Протест в бели престилки под прозорците на Ананиев

Медсестрите искат скок на заплатите, младите лекари - специализации
Обновена: 16 окт 2019 16:36 | 16 окт 2019 13:37, Камелия Цветанова
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втора поредна седмица протест през здравното министерство.

Медсестрите недоволстват срещу ниските си заплати, а младите лекари не са съгласни с Наредба №1, изготвена от ведомството на Кирил Ананиев, която е за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.
Още по темата


Документът съдържа клаузи, които според младите медици ги лишават от правото им на избор.

Най-спорното изискване е, че ако не работят три години в болницата, в която специализират на държавна издръжка, ще трябва да върнат заплатите си, защото те са субсидия.

До този момент е имало срещи между лекарите специализанти и здравното министерство, но според младите лекари техните искания не са взети предвид.

Предстои нова среща в началото на месец ноември, а дотогава те ще продължат да изказват недоволството от новата наредба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Погледнете заплатите на директорите и нач.отделения на държавните болници и ще видите от къде ще доидат пари за мед. сестрите.Недопустимо е една шайка "доктори" да се облагодетелстват от държавния бюджет с десетки хил.лева заплата в държавните болници,а сестрите и санитарите които им изкарват парите да мизерстват.Да не говорим за фармацефтичната мафия която плаща на докторите за изписани скъпи лекарства кеш и ги води "безплатно"за наша сметка на данъкоплатеца на екзотични "семинари".
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някои медицински сестри и тези заплати им са много. Елате ги вижте в провинцията по цял ден си клатят краката, защото в болницата пациентите се броят на пръстите на едната ръка.
8
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
ами хората в провинцията кои ще ги лекува ако всички останат в големитеградове
7
4
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ИСКАХТЕ банани - скачахте по площадите като СИНИ мамуни- а сега яжте големият БАНАН! АХАХАХАХАХ
6
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарят Бананиев попита протестиращите: - К'во искате, бе?Протестиращите изреваха: - Няма банана!Тогава другарят Бананиев отговори: - Като няма банана, яжте небананата!
5
6
 
7
 
! Отговори
Фармацевт преди 4 години
Ако искате качествен мед. персонал плащайте си. Комунизма свърши другари, обратно на работа. Вдигаш заплатите, подобряваш условията, купуваш нова техника. Само частно, без държавно.
4
5
 
12
 
! Отговори
ДалаВери Симеонов преди 4 години
Ще вземем сестри и лекари от Молдова Бангладеш Украйна Армения Виетнам и Сирия - само да уредя визите за 3 дни -ще лекуваме българският народ качествено!!
3
6
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Кирчо АналиевДАНО ТИ И БОРИСОВ ДА ВИДИТЕ БЪРЗО АЛЕЛУЯ И АЛЕУЯ!БОРИСОВ РАЗОРИ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ СЕГА ПАРИ ЗА НИЩО ВЕЧЕ НЯМА ДЪРЖАВАТА Е СЪСИПАНА ОТ БОРИСОВ И ЗАТЪВА В ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ДЪЛГОВЕ!
2
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЕЗИ СЕ МАЙТАПЯТ НО АЗ ВИ КАЗВАМ, ЧЕ ОТ ТОВА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ СУПЕР ИГРА!!!ДАНО Е ПАТЕНТОВАНО ТОВА БОЛНОПОЛИ ЩОТО АКО ГО ИМА КАТО ИГРА АЗ БИХ ГО КУПИЛ!
1
6
 
8
 
! Отговори
Кирчо Аналиев преди 4 години
Пенсионната система е в колабс - НЯМА КОЙ ДА РАБОТИ ! ВСИЧКИ СА НА ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ -ХАЗНАТА Е ПРАЗНА - ЗАТОВА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ТРЯБВА ДА РАБОТИ В ПОЛЗА НА ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА - ИЛИ КАЗАНО НЕ НИ ТРЯБВАТ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ- !! ВСЕ ПАК ИМА 2.5 МИЛ ПЕНСИИ КОИТО ТРЯБВА ПО БЪРЗО ДА ВИДЯТ АЛЕЛУЯ !