Шефът на ДАЗД: От месеци има атака срещу агенцията!

Работи се на много нива, за да се подкопае социалната система
10 окт 2019 10:09, Боряна Павлова
17
Шефът на ДАЗД: От месеци има атака срещу агенцията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ДАЗД от няколко месеца получава сигнали, че на места се злоупотребява както с името на агенцията, така и със социалните служби, обясни директорът на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова.

Сигналите от последните дни идват от различни източници - включително от областния управител на Бургас, директори на училища, началници на РУО.

"Някои хора разказват на други хора, че социалните нарочно ще взимат деца от семейства", обясни д-р Лилова пред bTV.

Още по темата

Шефът на ДАЗД допълни че от няколко месеца се разследва първоизточника на тези сигнали.

"Има целенасочена атака от лица, които не мога да кажа кои са", обясни тя.

Д-р Лилова обобщи ситуацията с думите, че когато една лъжа бъде повторена 100 пъти, хората започват да вярват.

Директорът на агенцията за закрила на детето посочи, че се работи на много нива, за да се подкопае системата на социалните служби и това се прехвърля към образователната система.

Тя напомни, че Държавната агенция за закрила на детето само координира работа и няма право да отнема деца.

"В ДАЗД не работят социални работници, а работят експерти, които подготвят документи и политики", посочи тя. Сигналите за деца в риск се подават към Агенция "Социално подпомагане".

Относно Националната стратегия за детето, която предизвика протести на родители, д-р Лилова уточни, че до края на годината действа настоящата такава. Към момента все още няма приета нова стратегия за детето.

Според директорът на ДАЗД е хубаво да има документ, който да разписва правата на децата, но е по-вжно да се спазват законите, които закрилят децата.

Тя допълни, че доверието в институциите също е важно, защото именно недоверието доведе до ситуациите в Сливен, Карнобат и други градове.

За изоставеното бебе в столичния кв. „Люлин”, което беше открито снощи тя знае, че е добре и за него се грижат в дом за медико-социални грижи. По думите й оставената бележка бебето да се предаде на социалните означава, че има хора, които знаят, че социалните работници всъщност се грижат за децата.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт Тази ДАЗД се състои от 60 служители и само взимат големи заплати,а нищо не зависи от тях. Те получавали сигнал за насилие и го препращали към социалните служители. И аз искам такава работа ,някой да ми каже нещо,а аз да разпоредя на друг да го свърши и с това да приключат моите задължения.
15
0
 
8
 
! Отговори
Промените преди 1 година
Какво влиза в сила от началото на 2020 касаещо децата и семействата?
Въпреки, че Стратегията за детето е спряна последните промени в законодателството включват:
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого са му притрябвали мръ....нечисти чингапуци ,че да ги взема?Джангомеритата само се чудят как да ни изнудват нас робите им!Най добре да ги товарят на кораби и към Индопакистан откъдето са се домъкнали по тия земи!
13
0
 
9
 
! Отговори
ИстнатаЗаСоциалните преди 1 година
"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика”, обясни адвокат Миткова.
В решението на добричкия съд е записано, че "по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност".
12
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Друга факт - ДАЗД свали стратегията след безаплецинен натиск от народа, но потайно вкарва идеите на стратегияте в закон.
Защо ДАЗД противопоставя детето на семейството?
Като бистрите политики, какви са политиките срещу недобросъвестните социални работници, които делят пари за отнетите деца и закрилят престъпни приемни родители
Да припомним ли приемният чичо Гошо, който беше спал с две момчета и психолог отразил, че децата вече имат гей поведение. Кой ще накаже служителката, закриляща чичо Гошо?
11
1
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Не ви вярваме трала ла!
10
1
 
17
 
! Отговори
Владислав преди 1 година
ДАЗД Разкрийте организаиите, с които работите, за да лъсне корумпираната схема.
По каква линия НПО Анимус, с логото на баба Яга, разлепва плакати с телефон надоверието в училищата.
Защо частни интереси влизат в училищата? Кажете, отговорете.
Крихте протестите, телевизиите не ги отразиха, а сега се изправят срещу последствията. И по-големи последствия ще има, българинът няма да си даде децата да стават еничари.
Не искаме джендъри и НПО-та в училищата. Ръцете на социалните долу от нашите деца!
9
1
 
13
 
! Отговори
Владислав преди 1 година
ДАЗД Толкова многохилядни протести имаше срещу вашите безобразия, сега ще пращате полицията срещу хората?
Така ли действате, като не искат да ви дадат децата си доброволно и не позволяват системата да опропасти бъдещето ни, вие пращате полиция?
Това не е ли диктатура?
Защо ДАЗД не пожела да каже с кои НПО-та е работила по Стратегията за детето?
Не искате защото ще лъснат нерегламентираните ви контакти със *** НПО- та, подобепчни на Норвежки траншове такива, и джендърски организц
8
2
 
22
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
За какво доверие говорите,Госпожа?!?"Крадецът вика дръжте крадеца" с Вашата откровена лъжа! Ако обнародваните през Март 2019г. промени в над 20 закона,които са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ и,които включват все разтегливи и неясни условия в ущърб на родителите,които дават,забележете- безгранични права на НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ,не на държавните институции,и,които влизат в сила от 01.01.2020г., ако това не е истина,добре-Вие сте права, Госпожа.Или да Ви зашлевя с Държавен Вестник през лъжливата уста
7
1
 
23
 
! Отговори
на вниманието н ДАНС преди 1 година
Източник на атаката е Държавен вестник брой 24 от 2019г., където е публикуван новият Закон за защита на детето.
6
2
 
21
 
! Отговори
мишо бирочето преди 1 година
всичко е публикувано ма. кого лъжете? вие няма да ги взимате, ще ги взимат частните търговци на плът с ваше разрешение и ще ги експортират за норвегия, америка, израел и т.н. да стават секс роби и донори. окрадохте и разпродадохте цялата държава, сега ще продавате и децата ни. анатема. всичките главанаци барабар с ***, козяшката мустафа по стълбовете. утре ще е късно.
5
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
ДАНС и МВР с огромните заплати и бюджети не работят щом може да се случи такава организирана диверсия и никой нищо дане знае и да не я спрат?!Ами ако беше нещо по сериозно?
4
0
 
25
 
! Отговори
няма бе преди 1 година
Ловчанската митрополия и Клубът на дейците на културата в Ловеч организират днес дискусия на тема "Ролята на Православната църква в защита на семейството и децата в България". Това съобщават от Българската Патриаршия.

"Обсъждането ще засегне последиците от Националната стратегия за защита на детето 2019-2030г., която макар и формално оттеглена, е била прокарана чрез редица законови промени, влизащи в сила от 1 януари 2020г." посочват от БПЦ
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как от къде, идват от едни глави с червен цвят дето друго не могат освен диверсии
2
2
 
12
 
! Отговори
Цирй преди 1 година
Е като има атаки къде са МВР и другите служби търтеи който трябва да пазят държавата?
1
2
 
25
 
! Отговори
погнусен преди 1 година
Поредната лъжлива калинка-г а.инка.