Минаваме на зимно време: Връщаме часовника с час назад в неделя

Смяната ще се извърши в 4.00 часа на 27 октомври
24 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
28
Минаваме на зимно време: Връщаме часовника с час назад в неделя
Снимка: pexels.com

Броени часове преди старта на изборния ден ще се върнем към зимното часово време.

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4.00 часа на 27 октомври, съобщава Българският институт по метрология.

Тогава часовниците се връщат с един час назад, а на практика 27 октомври ще е най-дългото денонощие за годината.

Както е известно, през есента на 2018 г. Европейската комисия излезе с предложение корекциите за редуване на лятно часово време с астрономическо да бъде преустановено.

Различните държави сами ще трябва да вземат решение дали да останат на лятно или зимно време, но препоръката е решението в ЕС все пак да бъде единно.

Очаква се с този въпрос да се занимава още по-активно настоящия ЕП и ЕК, но засега прекратяването на смяната на часа се отлага най-рано за 2021 година.а часа засега се отлага за 2021 година.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
байван преди 1 година
Извинявайте много,ама защо американците си въртят часовниците и си сменят времето и никой не се оплаква от стрес,а пък на нас всичко ни пречи и вреди.
29
0
 
0
 
! Отговори
байван преди 1 година
Много се радвам на лятното часово време,когато ще бъде светло вечер до 21 часа за сметка на сутрин в 4 часа.
28
1
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Трудно ще се разберат кое време да остане.Може най добре ще бъде да се коригира с половин час за целият ЕС
27
5
 
5
 
! Отговори
Красимир преди 1 година
Ако изцяло останем на астрономическото,то значи че през по-голямата част от годината в пиковите часове,когато хората се прибират от работа ще е тъмно.Това води до ПТП-та с пешеходци.Да не говорим,че в големите градове над 50% от училищата са на двусменен режим и на никой няма да му е приятно детето му да се прибира в тъмниците.Отделно още от 4-тия час ще учат на изкуствена светлина.А за лятото не ми се мисли и най-вече за отпускарския месец август,когато още в 19 часа ще се стъмнява.
26
2
 
2
 
! Отговори
Ангей преди 1 година
Как може да са за смяна на часовото време?Гнусни Едеруги!
25
1
 
8
 
! Отговори
Велимир преди 1 година
Що не вземат да го "корегират" с половин час, и повече да не го пипат. Нормално е различните държави да са на различни мнения. През лятото бях в северна Полша. Слънцето изгряваше в 4 и залязваше в 23..... Само си е****ме ритъма и биологичния часовник, 2 пъти годишно...
24
3
 
4
 
! Отговори
Колю куция преди 1 година
Преди 150 години Бенджамин Франклин с цел икономия на свещи за осветление в Париж,предлага т.нар."лятно време".По-късно "другаря " Ленин въвежда декретно време в Съветска Русия!За чий *** ни е нужно в Европа днес такова "животно",което доказано вреди на здравето ни???
23
17
 
7
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 1 година
Чудесно! Ще спим час повече! Ще ставаме по светло! Дано никога не махат "смяната" на времето! Не трябва да се обръща внимание на дебылите, които са против смяната!
22
4
 
5
 
! Отговори
така е преди 1 година
крайно време е тази джендърска европа да се върне в средновековието. то и така вече никой не я бръсне за с лива
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-сетне нормално време! Трудно се събуждам, когато навън е тъмно. Айде - лятото е добре, сутрин е светло и вечерта има повече светлина, но през пролетта и есента е тъмно като през зимата. Това ме уморява още в началото на работния ден 9 месеца в годината, вместо само три през зимата.
20
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ***,който е измислил тази смяна,да му сменят главата със свинска !
19
0
 
13
 
! Отговори
Eeee преди 1 година
Аз съм нощна :(
18
6
 
25
 
! Отговори
аскет с каскет преди 1 година
Таз разболяваща uguomuя няма да бъде отменена скоро ! Кой управляващ се отказва от още едно средство за тормоз над народонаселението ?!Нали е наследство от тоталитаризма - защо не го отречете и него ?
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако "астрономическото" е нормално, лятното ненормално ли е?!? Всяко измерване на времето е избрано от хората. Няма нормално и ненормално, има прието и използвано. Умни хора сте уж, осъзнайте че времето се измерва от хората, на природата не й пука изобщо за времето!!
16
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая извратеност със зимно или лятно време няма ли да спре ,бе!? Има само едно време и то е АСТРОНОМИЧЕСКОТОООООООООООООООООООООООООООООООООО.....вашта.....
15
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееех, тъкмо си бяхме в крак с Московското време... И сега пак крачка назад... Нека остане лятната време. Винаги с Москва! Завинаги!
14
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога с тази простотия?Даже и в Русия го отмениха вече!Еб***вате м***м***та на биологичния часовник, какво пестите всъщност??
13
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За младите родени след 1980 година ще кажа че времето до 1978 година не се сменяше. Започнаха да го сменяват другарите от 1979 година. По онова време имаше хиляди заводи селско стопанство и смяната на времето беше удачно. Но сега при унищожени заводи и селско стопанство смяната на времето е чиста пародия.
12
3
 
3
 
! Отговори
са преди 1 година
До ПроСоТоНапълно си прав,ама като гледам отговорите на коментара ти,нещата ще стават по-зле!
11
8
 
3
 
! Отговори
са преди 1 година
Че е простотия,простотия е,ама ще се спи с час повече,а това в днешно време си е лукс!А и тъпото слънце ще грее по-малко!