КНСБ поиска тавана на пенсиите да стане 1350 лв. от 2020 г.

Искат максималната пенсия да е 45% от максималния осигурителен доход
Обновена: 6 ное 2019 19:13 | 6 ное 2019 15:43,
67
КНСБ поиска тавана на пенсиите да стане 1350 лв. от 2020 г.
Снимка: Dnes.bg

КНСБ настоява, независимо, че равнището на максималния осигурителен доход няма да расте (максималната пенсия е 40 процента от него), това да не е пречка за увеличение на максималната пенсия. Това се посочва в позиция на синдиката, изпратена от пресцентъра на КНСБ.

За да се постигне ръст на максималната пенсия, КНСБ предлага през 2020 г. по изключение размерът й да се определи на база 45 на сто от максималния осигурителен доход от 3000 лева. Това означава от 1 юли следващата година най-високата пенсия в страната да се установи на ниво от 1350 лв.

Още по темата
Предложението ще засегне 40 500 души, сред които около 28 000 човека, на които в момента действителният размер на пенсията е "отрязан" от тавана.

Ако предложението на КНСБ се приеме, почти половината от тези 28 000 души ще получават занапред действителния размер на пенсиите си, се посочва в позицията.

Допълнителният финансов ресурс, необходим за реализация на искането на КНСБ, е под 28 млн. лв. Експертите на Конфедерацията са убедени, че в планираните приходи има достатъчно резерви, така че синдикалните предложения за повишаване адекватността на пенсиите да се реализират.

Последователната и устойчива позиция на КНСБ, относно максималния размер на пенсиите за осигурителен стаж и възраст е, че той също трябва плавно да се увеличава, така че все повече хора, чиито пенсии са ограничени от "тавана" да получат действителния размер на техните пенсии, заявяват от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви го *****на синдикатите.Аз с 42 години трудов стаж получавам 297 лева пенсия.На всичкото отгоре ми забавихте пенсионирането по новите правила.За толкова години с колко би трябвало да се увеличат внесените ми пари,които са се въртяли в икономиката,която я окраде червената мафия.????
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ осърдно работят за другарите,които си определяха големи заплати за изграждането на "Зряло" социалистическо общество ,окрадоха и фалираха държавата.Сега за заслуги пак на гребена на вълната? Един дърт комунист се хвали,че взема голяма пенсия,защото имало период,когато му определяли точки за оборот в склада на едро???
41
4
 
8
 
! Отговори
Празен джоб преди 4 години
А дано,ама надали.
40
8
 
17
 
! Отговори
378 преди 4 години
Мисля, че грижа на синдикатите е минималнаата заплата и минималната пенсия да се покачват. Хората с максимална пенсия и без да я покачват, се спавят много добре.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Да се твърди, че само осигуровките дават право на пенсия е наистина смешно. Във формулата за изчисляване на пенсията има години осигурителен стаж. Ако този стаж ги е нула, всичко умножено във формулата по нула дава нула. Затова казвам, че е изработено и платено, и отложено във времето.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осигуровкитв ти дават право на пенсия, но не определят конкретния размер на пенсията, въпреки че изглежда така. Да се твърди, че пенсията е нещо изработено и платено е смешно, както и че е отложено във времето плащане. Само право на пенсия са осигуровките.
37
4
 
20
 
! Отговори
До 30 Мнение преди 4 години
Формулата ми е много ясна . НОИ пенсионира човек само един път , не всяка година . Осъвременяването на Пенсии е Политическа Воля . Но ти даваш пример за пенсионери с трудов стаж от времето на Борис ТРИ .Ще ти дам пример - колеги се пенсионираха преди 10 години с по 1500 лева пенсия , сега имат около 1800 с увеличението . Тези хора работят в Металургията и Държавата ги окраде със десетки хиляди за тези години - за да се даде на тези без осигуровки .
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До повечето от вас:Да не се бърка пенсия и социална помощ.Пенсията е нещо заработено и платено с осигуровки.Пенсията е отложено във времето плащане.Аз приключих, защото трябва да вечерям.
35
1
 
11
 
! Отговори
До 30 Мнение преди 4 години
Не си разбрал как се определят пенсиите и цитираш само част от формулата. Ще ти дам пример. Двама пенсионери, които цял живот са се осигурявали на средната осигурителна сума и са работили еднакъв брой години, но единия се е пенсионирал 10 или 20 години преди другия, което води до много различна определена пенсия за двамата и въпреки осъвременяването, пенсията на пенсиониралия се първи е примерно два пъти по-ниска.
34
3
 
3
 
! Отговори
Чакайте преди 4 години
Малко!2021г.
33
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ - ха ха ха - тези подиграват ли се на бедните ? Не трябва ли приоритет да им е най-ниската пенсия да бъде например колкото в Хърватия ? Каква защита проявяват към бедните, що за ***'оти ръководят КНСБ ? Нищо добро никой беден не може да очаква, ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ, същият е както беше при правешкият мих'люзин, винаги облагодетелстваните са богатите партийци, а бедните кучета ги яли ! Да ви имам измислената демокрация !
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще преизчислят всички пенсии?
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29И при това положение според теб какво ще стане? Да се откаже от пенсията и отново да се пенсионира през 2019, когато трябваше да отпадне тавана.
30
7
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Методологията и Формулата на НОИ за пенсиониране е Безпристрастен .Този начин на определяне на размера е математически точен - Кой , Колко Пари , Колко Дълго е внасял осигуровки в НОИ . Смешни са ми коментари от сорта - * 35-45 години трудов стаж и 300лв пенсия имам , има баба ми , майка ми , баща ми * .300 лева пенсия имат хора или работили на минимална заплата , или с много пропуснати периоди на осигуряване , ама смятат възраста си .
29
1
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
За тях не е обсъждано да отпада таванът на пенсиире. Предлагаше се само за новите пенсионери и на база на осигуровките им след 1999 година.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за 1350 лева не е решение, а чист популизъм, също както и искането за 250 лева минимална пенсия.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18За тия 6 години без таван може да се получават огромни пенсии, защото за тия години изчисления индивидуален коефициент може да е огромен. Веднага мога да дам примери с един полудържавен "бизнесмен" и един банкер.
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минималната пенсия или близка до нея получават тези, които са укривали доходи и са се осигурявали на минимума. Защо това трябва да се толерира чрез незаслужено високата за тях минимална пенсия? Това са пари взети от другите пенсионери, които са се осигурявали нормално.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другото, което трябва да се направи е да се махне минималната пенсия, която води до несправедлива уравниловка на пенсиите. Това трябва да се направи заедно с нов начин за осъвременяване на пенсиите на пенсионерите пенсионирали се преди поврче години. Неясно защо пенсията на двама пенсионери осигурявали се еднакво, трябва да се различава много заради различната година на пенсиониране, както е сега по действащата методика.
24
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Пенсия 240 лева взема само тоя, който не се е осигурявал в повечето си трудов стаж и всичко си е слагал в джобчето или не е работил. Щото така правеха тарикатите навремето и даже се хвалеха с това.