Кандидат-общинар: Най-евтино са пътували евреите в конските вагони

Антисемитският коментар разбуни социалните мрежи, има сигнал за него
Обновена: 19 окт 2019 18:52 | 19 окт 2019 18:49, Веселина Йорданова
105
Кандидат-общинар: Най-евтино са пътували евреите в конските вагони

"Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно". Това е написал кандидатът за общински съветник от "Демократична България" в София Тома Белев по време на дискусия във Facebook, пише "24 часа".

Постът на председателя на екоорганизацията "Зелени Балкани" разбуни духовете в социалните мрежи.

"Не знам какъв е контекстът на това изказване. Не искам да знам. Защото няма значение. Ако е било шега, не е смешно. Ако е било аргумент в спор, е още по-зле. Проследих само последващата дискусия, в която Белев беше убеждаван с разумни аргументи да се извини за глупостта, която е написал и той категорично отказа да го направи", е написал политологът Тома Биков, който е депутат от ГЕРБ, по повод публикацията.

Публикацията на Тома Белев коментира и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. "Колко ниско може да падне духът на човек? Как ненадейно мазното, довчера укривано, петно на истинската същност е в състояние да лъсне, когато безобразието и пошлостта вземат връх?", пише Георгиев.

Той се обръща и към "Демократична България": "Уверявам Ви, че това чудо няма да е за три дни и този Ваш “Белев” няма да остане необезпокояван в противното си поведение."

Българската писателка и дипоматка Леа Коен написа следното: "За депортирането на всеки евреин до Треблинка българското правителство плаща по 100 райхсмарки (първоначално са поискани 250) на германците, тъй като операцията се нарича “ прочистване от евреи” ( Judenrein). Парите са събрани от конфискуваното еврейско имущество, т.е. евреите сами са платили депортацията си. Тя е ръководена от Александър Белев, комисар по еврейските въпроси . При толкова много конфузии в една неуместна реплика, би трябвало да се извините на хора като мен. 58 души от моето семейство са заминали с тези вагони. Репликата ви е наистина оскърбителна".

Депутатът от ВМРО от еврейски произход Александър Сиди коментира, че Тома Белев не е пожелал да се извини и го призова да го направи. Сиди е със сигнал до Външното министерство заради антисемитските коментари на Белев.

"Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство. Мълчанието на ръководството на "Демократична България" го прави съпричастно", категоричен е Сиди в писмо до националния координатор за антисемитизъм заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Густов Пишчек преди 4 години
Той е анти но не пие антидепресанти.
71
1
 
0
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Абсолютно недопустимо поведение на Белев
70
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А МОГАТ ЛИ ДА НИ ОСЪДЯТ!!!???? МОГАТ. ДА СТАНЕМ ЗА СМЯХ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ.И ЗНАЯ, ЧЕ ПИШЕЩИТЕ ПРОТИВ ЕВРЕИТЕ СА ПЛАТЕНИ .СЪЩО КАТО СЛУЧКАТА НА ФУТБОЛНИЯ МАЧ.ОНЕЗИ ДЕТО СЛЕДЯТ ТАЗИ РАБОТИ ДА СЕ ЗАЕМАТ.НЯМА ДА МЕ СРАМЯТ И ДА МЕ СЪДЯТ ЗА ПАРИ ПО МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЪДИЛИЩА.РАБОТЕТЕ БЕ.МНОГО СТЕ МЪРЗЕЛИВИ
69
7
 
3
 
! Отговори
нищо странно преди 4 години
Какво друго да се очаква от хората на Иван Костов? Самият той е руски агент на влияние, а руснаците са антисемити още от царско време.
68
5
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ЕвреинЗа твоят сънародник Бахур Бахар ли говориш, дето си чества рожденият ден в ИЗраел:)))? Хайде, стига циркове, еврейчета, та запукам с шутове, та не знам! Вън! Вън! Вънот моятяа Родина! И си вземете Георг и Бахура! Не искам да ги гледам, щото един ден ще ги обеся. Си-Ди-то искам специално д а го обработя, тоя всезнайко;)))
67
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Хахахахаа, както си и знаех, МВРО е една чисто еврейска партия - еврейските патриоти или Ид.иоти! Слава на Тангра! Бавно гниене и мъки за всички Антибългари! Всички евреи и техните дьонмета скачат като един, когато са ужилени! Защо бългаирте не го рпавят, а мълчат?"Депутатът от ВМРО от еврейски произход Александър Сиди коментира, че Тома Белев не е пожелал да се извини и го призова да го направи. Сиди е със сигнал до Външното министерство заради антисемитските коментари на Белев."
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на чужд гръб и 100 тояги са малко. щом някой друг е страдал - в случая евреите, за някои хора няма нищо нередно са си пуснат просташката шега, която изобщо не е смешна, но ако те страдат - всички трябва да ги жалят.
65
3
 
11
 
! Отговори
ДО 68 преди 4 години
Права сте госпожо - сега ни се връща - върнаха се 1 000 000 - толкова Пенсии плаща НОИ в Турция и на Живи и на Умрели преди 30 години - всяка година НОИ праща в Турция 1 милиард Евро - с тези пари БГ Пенсионерите щяха да имат ЕС Пенсии - това се пише във Всеки Доклад на ЕК - спонсорираме Тероризма в Близкия Изток .
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕНКЕ ***, ТВОЙТЕ ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ НАСИЛСТВЕНО ИЗПРАТИХА НА ГОЛЯМА ЕКСКУРЗИЯ 360 000 ЧОВЕКА- ВЛЕЗ С ГУГЪЛ И ВИЖ КАКВО ЧОВЕШКО НЕЩАСТИЕ БЕШЕ, А ПОСЛЕ ИМ ИЗКУПУВАХА ПОКЪЩНИНАТА И ИМОТИТЕ ЗА БЕЗ ПАРИ- И ОЩЕ НЕЩО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ АБОРТИТЕ БЯХА ЗАБРАНЕНИ.
63
14
 
4
 
! Отговори
Евреин преди 4 години
Премиерът на България Бойко Борисов защо още не се е изказал да засвидетелства уважение към евреите и 6те милиона загинали от Холокоста. Българите защо избират премиер антисемит, България антисемитска нация ли е? Българите трябва да се засрамят!
62
2
 
19
 
! Отговори
Аман! преди 4 години
Омръзнаха ми тези евреи, постоянно се оплакват, постоянно претенции, като че ли са някаква специална раса. А още Хитлер е писал за тях, че не са никаква раса ами са обикновени хора като друготе, само че са хитреци и използвачи и обичат да живеят на гърба на другите и затова е искал да ги изгони от Германия, дори са имали споразумение с ционистите, наречено Окончателно решение, за създаване на Еврейска държава в Мадагаскар. Но евреите обръщат цялата история наопаки.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо СоциВсички българи в чужбина, даже и деца които на 1 годинка са напуснали България и сега дори не знаят български и не знаят къде е България на картата ги броят от националната статистика за Българи, и пак едвам го докарват до 7 милиона. Факт е, че за последните 30 години демокрация и евроатлантизъм населението на България намаля с 2 милиона, и те не са отишли в чужбина, ами в един друг свят, защото животът при демокрацията е много добър.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тома Биков е политическа прос титу тка. От "яростен" противник на Тиквеника и учредител на ДБГ, стана съветник или щеф на кабинета на същия. Доколкото сам ми е казвал е артист по професия. Абсолютен ***! Белев е същата смрад, но без да иска е казал истината! и е прав! Аз лично не съм виждал евреин орач, миньор, стругар и т.н. Те са гнусни лихвари, политици, инфлуенцъри, лобисти и т.н. Ако бях на мястото а Фюрера много по-рано щчх да реша въпроса. А той дори не се е опитал качествено.
59
8
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
Пък после, българинът не бил расист? И то "категорично" не бил расист???Пишеше го в едно заглавие тук наскоро, по повод обвиненията от страна на Англия към България по време на безславния мач в София.От горното си личи, че българинът е расист и нацист.Нещо повече! Хитлер поне е бил честен (в никакъв случай не го оправдавам), защото е заявил категорично че е против демокрацията.А това го казва представител на партия наричаща се "демократична"?!?!?!?!?
58
0
 
12
 
! Отговори
Василев преди 4 години
А най-евтината къщичка палат, която може да си построиш с чужди пари законно е да си приближен на властта , да работиш в държавната администрация!С една дума къщичка за гости с европари!!!Това е животът селяни прости, едните пътуват с влака без билет, а други си правят къщички с чужди пари и после става твоя собственост!!!Агент Нейтън Долф!ЦРУ!!!
57
5
 
24
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Никой не иска да си признае, че човекът всъщност е прав....
56
3
 
18
 
! Отговори
Курт Щудент преди 4 години
Четете и анализирайте историческите събития и факти, за да се стигне до преследването и прочистването със сигурност има причина. И тази причина не е расизъм, толкова добре използвана дума от наследниците им, за всяко изразяване на мнение по тези въпроси.
55
5
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
Зелените са като дините -отвън зелени -отвътре червени , а червените са националсоциалисти и интернационалсоциалисти .Така че това си е комунпровокация.
54
11
 
26
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Пенка 59 Населението не е намаляло с 2 000 000 за 10-тина години , а от 10 Ноември насам. Българите бягат от пост социалистическата мизерия на България.Не се опитвай да ги препишеш на ГЕРБ. Засрами се.
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57А бре мислител!Ти не знаеш ли, че Обединена България (1941-1944 г) е била с площ, 50% по-голяма от сегашната. И на тази територия са живеели хора.Но не ти си виновен за недосетливостта си. От голямо значение е кой пише учебниците по история и кои факти изтъква, а също и доколко критично са те научили да мислиш.