Helpbook обобщава: Пътни неволи на шофьори и пешеходци

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата!
11 окт 2019 17:00, Анисия Иванова
8

Снимка: Helpbook

В днешния обзор на платформата Helpbook.info сме събрали няколко сигнала от последните дни, описващи пътни неволи на шофьори и пешеходци.

В столичния квартал "Княжево" главна улица е осеяна с множество дупки и липсващи павета. Дълбоките ями са като истински кратери и трошат джантите на колите. Друг от проблемите е тесният път, по който минават автобуси на градския транспорт и при нужда от разминаване автомобилите са принудени да се качат директно върху тротоара.

Изпратиха ни и снимки от район "Подуяне", на които се вижда нагло паркиране директно върху пешеходна пътека, а самия водач явно не го интересува, че пречи на преминаването на пешеходците и завиващите коли.

В ж.к. "Лагера" пък квартална градинка е превърната в импровизиран незаконен паркинг. Потребителят апелира да се вземат своевременни мерки за прекратяване на тази вредна практика от съседи и временно пребиваващи като е нужно да се поставят колчета и заграждения.

С интересен казус ни запознаха от столичния квартал "Младост“ 1. Неотдавна от Общината поставили знак за забранено паркиране и табела, че колите ще бъдат вдигани от паяк, но както е видно от снимките, забраната абсолютно и масово не се спазва. Нашият потребител подчертава, че част от живущите твърдят, че това е частна собственост и Общината няма право да поставя такъв знак и моли за проверка на случая.

В същия квартал, но на съседна улица, от месеци преседява фирмен автомобил, претърпял катастрофа, който видимо не е в движение. Според автора на сигнала в квартала паркирането е особено трудно и не смята за редно колата да заема излишно паркомясто.

За липса на капаци на отводнителни шахти е поредният сигнал от наш потребител. Локацията е район "Люлин", на бул. "Дертлиев", точно след спирката на автобус 310. Шахтите се намират точно до бордюра и съществува реална опасност от пропадане на хора и автомобили.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Орес преди 4 години
Целият квартал си оправих чрез Helpbook- имам снимки и клипове.
5
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Може да пускате колкото си искате сигнали за безаконие или други нередности. Ефект НУЛА, от личен опит!!
4
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
България си е Швейцария, даже по-добре, само трябва да излезеш от Люлин.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ко чи на та БГ е така вече 75 години , по модел на ко чи на та Русия!Гледайте you tube и няма да намерите разлики!!!!!
2
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво е "локация"?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ малката Швейцария казват, хахаха.Явно го е казъл някой който никога не е бил в Швейцария. БГ е голямата Сомалия в последните 20-30 години.