Тревожно: Синтетичната дрога все по-разпространена у нас

Новите наркотици са по-евтини и достъпни, но и по-опасни
8

Нови психоактивни вещества, основно синтетична дрога, проникват у нас. Те не могат да бъдат открити със стандартни тестове, а само с кръвни проби. Новите наркотици са по-евтини и достъпни, но и доста по-опасни.

Преди 7 години Атанас започва да употребява синтетична марихуана. Разбрал, че не може да се справи сам с проблемите си и от две седмици е в терапевтичната общност "Ново начало"

"Първо беше любопитството, забавата, може би ново усещане, докато след това вече се опитвах по този начин да си реша проблемите. Мислех, че ги решавам", разказва Атанас пред репортер на телевизия Bulgaria ON AIR.

През последните 4 години състоянието му се влошава, защото постоянно увеличава дозата. Губи връзка с родителите и приятелите си, уволняват го от работа, започва да получава припадъци.

Според експертите синтетиката е дори по-опасна от познатите ни видове дрога, защото тяхното въздействие върху психиката и върху централнта нервна система не са съвсем известни на науката.

След двуседмично лечение Атанас се чувства добре. Близо половината пристрастени успяват да се измъкнат от коварните лапи на тежката зависимост.

За тях няма лекарствена опция, а резултатът се дължи само на тяхното желание и адекватната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Пуша цигари и немога да ги спра, а и желание нямам? Това какъв ме прави ... глупава статия, хората са зависими към всичко ... Алкохол, цигари ... и т.н.т.
5
3
 
3
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Не пуша дори и цигари, но смятам че ако се легализира марихуаната би имало много плюсове. Качеството ще се контролира от държавата, парите ще отиват в държавата, ще се отворят легални работни места. Същата работа е и с проституцията. Това са неща, които винаги ще ги има, но ако излезнат на светло държавата ще има контрола над тях, а не Киро Картофа с Г класата... Ама сме прости и ограничени да го направим. Нека мафиотите си се облагодетелстват от това. Иначе статията е ***.
4
2
 
2
 
! Отговори
Дилян преди 4 години
направете сверка с политиката на Португалия през последните 10 години и открийте съществените разлики в съзбателното разбиране на въпроса с наркотиците от страна на обикновения гражданин. Потърсете официалните доклади на ЕС по въпроса
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунист като запали трева, пуши като гътнал се миг-29, преди да се разбие и почва да нехае за ленин.
2
4
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
падай и се рабивай като ф-16 :)
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само с трева може да се изгони комуниста!