Лаборантката, забравила за 6 часа жена в скенер, отнася забележка

Освен това нямало да получава паричен бонус за наказание
Обновена: 22 окт 2019 10:32 | 22 окт 2019 10:17, Камелия Цветанова
49
Лаборантката, забравила за 6 часа жена в скенер, отнася забележка
Снимка: Pixabay

Лаборантката, която забрави жена повече от 6 часа в скенера на болницата в Павликени, ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнително материално стимулиране. Това съобщи за БНТ управителят на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева.

Още по темата
Досега лаборантката не е имала провинения, което я спасява и от по-тежко наказание. По данни на болницата, няма опасност за здравето на забравената пациентка.

Неприятният инцидент със 70-годишната Асенка Христова стана в края на септември.

Жената е освободена от плащане на потребителска такса за престоя си в лечебното заведение и е получила извинение от целия екип.

След случая скенерът в болницата е оборудван и със специален звънец за сигнализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Стар човек преди 4 години
Добре си го преписал но явно НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЕ Е ЛЕЖАЛ НА МАСАТА НА СКЕНЕРА.Още по малко знае че ако е вкарано контрастно вещество ,абоката трябва да се извади от сестрата или лаборантката.Освен това КТ е един геврек под който стои часта от тялото която се сканира -корем,глава,бял дроб и т.н..Не си нито вътре в нещо ,нито си вързан.Бил съм 3 пъти на КТ.В тази и.д.и.о.тия която се тиражира има нещо неточно и неистинско.Вижте какво е КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ бе философи-жертви на клавиатурата!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апаратът за скениране се нарича гентри. Пациентът лежи на специална маса, която се плъзга през гентрито. Изображенията се произвеждат с помощта на тесни снопове РЕНТГЕНОВИ ЛЪЧИ и детектори, които се въртят около пациента. Чрез компютър се осъществява реконструкция на образите във формата на картина от последователни напречни срези.Компютърната томография (скенер) на бял дроб продължава приблизително 10 минути.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Всеки може да ползва скенер, включително и хора с алцхаймер или с тежък психиатричен проблем, или малко дете, чиито родители не са много отговорни.Това означава ли, че лаборантката не е длъжна да провери дали пациентът си е тръгнал?Някой може наистина да не разбере кога трябва да стане и да си ходи.
37
0
 
5
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!! преди 4 години
А с перце не я погалиха, за назидание?Не настояха ли баба Асенка да плати обезщетение на лаборантката заради това, че цяла България я псуваше? Ако Асенка не се бе оплакала, никой извън това здравно заведение нямаше да разбере за случилото се и нямаше така масово да ругаят горката лаборантка!
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само тя ли е чакала за скенера ? Щом е в отделение , трябва да я е придружил някой , ако не може сама да се обслужи . Ако е отишла сама , би трябвало сама да се върне . Може би не е разбрала , че е трябвало да си ходи . Апаратурата би трябвало да са я спряли . А близките защо не са я придружавали , ако имала влошено здраве ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Тези ако не съдят болницата пък на .. За 6 часа ще изкара няколко хилядарки :D
34
0
 
10
 
! Отговори
Аналогия преди 4 години
Пациентката е била без слуховото си апаратче за изследването, и не може да се очаква да чуе, че лаборантката и казва да става да се облича :( Безобразие е безнаказаността на подобно деяние !
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скенерите за бял дроб се наричат гентри и правят изследванеето с рентгенови лъчи.
32
1
 
14
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Потребителска такса ??? Трябва да ви спука от дела ! Дано някой адвокат ви освободи от длъжност и да продавате вестници в Лафка........ Срам, даже не знаете как да се извините
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старшата сестра на отделението е трябвало да се съобрази с възрастта на жената степента на заболяването и правилника на вътрешния ред( на документ би трябвало да е записан)
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената има връзка и затова само забележка. Така е в България.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като е била настанена в болничното заведение, не трябва ли да бъде заведена и върната до изследването със скенера от придружител? Правилникът на болницата не осигурява ли правилна организация на работния процес и качествено медицинско обслужване ?На кого е задължение да организира и осъществи придружител до скенера и обратно!Ами ако се наложи придвижване на тежко болни с едновремeнно провеждане на реанимационни мероприятия ,какво правим?!
28
10
 
0
 
! Отговори
ДО 28 преди 4 години
ВЪВ !!! скенера казваш. Ти знаеш ли що е то скенер и как се седи ВЪТРЕ!Ти седиш ли вътре под арка,или можеш да излезеш когато си поискаш.Скенера не е сандък или затворено пространство. Правили са ми два пъти скенер/компютърен томограф/ и един път Ядрено магнитен резонас.Какво връзване,какви пет лева.То може и на зъболекарският стол да те вържат или за кардиограма но не е нормално!Как спираш процедурата и......??? Пациента става и отива да се облича.
27
0
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Глупости! Жената е стояла вързана в скенера.Първо прочети статията, после пиши по темата.
26
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
Горката женица - 6 часа в скенера!!!Направо ще й откъсна главата на тая заспала лаборантка. И това означава, че 6 часа нищо не е работила и никой друг пациент не е преглеждан във въпросния скенер.
25
1
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Абе и ти си медик, колкото и аз космонавт, но като претендираш за медик, значи и ти си от тази пасмина, която нито знае, нито може, а само иска, иска, иска...Сещаш ли се така наречената от теб "бабето" колко свръх доза е получила от скенера?Сещаш ли се в какво магнитно поле е стояла и колко вредно е това за организма и?Помоли някой да те върже за един ден на кревата, без да те пуска до тоалетна и където и да е, за да разбереш какво е преживяла тази жена.
24
15
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 4 години
Лаборантката и е казала да ке облича и да излиза. Жената не е разбрала или не е чула . Никой лаборант не може да е виновен че пациента не слуша какво му се казва. Ставаш и излизаш. Тези скенери, ренгени и ЯМР не се заключваааат - никъде. Пациента си е виновен.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да и забранят даходи и на протести за още по големи заплати дето ни ги вземат от здравните осигуровки срещу нищо!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честита реформа в здравеопазването! Напълниха болниците и поликлиниките с търгаши, които пет пари не дават за пациентите и гледат на тях като на каса за източване.По официални данни, имаме най-скъпото и най-негодното здравеопазване в Европа.При това ни лъжат, че било безплатно, а ако се разболееш те изнудват за пари, на всяка врата в медицинските учреждедния.
21
1
 
13
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
1. Има ли разписани вътрешни правила за работа със скенера, и дали са били нарушени? 2. На какво правно основание пациентът е освободен от плащане на потребителска такса/не че искам да им плаща/? След като е била настанена в болничното заведение, не трябва ли да бъде заведена и върната до изследването със скенера от придружител? Жената трябва да осъди болницата за солидно обезщетение!!!