Правната комисия: Без съкратено следствие при умишлено убийство

То обаче ще се прилага при тежки телесни повреди
5

Правната парламентарна комисия прие с мнозинство съкратеното съдебно следствие да отпадне за умишлените убийства, но не и за тежката телесна повреда. Това се случи на днешното заседание на комисията.

Законопроектът за промени на НПК предстои да бъде гласуван в пленарна зала.

Още по темата
Миналата седмица комисия обедини в един трите проекта на БСП, Воля и Обединени патриоти, които предвиждаха съкратеното съдебно следствие да отпадне и за тежка телесна повреда. Днес обаче комисия прие поправка на ГЕРБ, според която съкратеното следствие ще остане за този вид престъпления.

Комисията прие още делата, които ще се разследват от новосъздадената Европейска прокуратура, да се гледат от Специализирания съд у нас.

Чуйте мотивите на народните представители във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
И какъв ви е проблема, че някой ще лежи 8 години, вместо 12 ? Не може за всеко частен случай да се променя цял закон. И между другото, случаят с Полфриймън е НЕУМИШЛЕНО убийство.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Kолега, не е проблема в задръстването с маловажни дела, а в това, че юридическото лоби още 90-те години прокара промени в НК с огромни луфтове позволяващи на прокурори, адвокати и съдии да маневрират субективно в широки граници, да прилагат правосъдие което не е еднакво за всички и в крайна сметка стоящи в основата на корупцията в съдебната система. Ефекта от днешните промени ще е никакъв защото убийствата вече ще бъдат непредумишлени и т.н.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Всъщност е точно това идеята... Или искаш да има - "делото е отложено за 2024-а, защото се разглежда 12833 други дела, половината от които са - "компията ми огъна калника". Сега, че нашите го извратиха . псукат по бързата процедура всичко, това е друго ...