КНСБ поиска тавана на пенсиите да стане 1350 лв. от 2020 г.

Искат максималната пенсия да е 45% от максималния осигурителен доход
Обновена: 6 ное 2019 19:13 | 6 ное 2019 15:43,
67
КНСБ поиска тавана на пенсиите да стане 1350 лв. от 2020 г.
Снимка: Dnes.bg

КНСБ настоява, независимо, че равнището на максималния осигурителен доход няма да расте (максималната пенсия е 40 процента от него), това да не е пречка за увеличение на максималната пенсия. Това се посочва в позиция на синдиката, изпратена от пресцентъра на КНСБ.

За да се постигне ръст на максималната пенсия, КНСБ предлага през 2020 г. по изключение размерът й да се определи на база 45 на сто от максималния осигурителен доход от 3000 лева. Това означава от 1 юли следващата година най-високата пенсия в страната да се установи на ниво от 1350 лв.

Още по темата
Предложението ще засегне 40 500 души, сред които около 28 000 човека, на които в момента действителният размер на пенсията е "отрязан" от тавана.

Ако предложението на КНСБ се приеме, почти половината от тези 28 000 души ще получават занапред действителния размер на пенсиите си, се посочва в позицията.

Допълнителният финансов ресурс, необходим за реализация на искането на КНСБ, е под 28 млн. лв. Експертите на Конфедерацията са убедени, че в планираните приходи има достатъчно резерви, така че синдикалните предложения за повишаване адекватността на пенсиите да се реализират.

Последователната и устойчива позиция на КНСБ, относно максималния размер на пенсиите за осигурителен стаж и възраст е, че той също трябва плавно да се увеличава, така че все повече хора, чиито пенсии са ограничени от "тавана" да получат действителния размер на техните пенсии, заявяват от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А народа предлага тавана на пенсията да е с размера на минималната заплата.
62
1
 
5
 
! Отговори
РОБИ СЪС 550ЛВ преди 4 години
РОБИТЕ СА 550 ЛВ ЗАПЛАТА ДА СЕ КЛАНЯТ НА БОГОВЕТЕ КНСеебе
61
1
 
5
 
! Отговори
Malian преди 4 години
КНСБ - Конфедерация на независимите синдикати в България е профсъюз в България и е най голямата неправителствена организация в страната. Това е най голямата ПРАВИТЕЛСТВЕНА организация, защото обслужва само държавните чиновници. Много моля, журналистите да проучат и да напишат в коя частна фирма има представители на тази НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА организация и те са защитавали интересите на работниците. Кога КНСБ ще предложи всички държавни служители да си плащат личните осигуровки?
60
5
 
6
 
! Отговори
krasimir.dykov преди 4 години
Тоз профсъюз го знаем-няма нищо общо с гръцкия --да предлагаш да падне тавана -като се знае кои са били с големи заплати намирисва на нещо -пада тавана което парламента с кеф ще гласува и дигаш' н а простосмъртните с 20 лв пенсиите -браво
59
1
 
5
 
! Отговори
профсъюз ли? преди 4 години
Това са ***, които нищо не правят и никога не са правили. Много лошо за държавата, това е бомба която ще гръмне, защото народа е оставен беззащитен.
58
2
 
4
 
! Отговори
Егати преди 4 години
Той е 59набор ,а аз 58 и взема двойно по вече от мен като втора категория.С една година по -вече съм лапал отровите от него.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия където храната струва почти толкова колкото тук, дефакто минималната пенсия е около 700 Евро. Повече от предлаганата максимална пенсия в България.Честито Ви европейски чеда тиквени. Ако си мислите че това ще се промени докато мафията е на Брюксело-НАТОвска хранилка, се лъжете. Ако пък някой си мисли че на западните ни господари е неизвестно, кои са ни назначили за падари, то той е наивник.
56
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
къкъв таван бе кога ЩЕ ПЕИЗЧИСЛИТЕ ВСИЧКИ ПЕНСИИ БЕ ЛЪЖЦИ
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазя книжка за индивидуални осигуровки от 1957 година.Властта прави псевдо хаос - "мътната вода, в която се лови риба".Ще гледаме наглото, обло като месечина лице на финансовия министър, смятащ, че е хванал Някого еди-къде, кукловоден .Хубаво пишете, но ромите са екзекуторите на държавата и осигуряват властта на мафията.Ето образование и култура на подходящо ниво.Простащината не може да има място във властта по друг начин. Нито да има нещо общо с истината.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Справедливо изглежда, има много все още упорито живи хора, които са били във вредни производства на много пари.Синдикатите воюват за каста от чиновници, ченгета, на които ние плащаме осигуровките, активността не е случайна.Кога ще ми върнат над 5000 лева, с които хрантутя с "таван" десетки роми, които знаят само какво има в гащите им, кога ще се платят лихвоточките, ограбени и ограничени, без ограничения в плащането.Мародери! Загриженият Пламен Димитров...Ох, мале, ох мале...За пенсиите...
53
3
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Така ще се спрат и всички плащания към не данъкоплатци които само реват и ползват, а не са внесли и 1 ст. в общия кюп! Махнете и майчинството за жени без поне 4г. осигурителен стаж! Махнете и всички социални плащания към индивиди с нулев данъчен принос и изведнъж ще се окаже, че пари има! Сега хрантутим 2 мил. мързела в програма за размножаване на коалициония партьор на ГРОБ в маалите! Ето там са парите за пенсии! В развъждането на бъдещи консуматори, а не данъкоплатци!!!
52
4
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ!!! ТОВА МУ Е МАЙКАТА!!! Колкото си внасял през целия си осигурителен стаж, да се раздели при пенсионирането ти на средната продължителност на живота за страната и да ти се изплащат до тази дата!!! Ако умреш преди това остатъка 50% на жена ти, останалите 50% на децата ти и точка!!! Стига с тия глупости с индексиране и тн. Колкото си изработил толкова ще вземеш и ще се спре с целия рев! Ако си дал 5 лева ще ползваш 5 лева, ако си дал 10 000 ще ползваш 10 000 и толкова!!!
51
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най справедливия начин за пенсиите е всеки да има индивидуален пенсионен код. Така колкото си внасял през годините , толкова ще получаваш. Така ще млъкнат всички мързеливци и пияници, които нищо не внасят , а имат най големите претенции.
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом вземат осигуровки на максималния осигур. доход, ще трябва да плащат и получените по приетата формула пенсии без ограничителен таван.Над 10 години лъгаха, че ще махнат тавана, миналата година се извъртяха -това е кражба .Нямам нищо против минималната пенсия да се вдигне, но на всички останали да им се даде изчисленото по методиката.Най-големите пенсии заради които уж не махат тавана (над 3000лв) са около 100бр- има начини те да се ограничат и останалите 28000човека да си вземат полагаемото
49
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ "оправиха" минималните пенсии, че само таванът остана да оправят.Над милион пенсионери едва оцеляват с 220-250лв на месец, синдикатите нехаят, ядат и пият заедно с бизнеса и олигарсите, единственото което правят е да говорят празни приказки.Няма синдикати в Бг. Прибират членския внос и толкова.
48
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таван на пенсиите трябва да има още поне 10 години, защото много мошеници се осигуряваха на огромни пари само 3 години, защото беше такава системата. 30 години се осигурявал на минимални вноски , 3 на огромни суми и си избира тези 3 години за да му определят пенсията.Имаше информация от НОИ , че ако няма таван, трябва да плащат на злоупотребили по този начин по 15 хиляди лева пенсии
47
8
 
13
 
! Отговори
дам преди 4 години
До А за пенсионерите ?Парите на пенсионерите ги търсете при другаря Румен Гечев и Корнелия.През 1997 година България ФАЛИРА и всички работили преди това им ограбиха парите в ДСК и изпразниха сметките в държавата.Забравихте ли , че заплатите тогава бяха 8 долара на месец , а пенсиите по 4 долара на МЕСЕЦ
46
3
 
20
 
! Отговори
аналогия минимална преди 4 години
Единствената ви борба трябва да е за дъното на минималната пенсия да не е под 300лв. Новоизпечените капиталисти ни принуждаваха да работим без договор, ако не искаме децата ни да умрат от глд. Също и договор за 4часов работен ден, как се доказва трудов стаж така ? Сега излиза, че ние сме укривали доходи и ни е ХАК мизерното подаяние с с мълчаливото удобрение на обществото. Кучета го яли такъв народ, подложил на репресия и мъчително ликвидиране родителите си !
45
2
 
21
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 4 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
44
4
 
18
 
! Отговори
78 преди 4 години
Тази песничка има и друга страна: кога ще ни върнат неизплатените над таваните пари?Осигурявали сме се на тавана!