След сигнал: Момче с увреждания получи 168 часа лична помощ

Според Социалното подпомагане казусът е недоразумение
31 окт 2019 21:42, Красимир Ангелов
9

22-годишният Георги Старчев след будна кома е със сгрешена оценка на индивудуалните потребности. След сигнал на майките от "Системата ни убива" Агенцията за социално подпомагане преоцени документите и от днес майката на момчето държи в ръцете си новото решение.

Още по темата
Според Агенцията за социално подпомагане казусът е възникнал заради недоразумение, а повторната оценка за 168 часа лична помощ, след подадената жалба от Юлия Старчева, е направена още на 24 октомври.

От Агенцията за социално подпомагане са категорични, че възникват такива проблеми, защото тези индивидуални оценки се изготвят от скоро – 1 април, а механизмът за лична помощ се предлага от 1 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3те са ги хвърляли от скалите и ако са били хилави (от там и бъзика че за това нямат нито един свестен шахматист) или ако бащата е сметнел че детето не прилича достатъчно на него. Но фактите са че по времето на войната с Персия, гърците са могли да мобилизират голяма армия, а по времето на войните с Рим, Спарта е имала едва няколко стотин войника заради подобни *** практики
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей толко гаден народ, не съм очаквала!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие не сте хора!! Как не ви е срам поне малко!?? Как можете дори да си помислите такова нещо като "такъв човек не ни е потрябвал"???? А, вие какво предлагате и помощи да не получава в това положение?? Вие сте просто животни!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв пример ми е Древна Гърция на мен в 21 век?? Никакъв! Ти не си никой да казваш кой и какво бъдеще има някой! Ей зъл, гаден и *** народ, колкото искаш!
4
16
 
1
 
! Отговори
Да. преди 4 години
По-лесно е да се отървеш от него , и да започнеш отначало. Това дете получава помощи. А един ден не е работил. Ако системата го "убиваше", сега няма да е тук. Пък и на фона, на демографската криза... Такъв човек изобщо не ни е потрябвал. Тая жена си е пропиляла живот, това дете в по-скъпо за гледане от 2-3. Аз, ако му бях родител бих го хвърлил в гората.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди хиляди години в Древна Гърция, такива са ги хвърляли в пропасти, защото са знаели, че нямат бъдеще. Да му спестят мъките. Аман от насилен алтруизъм.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига, че детето не е добре, не стига, че и майка му сигурно едвам издържа психически, физически и финансово ами видиш ли дай да ги обиждаме! Някои хора са чудовищни!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бах мааму...представяш ли си да се родиш така и мaйка ти да те евтанизира щото и било по-лесно?