами и със своя помощ.
24
3
 
2
 
! Отговори
man преди 4 години
До Анонименс експлоатиране на слабостите и суетите на "ТОПЛИ, ЕМОЦИОНАЛНИ СОЦИАЛНИ'.Примерчета ли искаш?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гневенъ ГражданинъРазбирам те, но аз говоря, че има немалко такива случаи. Има немалко нормални дядовци и баби, които се оплакват, че не могат да общуват и виждат внуците си. Друг е въпросът, ако те нарочно са изгонили децата си и не ги е грижа. Ако имам дете от мъжа ми, най- тъжно е, че нашето дете няма да види дядо си - моят добър баща, който на млада възраст (53 години) почина от рак. Баща ми е погребан и си има гроб. А по отношение на свекърите - не им пука и грижа за нас и нашето дете.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До manИ с какво са успяли? Едва ли сами и със своя помощ.
21
4
 
3
 
! Отговори
man преди 4 години
"ХЛАДНИ, БЕЗЧУВСТВЕНИ САМОЖИВИ" = успешни
20
0
 
7
 
! Отговори
Гневенъ Гражданинъ преди 4 години
До АнонименБедна ви е фантазията, какви баби и дядовци има на този свят, и на какво са способни. Не ви пожелавам дори да чувате за такива случаи. Един поет казва: "Или ставаш част от мерзавците, или те разкъсват на парчета". Хайде със здраве и успех в житейската борба.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гневенъ ГражданинъЗа да се социализираш, не е нужно да се събираш с чалгари, чалгарки и разни квартални заяпалянковци. А и е доказано, че компютрите, новата техника ОТДАЛЕЧАВАТ хората и правят техните взаимноотношения ХЛАДНИ, БЕЗЧУВСТВЕНИ САМОЖИВИ. Правилно са казали хората - далеч от очите, далеч от сърцето. Не мисля, че едни баба и дядо трябва да общуват с внучето / внуците си и децата си от разстояние и чрез скайпа и телефона. Това не е общуване.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За който още не е разбрал - докторът е мошеник, разобличен като такъв на много места в интернет. Твърдял е, че е професор в два доста неизвестни университета (в САЩ и Англия), на чиито страници не е фигурирал, както и че (нали беше професор?) всъщност сега си пише докторантурата, неизвестно къде. Не е известно дали изобщо има медицинско образование, да не говорим къде точно го е учил. Страшното е, че такива се целят в отчаяни родители на болни деца.