Българинът вече не иска да работи за малко пари

Заплатите лека полека се повишават, смятат от КТ "Подкрепа"
18 окт 2019 16:55,
85
Българинът вече не иска да работи за малко пари
Снимка: Булфото архив

„Все повече намаляват българите, които са готови да работят за малко пари. Много им е лесно да се качат на самолета и да отидат там, където ще им плащат повече или те ще си мислят, че им плащат повече”, каза пред Нова тв лидерът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

По думите му все пак заплатите лека полека се повишават.

Още по темата
Той коментира и разликата в заплащането между София и втория по големина град у нас – Пловдив, където възнагражденията се оказват доста по-ниски.

Експерти: Националната програма за развитие България 2030 е "беззъба"

"В Пловдив се настаниха поредица индустрии, които разчитат на евтин труд”, заяви синдикалният лидер.

"Нямам нито едно обяснение, извън теорията на конспирацията, защо този регион изостава така. Там нещата са работа на един път. Ако беше направен, когато му беше времето... Преди 30 години този регион изглеждаше по съвсем различен начин”, коментира Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65Ок, днес взимаш около 80 евра или 1600 месечно. Данъци? Квартира? Или спиш в хостел за 300 евра месечно?Общо взето си социално слаб там, пък работиш
69
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, политици и работодатели, некадърни сте, бе!Държавата ви загива, бе!Народът ви изчезва, бе!Само голата американска мечта ви е в главата как да имате повече пари за да считате сами себе си успели.Ми, не сте успели щом страната ви е по-зле от бананова република.Успели са американците, защото държавата им е желязна ама за такова нещо не ви стига интелект.
68
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на нашите политици Ердоган е колос. Човекът мисли и действа като стратег и държавник.Нашите са като противопожарна команда:Като осе-ре някой пейзажа тичат с маркучите.
67
9
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ДА РАБОТЯТ КОМУНИСТИТЕ И РУСОФИЛИТЕ, БЕ....!АЗ ЩЕ РАБОТЯ ЗА ПАРИТЕ КОИТО МИ ДАВАГАДНИЯ ЗАПАДЕН КАПИТАЛИСТ, ПА НЕКА УМРЕМ..... ХАХАХААААА....
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво би било да се направи анализ на прехода. Забогатяха бързо участващите в приватизацията. Те имаха качества за това, но не качества на мениджъри.Спечелените пари се инвестираха в носещ бърза печалба бизнес, но не в бизнес със стратегическо значение за страната. Държавните пари също се раздаваха с цел бърза печалба, а не за стратегически отрасли.Изводът е: От селяни бизнесмени не стават.Селското надделява:да обезпечим децата и внуците, но няма мисъл за икономиката на държавата.
65
1
 
24
 
! Отговори
Хелмут Кол преди 4 години
България и се дадоха 3 десетилетия да дръпне напред само крадене и селяндурщина.Е драги времето изтече ауфвидер зеен.
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Добруджанец 70Не е само в Силистра. Във всички градове от провинцията на добри позиции назначават некадърници, защото са членове на партии. Всички в частния сектор получават МРЗ или около МРЗ за 12 часов работен ден, 6 дена в седмицата и извънредния труд не го заплащат никога.
63
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплатите се повишавали "лека- полека"?! А ЦЕНИТЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ???МРЗ в Бг е най- ниската в ЕС. На дъното сме, а патерицата на бизнеса-синдикатите, ни успиват с лека- полека растяща заплата. МРЗ трябва да е 800-900лв СЕГА, а не лека- полека.Защо подадоха грешно инфо от НАП, скриха, че над 1 600 000 работещи получават МРЗ и около МРЗ?
62
1
 
22
 
! Отговори
Добруджанец преди 4 години
В провинцията-Силистра е заплати на общинари,даскали,полицаи държавни служители,митничари,данъчни.Другите на минимална и дупе да им е....В коопе рациите взимат добри пари но ти трябват връзки.Дпс БСП и герб.Други няма.Работа само за наши.
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бизнеса търси хора а като ги намери после ги гони ...и накрая инспекцията по труда бабх и чао поне да не е без хич
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно съгласен с 65,аз също работя в чужбина. Тука много реват шефовете нямало работна ръка, искам им половината, те ми се смеят! Значи хем ревем, хем се смеем! Е как ще стане вашата работа?
59
0
 
21
 
! Отговори
ХХРП преди 4 години
Аз вече и за много не искам.
58
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се вьрна в Бьлгария ако ми платят сьщото което ми плащат в Германия като общ работник 9, 86 евро на час.
57
2
 
43
 
! Отговори
mnmn преди 4 години
"Българинът вече не иска да работи за малко пари"А преди искал ли е ?
56
1
 
14
 
! Отговори
сроителен работник преди 4 години
И я за по малко от 400лв нема да бачкам нищо че съм общак
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що е самолет? Самолетът е "Машина за увеличаване на производителността на труда на работника".
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19 - говориш глупости наизуст.Само Нокиа Тимишоара има 1500 души в момента в кампус с две чисто нови сгради и хора на всякакви позиции. Яко са ги фалирали румънците...
53
22
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Бългнарина не само че не иска да работи за малко пари,но той въОбще не иска да работи производствена или по тежка работа,той иска да нищо да не прави и много пари да взима ,а и никой да не посмее и не трябва да му прави забележки ,че той е гений на труда.Това е в резултата на лошото изисквания в училищата и работи сине-да не работиш.Нито са изучили-нито не искат да работят,само искат.(към 80-90 % от младото поколение до30 г)
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимката е показателна, кой стой зад протестите в България !
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 48Когато и дойде времето, моята немска пенсия ще е в пъти над твоята и ще си посрещна старените като бял човек.