Българинът вече не иска да работи за малко пари

Заплатите лека полека се повишават, смятат от КТ "Подкрепа"
18 окт 2019 16:55,
85
Българинът вече не иска да работи за малко пари
Снимка: Булфото архив

„Все повече намаляват българите, които са готови да работят за малко пари. Много им е лесно да се качат на самолета и да отидат там, където ще им плащат повече или те ще си мислят, че им плащат повече”, каза пред Нова тв лидерът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

По думите му все пак заплатите лека полека се повишават.

Още по темата
Той коментира и разликата в заплащането между София и втория по големина град у нас – Пловдив, където възнагражденията се оказват доста по-ниски.

Експерти: Националната програма за развитие България 2030 е "беззъба"

"В Пловдив се настаниха поредица индустрии, които разчитат на евтин труд”, заяви синдикалният лидер.

"Нямам нито едно обяснение, извън теорията на конспирацията, защо този регион изостава така. Там нещата са работа на един път. Ако беше направен, когато му беше времето... Преди 30 години този регион изглеждаше по съвсем различен начин”, коментира Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Към бизнесменаОк бе бачкаторче.Направи си бизнес, ходи пеш и раздавай по 10 бона заплата.Кой ти пречи?
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво тогава толкова сърцераздирателно желаем завода на Фолксваген? На германците им е нужен евтин труд,малко разходи и голям пазар! Не виждам български работник да е заплакал за този пропуснат шанс...
28
1
 
40
 
! Отговори
Към бизнесмена преди 4 години
Като нямаш хора и пеша ще ходиш, с*ешка. Заплатите на хората са много по-важни от твойте РУКви и лимузини. Шефа няма пеша да ходи, ми ще си вземе една прилична нова кола за 30-40 хиляди и ще инвестира в заплатите за бизнеса си, а не кола от 300 000 и после да се сърди, че никой не му работел.
27
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешко много се лъже, че като му повишат заплата, значи работи повече !Напротив, дадеш ли му повече пари, той се ояжда и започва още повече да се скатава, да мънкира и да рекетира работодателя си.Неговото мото "да направи един удър" е оновната му мечта, за да не работи повече.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПловдивчанинНе се оправдавай.Ти не ставаш за нищо.Никакви софиянци не са ти виновни майно.
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПловдивчанинНапротив.Данъчните потоци са от София към провинцията.Взимат от софиянци, дават на вас,
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До GG1989Хм. Преди 4 години шефът ти си бил взел нова кола.А пеша ли да ходи?Викаш на вас да ви дава по 4500лв, а той да ходи пеша.
23
5
 
19
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
В природата единственото нещо, което "расте но не старее" са туморите. Развиват се чудесно и растат, докато организма около тях линее, отслабва и умира. Да ви напомня на един определен град в България?
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът отдавна е разбрал, че винаги ще е прецакан. Т.н. "синдикати" си карат още на някакви псевдосоциалистически структури. Иначе се ежат по телевизиите, а само се мазнят на работодателите. Кога са правили синдикална стачка някъде? Няма такова нещо. Работодателите си прибират каквото могат по офорки, а другите фалират и се получава някакъв затворен цикъл в който само бачкатора е ***.
21
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като останат без кадри ще направят заплатите германски. Работих на един шеф който си мислеше че на улицата ще намери Майстори. Веднъж му казах че за тези парите са малко а той ми каза че за мойто място чакали на улицата. Напуснах и го оставих да търси по улицата майстори. Заминах в чужбина намерих си работа по специалноста с заплата като за Хора. Когато преди две години си идвах да видя родителите си минах покрай фирмата на баш шефа. Беше затворена шефа сигурно търсеше по улицата работници.
20
7
 
25
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 4 години
До АнонименЩе се вдигне защото няма вие да разпределяте данъците. В момента София прибира от цялата страна данъци и пуска по малко обратно. За вас метро, околовръстно, нов градски транспорт и какво ли още не. За другите - бачкане и мизерия.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Е тоя лаф, че румънците били виновни, задето Нокия фалирала не бях го чувал.хахаха
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14И като изгониш София ще ти се вдигне ли заплатата?
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То затова WV няма да дойде в България !Така навремето NOKIA отиде в Румъния и след пет години като се оядоха румънците започнаха да ги рекетират сън стачки тя им би шута !Никой концерн (и не само концерн)не се мести от скъпо пратени на други скъпо платени рабатници само за спорта !
16
0
 
47
 
! Отговори
Към бизнеса преди 4 години
А и те вече го усещат, но още вярват, че някой ще се навие за малко пари, да е балам, да е добър и да работи много. Тия хора не разбраха, че времената се промениха коренно и ако не даваш добри заплати никой няма да ти работи. А и настоящите ти служители ще се скатават и няма да бачкат. До сега не знам и не съм чувал фирма с добри заплати, в която да се мързелува. Напротив хората работят много повече и си пазят мястото, защото за такива фирми желаещи много.
15
25
 
5
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
Да, българинът без никакви умения вече не иска да работи за 500лв, иска за 650! Ама ако може да го осигуряват на 120.
14
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече? Всъщност, българинът никога не е искал да работи за малко пари, просто много дълго време не му даваха никакъв избор.
13
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато българите спрат да работят една седмица поне, едва тогава ще се усетят изедниците политици и работодатели.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото например Пловдив и всичко друго наречено България, трябва да изгони София и да си става Кяжество Банкя. Тези остави, че не могат да управляват държава, но и я затриват с бързи крадливи темпове.А дали си мислим, че някъде другаде по света дали взимаме повече, не трябва да излиза от устата на измислената крадлива КТ Подкрепа с клон у шопско. Няма балъци вече, да работят за жълти стотинки в измислена държава с Африкански заплащане....
11
4
 
21
 
! Отговори
GG1989 преди 4 години
Преди 4 години дигнаха заплатите при нас на 2500 чисто и бяхме ТОП. Оттотава шефа ми си взе нова кола, 150 декара лозя и заплатите си стоят толкова, а конкурентните фирми вече дават 2200-2300 чисто стартово, ама шефа като го питаш е - като не ти изнася чао и после се чуди що напускаме. Като се умножи по 200 и ето ти топ фирмите в БГ.Ако дават 4500, колкото трябва да изкарваш, а не си купуват за 300к на година благини, то може и да не искаме повече пари, ама като клатиш 19 годишна и караш БМВ..