1 г. от убийството на Виктория - какво се промени?

Роднини и приятели се събраха на помен днес
32
1 г. от убийството на Виктория - какво се промени?
Снимка: Булфото, архив

Роднини, колеги и приятели се поклониха днес пред паметника Виктория Маринова, която беше убита преди 1 година в Русе.

Тежкото престъпление подтикна близки на жертви на убийства в цялата страна да поискат законови промени, за да не могат самопризнанията да намаляват присъдите.

Какво се промени в Русе след убийството на Виктория?

Лобното място на Виктория - кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение, финансирано от роднините ѝ, припомня БНТ.

Още по темата
Убиецът Северин Красимиров, вместо доживотен затвор, получи 30 г. лишаване от свобода, заради процедурата по съкратеното производство.

Роднините ѝ станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт. Законопроектът беше приет на първо четене в парламента. Това удовлетворява близките на Виктория, но опасенията им са дали ще се приемат всички промени.

Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?

По отношение на наказанието считам постигнатото за успех. Но от ден първи и пред всички медии аз повтарям, че това всъщност е следварително, т.е. колкото и да увеличим наказанията, дори и да направим смъртни наказания, ние няма да решим проблема. Създадохме едно такова поколение - оскотяло, опростачено. Аз обвинявам за тази ситуация обществото и себе си, заяви бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов.

В памет на Виктория беше създадена и фондацията "Направи добро за непознат". Следващата инициатива е благотворителен концерт в началото на декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Виктория Маринова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно престъпление никога не трябва да се политизира или етнизира.Защото престъпника се скрива зад партия или етнос.Престъпника си има име и няма значение какъв е да се съди според закона.А в този случай май не стана така.За това дето е извършил малка му е присъдата.След 10-12 години ще го пуснат предсрочно,тогава ще е на 30.И къде е правосъдието?Няма го в България!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да се е променило, паднахме още в класацията за свобода на словото, издигнахме се в тези за избити жени на глава на населението, всичко е точно. А убиецът дали е в затвора е спорно. Но дори и да е, ще постои там 16 години и ще го пуснат. Защото така правят. Това е България.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм с долния коментар. Нищо не се промени А така или иначе нещата с престъпността ще се влошат
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо не се промени, ромите станаха по-нагли, както и онази пиявица БХК
17
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво точно трябва да се промени? Убиеца е в затвора. Какво искате да стане повече? Още ли въртите онези глупости че била разследващ журналист ? Всички дори колегите и ви казаха че не е.
16
18
 
4
 
! Отговори
Баровеца преди 4 години
Аз си купих нова каляска и имот смених и 3 гаджета + неколко държанки
15
3
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Никаква промяна няма, защото Бойко отърва кожата, а ние, Бългаите загубихме един прекрасен ген! Жестоко ще бъде отмъщението ни над ГЕРБ! Брутално Жестоко!
14
10
 
11
 
! Отговори
Не разбирам преди 4 години
Защо трябва нещо да се промени ?
13
2
 
21
 
! Отговори
днес преди 4 години
Нищо не се е променило ,лошото е че не е само това.Политиците ГЕРБ са заети с външна политика,вътрешната е ясна хаос в всички сфери,неработещи институций от години,това се говори от всички в парламента .Сидеров се разхожда като луд по улиците.Жалко за момичето държавата не може да справи с БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА , а какво остава с хората.София строй сега аутобани нема време и пари.Смях и плачове.Слави политик,Азис заминавал да тръгва,да не се връща.
12
0
 
27
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Не е баш тъй.Тия опростачените,които извършват доказани престъпления да бъдат зад решето задълго без да имат право на разни отпуски за добро поведение сякаш са в казармата.Уж се водят с лишаване от свобода и права,пък имат повече права от данъкоплатците.Та тъмничния затвор е измислен,за да служи за поука на тия къде са тръгнали да се опростачват,за да знаят,че ако продължат в същия дух,друго освен тъмничен затвор не показва бъдището им дори при гадателките.Затвора е измислен за назидание!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се епроменило ромите дори ромите са още по-нагли.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновният вече се е поправил и разбрал грешката си. Чалмаклиев вече подготвя документи от БХК за доброто държание.
9
4
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Какво да се промени,живеем в светлата демокрация, която толкова искахте, в нея електората и всички любимци на комитета от Хелзинки са на почит ;) !!!
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"1 г. от убийството на Виктория - какво се промени?"Ами поръчителят на убийството й подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ и в момента ръководи "евроатлантически център за сигурност".
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснахме Полфийман, Слави направи секта, Великобритания излиза от Великия европейски съюз, Крим все още е руски, Украйна ще преговаря с Донбас и Луганск за отделянето им.
6
4
 
21
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Почтен човек вестник не пише!
5
7
 
23
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Хубаво помислете, точно след 3 седмици може да започне промяната...
4
0
 
23
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Това вече е "старо".... Колко още ромски изстъпления се случиха за 1 година?Поредното групово изнасилване на немска джогърка в Германия... Изнасилването и убийството на ромското дете в СотиряОбръгнахме... Свикнахме... ВЕЧЕ
3
0
 
30
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Нищо, какво да се промени?! Влачи си хомота и търпи народа наш, той все пак има 500 години стаж!!!
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо!Гроб още са на власт, глобалното затопляне продължава, горивата скочиха...