Лекарите в "Александровска" бесни, болницата се руши

Докторите излизат на протест, условията са мизерни
6 ное 2019 11:27,
46

Ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти - поради тази причина медици от "Александровска" болница в София излизат на протест. Лекарите припомнят, че преди дни се стигна дори до срутване на покрива на Клиниката по алергология.
Още по темата
"Не вярваме на "Министерството на лъжата". Достатъчно се наслушахме на празни обещания. Протест ще има!". Това заяви председателят на синдикат "Здравеопазване" д-р Андрей Коцев пред Bulgaria ON AIR.

Медиците твърдят, че въпреки настояването им за незабавно отпускане на финансови средства за възстановяване на рухналия покрив и ремонтните дейности, както и възстановяването на останалите сгради и помещения в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължавало.

"Многократно с писма информирахме Министерството на здравеопазването за лошите условия на труд и лечение на пациентите в редица помещения и сгради в лечебното заведение. Хвърлят се само празни обещания за стотици милиони левове, които обаче не е ясно кога и дали изобщо ще бъдат отпуснати. А напът са да рухнат още няколко клиники, което може и да доведе до преустановяване на дейността на болницата", коментира още Коцев.

"Това неглижиране на проблемите от страна на принципала в една от най-големите държавни университетски болници принуждава работещите, подкрепени от пациенти и студенти, да предприемат крайни действия. Започваме ежедневни протестни действия, в това число и гражданско неподчинение", допълни още медикът.

И подчерта, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, демонстрациите ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Обръгнал преди 4 години
За стадиони на частни клубове нали има милиони?
40
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
МЗ ....наистина ли е такова....защо до сега не са планирали...осигурили финансиране и изпълнили ремонтните работи...абе хора от МЗ ...не идва лято, зима иде....какво правихте цяло лято......така ли ще задържате здравните специалисти.....ооооооооооо няма да стане на 1000 км от тук ще и дадат такива условия на работа че......ама тогава кой ще ни лекува нас......моля ви вземете се в ръце и не рискувайте здравето на нацията ни!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 37Да, слабокадърните и престъпно некомпетентни джипита взимат повече от специалистите в държавните болници. И това е защото взимат пари на глава, както се каза в коментарите по-долу. И на мен ми звучи нелогично специлаистите да взимат трицифрени суми, но живеем в България - тука логично няма.
38
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ПОКЛОН НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ,СЕСТРИ И САНИТАРИ !!!! НО В МОМЕНТА "АЛАКСАНДРОВСКА" ИЗПОЛЗВА МОМЕНТА ДА СИ ДОКАРА НЕЩО "ОТГОРЕ " !!!
37
4
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Жена ми е едно обикновено Джи Пи и прави охоло 10-12 хил месечно.3 600 са й твърди защото има 1800 пациента х 2 лв на пациент.От такси взема 50 пациента дневни х 3 лв = 150 лв х 22 дни - още 3 300 лв.И останалото - квото си изкара.
36
1
 
5
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Да 34За съжаление си прав.Нищо чудно че кадърните лекари бягат на запад.
35
5
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Много странно. Познавам двама общопрактикуващи, които правят по около 5 бона месечно. От коментара ти излиза, че специалистите са по-зле заплатени, което ми звучи твърде нелогично, за да ти повярвам. Ако беше така, всички щяха да предпочетат работа като GP-та?А и автопаркът пред болниците говори друго, както по-рано спомена някой.
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как бе, нали здравеопазването по време на Тиквената диктатура процъфтяваше.Сега какво стана та няма пари? Къде са така активно рекламираните излишъци?
33
2
 
6
 
! Отговори
по-зле до мак преди 4 години
А нима не виждаш, че натам вървим и колкото по-рано осъзнаем, че сме сираци и трябва напълно да се отделим от (трупа на) мащехата си, толкова по-скоро ще се върнем към някакво подобие на нормалност в колективния си живот? Държавата умрЕ, няма я.
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната заплата на лекар в София е 10-15 хил лв. Добрите стигат и до 30-40 хил лв на месец.При тия доходи не виждам къде е проблема да си съберат пари за ремонт.Пак ния оскубаните пациенти ли трябва да им плащаме луксозните ремонти.
31
8
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
Ало, патрицият с бяла престилка, защо не се замислиш кое поражда тази неприязън? Обичани и уважавани бяха лекарите от поколението на дядо ми, но той преглеждаше и безплатно и беше филантроп. А вие сте редови търгаши.Само като ви видя как се трупате пред масите с хапки и напитки на конгреси и какво е интелектуалното ниво на масата от вас, как светват очичките ви при разговори с фарма представители.... да продължавам ли?За какво да ви харесваме?
30
2
 
9
 
! Отговори
мак преди 4 години
До "по-зле": лекарите да си оправят кабинетите, учителите класните стаи, всеки - работното си място. Можем сами да извозваме контейнери, да ремонтираме и чистим улицата пред дома, да оправим осветление и т.н. Ще улесним общините и ще се спестят куп пари. И вече няма да имаме поводи за недоволство, че общините нищо не правят.
29
0
 
20
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Властта намира пари да строи трибуни на частни стадиони и да опрощава пари на мюфтиите , а за една от най-важните болници , пари НЕМА !
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неприязънта към интелигенцията - лекари, учители, юристи, архитекти, научни работници и т.н., е индикация за тоталната деградация на обществото. Що се отнася до неграмотния, който си мисли, че заплатите на лекарите се плащат от неговите осигуровки, нека провери какво са осигуровките и къде отиват. Заплатите на лекарите са унизителни така или иначе, а плебеите по-долу искат те сами да си били ремонтирали болницата... Ще ви видим като всички лекари избягат. Ще ..... като кучета тогава.
27
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да потърсят съдействие от протопрезвитер Кусан Хадавян и епископ Датев Акобян.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия кьорави ли са, що ли. В полите на Витоша какви палати има, тия седнали да хленчат за някаква си болница. Абе я си стойте така. И това ви е много.
25
10
 
10
 
! Отговори
по-зле от Африка преди 4 години
Специалистите в Александровска си докарват (поне) по десетина бона месечно. Сигурно им е некомфортно да лекуват пациенти-бедняци в мизерни условия. Но и през ум не би им минало да направят жест, събирайки за ремонт на мястото, където изкарват парите си, поне за собствените си кабинети.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ведъж влезнах да търся пулмолог. Повече не се върнах в болнуцата на ужасите. Отидох в частна. Бива ли в 21 век такава мизерия. Горките болни.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето коментиращи изобщо си нямат представа какво е Александровска болница. Това не е селската ви поликлиника
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да хващат мистриите и да си я оправят!Стига са се правили на доктори мафията в бели манти!