Още един освободен предсрочно заедно с Полфрийман

Борислав Динков е бил осъден за убийство
4 окт 2019 08:20, Елка Василева
28
Още един освободен предсрочно заедно с Полфрийман
Снимка: архив, Булфото

В същия ден, в който Апелативният съд реши да пусне предсрочно австралиеца Джок Полфрийман, същият състав е взел такова решение и за друг осъден за убийство.

През 2008 г. 22-годишният Радослав е бил намушкан смъртоносно след спор с колега. Осъденият за убийството му вече е на свобода, а до края на присъдата му оставали повече от 4 години съобщи Нова тв.

На 16 декември преди 11 години Радослав Андреев и колегата му Борислав Динков отиват да обядват. Двамата работели в автосервиз. На опашката се спречкали за инструмент. Динков ударил в гърдите Радослав, а по-късно го причакал и наръгал фатално с резец.

„Извършителят се криеше от органите на МВР и прокуратурата. Много трудно го намериха и арестуваха”, заяви адвокатът Мариян Борисов.

Още по темата

Динков е осъден на 17 години затвор. На 19 септември Софийският апелативен съд го пуска 4 години и 7 месеца преди да изтече присъдата му въпреки отказа на първата инстанция. С аргумент, че „изводите на първата инстанция не почиват на цялостна преценка на поведението на лишения от свобода по време на изтърпяване на наказанието, като е даден приоритет на абстрактния интерес на обществото”. В затвора осъденият за убийството мъж  се е срещал със същия пастор, с който и Джок Полфрийман.

 „Борислав Динков като личност претърпя позитивни промени. Аз истински вярвам, че когато човек дойде при нас, първо трябва да намери себе си, после да намери Христос”, заяви Иводор Ковачев, пастор на осъдения Борислав Динков.

За решението за предсрочно освобождаване родителите на убития Радослав научават от медиите. Не са готови да говорят за това.

„Ще обясня, че това е решението на българския съд и че той е преценил, че подсъдимият, който уби тяхното дете, вече е на свобода. Въпросният тогава подсъдим не изрази съжаление за постъпката, която е извършил”, заяви Мариян Борисов.

В мотивите на съда за предсрочното освобождаване пише, че Динков се е поправил, тъй като осъзнал вината си зад решетките, работил, а и затворническите власти дали дума, че корекционният процес за него е завършил. Докато бил в затвора, мъжът се оженил.

„На нашите семейни срещи в местата за лишаване от свобода идваше жена му, с която той създаде семейство. След затвора аз очаквам от тях да държат връзка с мен”, поясни Иводор Ковачев.

Борислав Динков и защитата му не желаят да говорят пред камера. Позицията им е, че затворникът правилно е предсрочно на свобода, защото е изпълнил плана на присъдата си.

И съдия Калпакчиев не пожела да коментира двете решения, взети от неговия състав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте "Ничия земя" с Джок....Там е неговата гледна точка и тогава коментирайте !
20
0
 
1
 
! Отговори
щраус преди 4 години
Не е за вярване, колоко ниска правна култура имаме. Лишаването от свобода е при определени условия и има за цел не възмездие, а поправление. В една част от случаите престоят там създава престъпници, в друга - хората се осъзнават, а в трета просто си изтърпяват наказанието и не научават нищо. Ако законът дава възможност за предсрочно освобождаване, то съдийския състав не е виновен, че прилага закона и всякакви внушения в безпристрастността му са неуместни.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
австралиеца е действал по австралийските закони.А е осъден българските и пи точно на нашите другари.
18
0
 
0
 
! Отговори
Кой преди 4 години
прави законите???????????Пръскам се от яд, но на австралиеца и на много други като него ще му хванем цървулите. Освобождаването му е законно, като са спазени законите. А законите защитават престъпниците. Убийците имат права, а на убитите вече нищо не им трябва. Върховен цинизъм, утвърден със закони.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg medii sa teroristi i fashisti. A zasto ne pokazvat bg armia ot sadii v video lichno da izkazvat mnenie, ocenka, ravnosmetka, preporaki, predlojenia, ejemesechen otchet za darjavnata ili protivodarjavnata si deinost, na koi narod slujat, da pitat grajdanite za obratno mnenie dali sa dovolni i kolko sa dovolni ot kachestvoto na tehnia trud, na koia darjava slujat ?! Samozabravili se feodali i fashisti v republika Bulgaria?!
16
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Този вече си е убиец ... Той не се е защитавал. Той е причакал жертвата ...
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da bapusnat bg e po dobre ne da gi hrantutim dostata4no hrantutim zigani i emigranti v bg erdogan samo 4aka da ni nabuta oschte emigranti boiko vdimai primer ot ch vsimat samo dr injineri tn dr obratno
14
3
 
2
 
! Отговори
Жалки са ми преди 4 години
Съдиите са *** и за това държавата е на този хал.
13
0
 
0
 
! Отговори
-10 преди 4 години
Как стееее, традицион-българщар-христиени? Христиенствате лииии?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един и същи съдия ли "съди" всички *** ??????????
11
2
 
5
 
! Отговори
Рушветов преди 4 години
Подкупни и долни....
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нкой помни ли Герман Костин, който закла малкия Никита и го натика в куфар, както и убийството на майка му Анна? Костин беше осъден на доживотен затвор, но на председателя на Апелативния съд Калпакчиев "нещо" (очевидно силно финансово и политически "обосновано") му хрумнало да върне делото и впоследствие убиецът си излезе по живо, по здраво. Под изящното "законосъобразно" покровителство на "великия" политик Лозан Панов.Парите на "Русофилите" от ФСБ репички да ядат.
9
1
 
6
 
! Отговори
що за българин е тоя преди 4 години
....Росица Ковачева, която е съпруга на бившия председател на ВАС и бивш конституционен съдия Владислав Славов ..... и майка на бившия народен представител от Реформаторския блок Петър Славов. Той пък е женен за дъщерята на нотариус Аксения Монова и психолога и депутат от БСП Христо Монев. А синът им е Андрей Монов, убит от австралиеца Джок Полфрийман
8
2
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Predlagam sa6tia sastav na sada da bade isoraven pres drug takav I osaden.Da isleji prisadite na pusnatite banditi.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
S netarpenie 4akam geschef da gi po4ne ne kato zazarov dasluscha gerb boiko
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Stiga ste i sanimavali s 4ujdenzi deto sa iskejali presadi pove4e ot polovinata da si hodat ot kadeto sa doschli ako vas vi napadnst i vie schte se saschtitavate s kakvoto imate v taka pischete sa lukanov ilia pavlov jiro iliev brat mu i dr mutri na koito ne e raskriti i njama ubiez vse oschte mutrite milioneri miliarderi kak ssbogarjsha sem im sa tova pischete valja 4erepa zekatageschef Madjo margeni galevi velikia brendu vs sa ok bogataschite na bg boiko vs hi posnava kak sa dabogatjali 30g
5
6
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
Еретиците/ сектанти трябва да се екзекутират само заради вярванията си.. Посоченият пастор също... Не е нормално двамата убийци, извършили умишлено убийствата, да бъдат на свобода между беззащитните и неподозиращи нищо обикновени хора...
4
4
 
8
 
! Отговори
ined преди 4 години
Какво има да коментира съдията, то си е ясно: взел парите казъл - ще видим.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не,не са се поправили ,защото кръвнината на роднините не е платена!Полфрийман въпреки ,че има богати родители е платил нищожна сума от 450хил.лева кръвнина!Ако на държавата някой човек й дължи 450хил. би ли го оставила ,спокойно да си живее!С постановлението за екстрадиция и забрана 5год.,да не влиза в България,съдът е настраната на убиеца ,по въпроса за неплатената кръвнина!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой помни ли нещо за САПАРД, и най-вече - делото за въпросната европейска програма за развитие на селското стопанство в България?Трима яки комуняшки юнаци "купиха" бракувани селскостопански машини от германска морга, пребоядисаха ги и ги представиха за нови-новинечки, а Калпакчиевият съдебен състав оправда изцяло мошениците, които мимикрираха с още разбойнически схеми.Калпакчиев има още много "подвизи", награждаван два пъти от БХК - има защо. Магдалинчева също е "заслужила" - темата е дълга.