Роми в паника заради децата: Кой си играе със страховете им?

Директор уверява: Няма по-сигурно място от българското училище
21
Роми в паника заради децата: Кой си играе със страховете им?

Обстановката в Сливен и района вече се успокоява и повечето деца са на училище, след като анонимен слух в последните дни накара стотици родителите в истерия да приберат децата си от час, защото можело да им бъдат отнети. Засегнати бяха и учебни заведения в Карнобат, Сунгурларе, Ямбол, Асеновград и др.

Още по темата
Точният автор на сливенската афера, която вчера премиерът Бойко Борисов сравни с тази от Костинброд, остана неназован. Организираната провокация започна в социалните мрежи.

Човек като поиграе със страха на хората, взема превес в емоционално отношение. Базират се на голи неистини, някой казал нещо... и те на база на това направиха истерия. В махалите единствената социална дейност е през Протестантската църква. Самите деятели казват например, че ваксината е против Бога и оттам идва невежеството и канала за дезинформация, каза в ефира на "България сутрин" Христо Николов, който е председател на фондация ''Саворе''.

"Процесите са много странни, в социалните мрежи сега на всеки 10 информации - 9 са фалшиви. Няма по-сигурно място от едно българско училище - има охрана, хора, които се грижат за храната, топлото", подчерта пред Bulgaria ON AIR Диян Стаматов, бивш зам.-министър на образованието и директор на 119 СУ. 

По думите му няма от какво да се страхуват хората, защото у нас няма Стратегия за детето. Не било и проблем, че болшинството от хората нямат брак. А според него службите, когато имало дезинформация, трябвало да си вършат работата. 

"Ситуацията, която наблюдаваме в някои ромски квартали, е провокация. За съжаление нямам данни кой е автор на провокацията", каза адвокат Виктор Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
245 преди 4 години
В едноименната група,която досега обясняваше как щели да взимат само руси и светли българчета,с наближаване на изборите започнаха да хвалят индийско българските граждани как щели те да спасят България щото се юрнали да не си пускат децата на училище.Доскоро постовете бяха разумни, сега глезят и подплашват същия електорат,който се води послушно от племенните им старейшини и ще гласуват заа червените, не че другите не са маскирани червени де.Жалко.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Концепцията за ромите" беше промотирана от участника във властта и правителството - Вмро.Пак искат да обвинят някой друг и да отвлекат вниманието от истинските виновници. "Главанаци 2" сега са виновните.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със страховете им си играе точно Вемерео, който участва във властта.Властта се прави на ощипана булка.Много добре знае, кой постоянно говори и се занимава с ромите. Те са едни и същи и редовно повтарят идеите си.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко тръгна от една Ромка в Сливен. Развела се с мъжа си и веднага социалните я налазили да и видят децата. Докато беше с мъжа си никой не се интересувал от децата й. Но след като останала без защита социалните много се притеснили. Българите са мишки ромите ще ви спасят от тиквите и калинките но трябва и вие да помогнете.
15
5
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
Що не спрат помощите на родителите, които си прибират децата; този път се знае точно кои са!!! Пак безнаказаност и привилегии - типично за "политиката" на ДПС.Ще им "вземат" децата-касички: СМЯХ В ЗАЛАТА... ама през сълзи - за българите-данъкоплатци, на чийто гръб Корни се бори за власт с нокти и зъби. Ура за БСП-ДПС
14
0
 
7
 
! Отговори
Шкембе Войвода преди 4 години
Уж има "програма" по Тсиганския въпрос ама най-вече ги натиска за да му дават гласове. Жалко за пребитото войниче, което ВМРО употреби.
13
0
 
3
 
! Отговори
Позор преди 4 години
Къде са скъпите и добре платени специални служби,не трябва ли те да пазят държавата от подобен тероризъм?
12
1
 
3
 
! Отговори
Кой преди 4 години
Това е диверсия срещу държавата,и всички знаят кой стой зад това но се правят на луди,това са ДПС хората по махалите го знаят а службите не?!
11
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Ха стига с този бавноразвиващ се етнос.Таман се бе...поразвил по байТошовото време и веднага след...демокрацията се срина...тотално.Щели да им вземат децата и те...хукнали да си ги прибират по...чехли на момента.Трябва да си хептен скъсал с...главния мозък за да реагираш така,но явно за етноса това е...нормално.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
у нас хората се страхуват, че дори да твърдят, че сега у нас няма Стратегия за детето, то у нас Стратегията за детето може да се появи и да заработи изневиделица у нас. у нас е така. Костинброд афера ли беше? конспирация ли беше? Или изборна измама? Суджуците, апартаментите, терасите ...
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да сте чули и видели да са загрижени така за българите?! Не, разбира се! Българите трябва да работят и да плащат всичко, включително и училището, изнудвани на всяка родителска среща за пари. А за галениците - всичко безплатно, защото правителството раздава милиони от бюджета само на любимците си.
8
2
 
28
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Нехората се задействаха, защото няма чавета, няма помощи! Сиреч, посяга им се на дохода. Ако им кажат, вземаме децата в домове и държавата ще ви обезщети щяха да се редят на опашка !
7
10
 
5
 
! Отговори
Не знам защо преди 4 години
някои тук лицемерно се вайкаха в коментари под други статии по темата "Ау, взели са пари от Норвегия срещу обещание да пратят там ромчета!"Не знам защо някой мисли, че друга държава ще ни даде пари, за да внесенашенски роми?Но ако разсъждаваме трезво, за такива деца ще е шанс, ако бъдат отгледани и възпитани в Норвегия, а не в гетата тук. Самите роми би трябвало да се радват на такъв шанс, но те явно разсъждават по друг начин, описан по-долув коментари 1, 2 и 3.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И техния главатар вчера хукна да ги защитава и да отрича за пореден път, че нямало Стратегия за детето като точно неговото правителство я е приело тайно както джендърската конвенция. И него го е страх пък, че ще си загуби ценния си електорат.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По правилно е кой си играе с касичките им
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По колко статии всекк ден пишете за тези, които заедно с политиците съсипаха държавата и източват послезния събран лев от народа ? Българите са в паника, защото са принудени да издържат тези две вредни и опасни съсловия!
3
1
 
20
 
! Отговори
Исус Рамаданов преди 4 години
Дете=Банкомат
2
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
на индииците не им се ходи на училище и си измислят причини да не ходятсега да им се отнемат детските надбавки само по слухове
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им пука за чаветата, изпадат в паника да не секнат детските и помощите.