В България расистки синдром няма! Но има изявени ядра

Експерти: УЕФА си търси черна овца, нарочени сме заради рецидиви
15 окт 2019 09:28, Красимир Ангелов
133

Расистки подвиквания белязаха мача между националните отбори на България и Англия на стадион "Васил Левски" в столицата късно снощи. 

Англия разпиля с 6:0 родните национали, а трибуните бяха доста празни като за мач срещу съперник от такъв ранг. Англичаните, както и преди мача, отново се фокусираха главно върху поведението на българската публика и евентуални прояви на расизъм.

Още по темата
"Англичаните са фокусирани изключително много върху този проблем. Бях на първия мач преди месец на "Уембли" и на пресконференцията на англичаните около 2 минути се говореше за футбола и 28 минути обсъждаха темата с расизма", коментира спортният журналист Едуард Папазян в "България сутрин".

Според него още оттогава е станало ясно, че фокусът на англичаните тук ще бъде такъв и те брилянтно са си изиграли картите.

Хърватският съдия Иван Бабек беше принуден да прекъсне снощния двубой на два пъти заради претенции на британците, след като от българските трибуни се чуха обидни подвиквания и звуци, насочени към тъмнокожи играчи на Англия.

"Няма масов расизъм, не може да се говори за расистки синдром в България. Но има изявени токсични ядра, които са фиксирани", коментира спортният журналист Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него сме нарочени заради редицидиви. Той е на мнение, че англичаните няма да ни простят и "Васил Левски" ще бъде затворен за няколко мача.

"Най-страшното от снощи е, че има снимки на момчета с черно облекло, които отправят нацистки поздрав и лошото е, че самите те не осъзнават какво правят. Така или иначе УЕФА си търси черната овца. Опасявам се, че този път ще сме ние", коментира Папазян.

Той е на мнение, че проблемът е, че няма работещо законодателство за футболните хулигани и инфраструктура на футболните стадиони.

Атанасов се съгласи, че липсва приложението на законите и най-страшното е, че хулиганите си мислят, че всичко е позволено.

Спортните журналисти коментираха, че лошото състояние на българския футбол не би се променило дори и да бъде сменен треньорът на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново се видя слабата държавническа позиция -защо никой не санкционира Англия за пияните й агитки -нали те наложиха тази мода -трябвало да се учим от Запада е на това ни научиха
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще отделите някой ред на заглавието на The Sun: Lions 6 - Animals 0?Английските продукти на кръвосмешения дори не се притесняват да си красят вестничетата с подобни заглавия.
109
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Сценария с расизма е изготвен от евреите във връзка с българския геноцид. Освиркването на химна е много по голямо престъпление от маймунските крясъци на пубертетни. Какво би било, ако играеха в Париж и освиркваха Марсилезата, - мача нямаше да се състои.
108
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Може ли някой да открехне - какво е расизъм? Да казваш че има бяло и черно, когато е забранено да се казва, защото както и да се извърта, черното е лошото, а бялото доброто? От кого е забранено? Не от черните, а от азербаюджано-тюрките, които не могат да се примирят че има бели. А най вече, че като се вдига врява за расизъм, може лесно да се уреди и мизерия за белите.
107
1
 
2
 
! Отговори
8 преди 4 години
Английските коментатори говорят за политическа обвързаност на расистките прояви у нас .Тоест ,расистки викове и фашистки поздрав с вдигната ръка ! С кои партии - не уточняват , носе знае у нас ! Доста партийки натрупаха електорален състав благодарение на расизъм , ксенофобия ,дискриминация -знайно кои , но властта бездейства !Посланичкатана Англия настоява за обстойно разследване на расистките прояви т. е . на фашистките !Няма мърдане и хитруване ! Класическата демокрация е несъвместима с фаши
106
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тия не са никакви расисти,а пълни шантоци,присламчили се към някаква идея,понеже нямат собствена.Истинският расист тихомълком си върши работата...
105
1
 
9
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Пореден случай, как с менторски тон ми се вменява някаква вина. Колко случай на бити и обиждани хора чужденци или от други раси и етноси има регистриранои в България? И колко народ направи си го трепят в С.Арабия, Пакистан, Индонезия, Нигерия и други демократични държави?
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свидетели сме на възраждането на нацизма!Толериран и обгрижван дискретно, той избуя и ще ни задуши.Няма нищо по-страшно от лумпенизирани фашисти!Защо никой не се учи от историята?!
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не изхвърлят Англия от УЕФА заради освиркването на националния химн на РБ? Стига с тоя двоен аршин - нас може да ни хулят както си искат, но англетата горките са толкова докачливи, че веднага скачат, като някой им посочи, че Великобритания отдавна не е бяла християнска държава. Поругаването на символите на РБ (вкл. химна) е престъпление съгласно Наказателния кодекс! Не виждам някой от властиващите наши мутри да се изказва по въпроса!
102
0
 
8
 
! Отговори
В днешна България преди 4 години
има обективни причини за възникване на расистки настроения. Неприятно е, но е факт.Нищо няма да спечелим, ако си крием главите в пясъка като щрауси и се хвърляме да укоряваме една шепа подрастващи ултрасчета.Проблемът е много сериозен. Той съществува, независимо от това, че на нас не ни харесва.Расистките настроения са следствие от нещо. Премахни причината, за да изчезне и следствието.Няколко футболисти от чужд отбор станаха обект на ненавист, породена от безчинствата на съвсем друг етнос.
101
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папазянчо откъде разбра, че е нацистки поздрав? Може да е бил римски. ? "Аве, Цезар..." и така нататък
100
0
 
5
 
! Отговори
Гочо преди 4 години
До ССДа бе, точно агитките ЦСКА, Локо или Ботев са се настанили в сектор "Б" на "Васил Левски"
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГостДа се издирят и санкционират тези ,които се правеха на нацисти.за по-сигурно да им дръпнат и по един бой!
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ССВсички ги знаем кои са, но нищо не се прави по въпроса. :(Визирам част от ултрасите на Левски, ЦСКА и Локо Пд.да добавя, че ТВ коментаторчетата наричат изцепките им "хореография", а всички пътни табели са ocpaни с надписи цска.
97
3
 
13
 
! Отговори
Селяндур преди 4 години
Хем заклеймявате расизма и Хит*лер, хем се оплаквате, че навсякъде в европа се е напълнило с чал*ми и забрадки. Ей такива фурнаджийски лопати и двуличници най-много ми харесват.
96
4
 
9
 
! Отговори
гошо тъпото преди 4 години
СЛЕД МАЧА С АНГЛИЯ МИГРАНТИТЕ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ,ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА МОМЧЕТАТА С КАЧУЛКИ А НЕ НА ШКЕМБО ЧЕ ЩЕ ПУСНЕ ВОЙСКАТА НА ГРАНИЦАТА
95
1
 
6
 
! Отговори
не съм расист, Но преди 4 години
До До не съм расист, Но: И що мислиш, че не го споделям!? Аз да не съм мишок! И на тъмният колега му казах а той ми скача: Ти си расист. Викам му: Да, расист съм и какво! и оня млъкна, даже на шефа не се обади!!
94
3
 
12
 
! Отговори
Агитката на Левски преди 4 години
е хулиганска и винаги е толерирана и не получава наказания. Затова се стигна дотук.
93
7
 
4
 
! Отговори
До не съм расист, Но преди 4 години
Защо не го споделиш този твой коментар в тази "западна бяла държава", в която работиш (наужким)? На втория ден ще бъдеш изгонен от работа и скоро няма да можеш да си намериш никаква...Голям юнак, тук (в бг сайт) се изплю, щото е безопасно!
92
9
 
6
 
! Отговори
8 преди 4 години
Няма по-големи фашисти от комунистите. По време на управлението им се прилагаха вече изпитани фашизтки методи. Всички аспекти от живота на хората бяха контролирани от изместилата държавата партия и верните копои партийни секретари. Никой вече не вярва на пропагандата за монархо-фашизма и борещия се срещу него антифашизъм.