Екшън в клас, учителка си изпусна нервите и прати дете в болница

Пострадало е невинно дете, непослушното не е получило наказание
10 окт 2019 17:52,
70
Екшън в клас, учителка си изпусна нервите и прати дете в болница
Снимка: BulFoto архив

Инцидент с учителка и ученичка разбуни духовете в училище в софийското село Яна. Дете е прието в "Пирогов" след спречкване с учител в час по история, предава bTV.

Още по темата

След спор за дисциплината в часа, учителят е повдигнал чина, в следствие на което едно от децата на него е с наранявания на ребрата.

Подаден е сигнал и в полицията. Образователният инспекторат също ще провери случая.

„Звъннаха ми от вкъщи и ми казаха, че госпожата е метнала с чина по детето, което е на 12 годинки и е 20 кила с мокри дрехи. В момента е в „Пирогов” и не знам точно къде е. Причина не мисля, че има, тя е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага. Как си позволява тази госпожа да го направи? Ние си не си бием децата, тя ще ми хвърля чин по детето”, разказва бащата Христо Кондов.

„В случая е пострадало дете, което няма вина”, казва пък Райна Стоилова - директор на 116 ОУ "Паисий Хилендарски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50хмерки от преди 100 г. не вършат работа. Гледайте в нета частна училище по изкуства за деца от бедни семейства. Деца, които са живяли в нищото и в мизерия, при подходящи условия колко са мили, слънчеви и учат с желание.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средата е агресивна, а учителите са злобни и негативни, ул. материал много и безинтересен, дом. 1 стр. с дати на изуст. Чиновете наредедени и си гледат гърбовете, ако се обърне забележка. Та какво по-естествено от това да се обърнеш, когато някой говори. Моя приятелка говори с учителката, че детето е с проблем и трябва да ходи често до тоалетна. Детето пита може ли, друго дете иска също да отиде с него. И тя му казва, е ти какво ще му го държиш ли. И това е София, елитно училище. Това е нивото.
45
5
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ако ученик се изгони от нормално училище, то той повече да няма право да кандидатства в нормалните училища! Така родителите сами ще набият в канчетата на отрочетата си, че трябва да внимават в час! Училището е за да те образова, а не зверилник където от диваци да се опитват да ги правят хора! Само така може да се оправят нещата! Докато директорите са задължени да държат диванета в училищата само за да има пари, учителите ще издивяват и нещата ще стават все по зле!
44
2
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Просто е крайно време да се промени издържането на училищата! Вместо да се дават пари на бройка, да се дават за реализирани хора - ако детето като завърши продължи да учи или започне работа да се дават пари, така директорите ще имат стимул да махат калпазаните! Да се върнат ТВУ -тата и всички които са изгонени от училищата да ходят в ТВУ! Да се забрани на учителите да удрят ученици, но да им се позволи да ги гонят от час, при 3 пъти изгонен от час да те гонят от училище и да те пращат в ТВУ
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да жалко че е пострадало невинно дете. Учителите почти винаги имат пристрастия и не наказват това дете което трябва. Келеметат винаги се правят на много хитри. А учителите нито имат обучение нито подготовка как да подходят.
42
2
 
5
 
! Отговори
Пунишер:) преди 4 години
Дисциплина трябва да има от време на време, иначе дори родителите ще си отпишат ако нямат контрол.
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на учителя !Трябва крути мерки срещу проклетите келеменца !Съгласен съм за насилие !Щом имат акъл да крещят пред плейстейшъна по цял ден,имат акъл и да съзнават,че света не се върти около тях и е тяхно задължение да спазват дисциплина в училище.Ще ги ?ба в разглезените к()пеленца.На 12 години копах и брах царевица,копах за телефон,построих гаража с татко,пренасях дърва.Сега ги мързи леглото да си оправят и философстват и се зъбят като им накараш !
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tova uchiliste religiozno li e, ot prava viara li e?
39
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
...толкова много негативизъм и злоба от обществото, от медиите, от интернет и т.н., че имат чувството, че ще се пръснат, и имат нужда от много малко, за да направят нещо, от което няма връщане назад. Веднага се сещам за Андреш Брейвик, но де да беше само той.
38
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
До 39 - Не знаеш, не си бил там. В този случай вината може да е на ученика, но в друг случай може да е на учителя. Никой не е виновен или невинен по презумпция, но въпросът е откъде идва тази злоба? Защо изобщо се стига до подобни неща? Един малък инцидент може да доведе до голяма трагедия. Навън има хора, които са на ръба! Един поглед накриво, една лоша дума, която да ги отключи. Хора, които не вярват в нищо и които не се интересуват от последствията. Те просто са погълнали...
37
12
 
5
 
! Отговори
едно време преди 4 години
Имах един учител по руски език който в час ни налагаше по главите с една тояга като вдигахме шум. Сега от руски език нищо не си спомням.
36
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До malartДетето е в болницата. Сега ще кажете че се прави че нещо му има.Ако ударят така вашето дете ще се жалвате навсякъде и ще сте на друго мнение.
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвала на такиви учители! И на въпросната, и на пишещите по темата. Ш съ упрайм, по всичко личи!
34
7
 
33
 
! Отговори
До 36: преди 4 години
Насилие се казва когато една група от мутри отива да застрахова някого и ако този откаже да бъде застрахован му изпочупват заведението и слагат бомба пред къщата му.Насилие се казва когато един американец се чуства обиден за нещо, взема една пушка и застрелва 20 невинни в детска градина, училище или университет.Това, което е направила учителката е по-скоро защитна реакция, отколкото насилие.
33
1
 
35
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Как се хвърля чин??
32
2
 
24
 
! Отговори
кочо преди 4 години
През април 1876 година ДАСКАЛ бачо Киро вдигна народа на бунт, сега си и'..а м....та. Като отрекоха Макаренко, те така става.
31
3
 
25
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Ей това имам предвид като казвам, че навсякъде е пълно с негативизъм и напрежение. Включваш телевизора - насилие. Пускаш радиото - насилие. Влизаш в интернет - насилие. Излизаш на улицата - насилие. В училище - насилие. В работата - насилие. Не само физическо, но и психическо такова. Въпрос на време е това насилие да се превърне в трагедия, чиито причини да "нищят" анализатори и специалисти по същите тия отровни медии. Има лабилни индивиди, някой някъде ще прещрака и ще стане страшно.
30
3
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Когато бях помощник-учител, такива случаи нямаше!Ваша: Дряновица Окастренова
29
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно в България НАСИЛИЕТО е издигнато в Култ!! И като гледам коментарите на повечето тук, счита се за абсолютно приемливо. Не можеш с аргументи да се наложиш над някого -пребиваш го. Силният се налага над по- слабия - в случая дете... И детето е било неконфликтно. И това е "учител"!? Изпуснала си нервите - ами ако всички си изпуснем нервите, взаимно ще се пребием. Същото се отнася до отношенията родител -деца. Нямам думи
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да се измери кръвното на учителката - дори и да е минало време от инцидента за да разберем какво е натоварването на учителите. Само това.