Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!

Според него местните избори са пропуснат шанс за БСП
114
Станишев не вижда завръщането на джедаите: Топим се в самота!
Снимка: Facebook

БСП не е алтернатива и се изолира и капсулира. Това заявява лидерът на ПЕС Сергей Станишев в свой пост във Facebook.

Очевидно е, че ГЕРБ спечелиха местните избори. Да, в условията на ниска избирателна активност, отвращение от изборния процес, корпоративен и купен вот, недопускане на адекватна кампания и политически сблъсък на национално ниво, с негласната подкрепа на ДПС, посочва Станишев и допълва, че доминиращата позиция на ГЕРБ ерозира, но БСП повтаря резултатите си от 2015 г.

Още по темата
Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес все повече хора търсят алтернатива. От най-ниския резултат на партията са изминали 4 години, маркирани от победа на президентските избори, ерозия и безкрайни скандали в управлението – от “суджукгейт” до “апартаментгейт”. И най-важното, от засилващото се усещане, че се движим по инерция и без ясна посока като държава. В такава среда резултатите ни са разочароващи, заявява лидерът на ПЕС.

Според него БСП не е направила нищо да противодейства на "грубия натиск, заплахите и купения вот".

Той прави извод и че левицата няма да спечели следващи избори, защото "не предложи модерна, задълбочена и експертна политическа оферта", защото се изолира и деидеологизира.

В кампанията, най-близка до хората, не се чу нито едно ляво послание – за доходи, за политики за децата, за здравеопазване, образование. За битка с огромните неравенства. За жилищната политика. Бяха пропуснати национални протести, за които БСП беше молена за помощ – за заплатите на медицинските сестри и редица други. Стигна се до абсурда синдикатите в България да подкрепят ГЕРБ, подчертава Станишев, според когото БСП е наляла във ВМРО и НФСБ и е освободила целия терен в център-ляво.

Точно на него се прояви гражданската енергия и немалко кандидати спечелиха места в общинските съвети с традиционни наши послания. А те може би са следващи политически проекти? Ще никнат на територията на модерното ляво, ще привличат гласовете на младите, активните, работещите, на хората от центъра. А БСП ще се топи в самота. В тясната ниша на популизма. Където ръководството я постави, смята той.

Според Станишев червената партия се авторитаризира, реди листи под диктат и "расте само толкова, че да е удобна опозиция на ГЕРБ".

"Ако наистина искаме да изиграем епизода със завръщането на джедаите, трябва да сме от добрите. Трябва хората да ни повярват. И да не избират ГЕРБ като по-малкото зло. Нужно е младите и активните хора да припознаят силата в нас, а не в моментни герои. И не, посланията за антикомунизъм при тях не работят. И не могат да служат за оправдание.

БСП спешно да заложи на обединението, вместо на разкола. Да избере политиката, модерните леви послания, отварянето към центъра. Да се върне към работата по места и завръщането на членове и симпатизанти. Да се завърне към себе си. Да застане рамо до рамо с европейската левица и да се завърне на страната на промяната, с Будапеща вместо с Орбан", казва Станишев и допълва, че тогава БСП ще печели избори и ще управлява.

Той поздравява Калоян Паргов и Мая Манолова, както и Пенчо Милков и Крум Зарков, защото показали, че ветрилото на подкрепа може да се разтвори и вотът за БСП отново може да стане престижен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
12
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Глупаво е да се коментират изказвания на човек който няма 1 ден работен като нормален човек.Защото освен политик, член на БСП, в някакво си ръководство ,депутат/дирник/ и 3г. като мин. председател/дирник/, евродирник 2 мандата и така до пенсия си е направо класически нах***иник.Да плюеш по побратими ти си /Първанов,Нинова и прочие си е направо дебилство.Затова вън от България и с чемодана си с еднопосочен билет при неговия патрон Ким Чен Ун.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И въпреки толкова гейтове,толкова закани,въпреки президента,въпреки цялата кампания на БСП,пак ГЕРБ е непоклатима партия и мнозинството гласуваме за нея! А сега де?!
58
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразя ГЕРБ точно толкова колкото мразя БСП и всички долни *** управлявали България в последните десетилетия,но има нещо което ми прави силно впечатление. Този бклук Станишев казва че ДПС имали пръст в мръсотиите на ГЕРБ, и веднага се сетих за митинга в който той същият, се извиняваше на Местан от името на всички българи, и се прегръщаха и целуваха с него. Нямаше по отвращаваща сцена.
57
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това лице, което губи 10 пъти подред избори взело да обяснява какво да се прави.
56
5
 
13
 
! Отговори
Ти си минало преди 4 години
Чифутчето иска да си спечели място у нас след като го изритат от Европа.Но никой не го иска.Нинова методично ликвидира апапите му тук и докато дойде време да си идва няма да ги има.Така , че да си търси друго бъдеще-парашута му тук няма да се отвори.
55
5
 
15
 
! Отговори
Куманист преди 4 години
Станишев е нашият Йода!
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От високо се вижда по ясно, но се иска сила и дух да слезеш долу, за да оправиш нещата. В последното е разликата между обикновен и велик политик. От вторите, нещо, още няма.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще трябва да спре с официозното дрънкане и да приседне на скамейката по казуса КТБ.
52
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Станишев носи голямата вина.
51
5
 
16
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 4 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива...
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изборите трябва да се касират ,и да се опрости изборните бюлетини!Защото недействителните бюлетини от първият тур са над 660 хил.,8,5%от подадените бюлетини!В света е прието да не надвишават 4%,в цивилизованите държави те са около 2%.
49
4
 
13
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
А БСП ще се топи в самота. В тясната ниша на популизма. Където ръководството я постави, смята той. Това са буквално думите на Станишев - Браво на него , абсолютно обективна оценка , само не каза кога ще се стопи напълно БСП да си отдъхнем .
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива като теб гуцановци Герговци и подобни нямат място в тази партия
47
9
 
20
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЯТ" СТАНИШЕВ:"Очевидно е, че ГЕРБ спечелиха местните избори...."КОГО ЛЪЖЕТЕ ВИЕ?!ИЗБОРИТЕ СА КОМПРОМЕТИРАНИ!НАРОДЪТ ОТКАЗА ДА ГЛАСУВА!КОЛКО ИЗБИРАТЕЛИ ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ?!ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВАТЕ "ДРУГАРЮ" СТАНИШЕВ?!ВИЕ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЛИ СТЕ?!КАКВИ ЗАДКУЛИСНИ "ДОГОВОРКИ" ИМАТЕ С РЪКОВОДСТВОТО НА ГЕРБ?!ВИЕ КОМПРОМЕТИРАТЕ ПАРТИЯТА НА КОЯТО БЯХТЕ РЪКОВОДИТЕЛ!ОБЯСНЕТЕ НА ХОРАТА ЗАЩО?!ЗАЩОТО ЗАЕДНО С ГЕОРГИ ГЕРГОВ СЕ МЪЧИТЕ ДА ОБСЕБИТЕ БСП!...НАРОДЪТ НЕ Е СЛЯП!!!
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Този въпрос го задай на Иван Костов?Корнелия беше ,ако не се лъжа зам.министър в кабинета на Костов!През 90те другарката Нинова беше СДСарка!
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има нещо в тези избори което никой не иска от политиците да коментира,най-вече управляващите!Това е огромният брой,400 000 недействителни бюлетини!!!Роми и пенсионери не за първи път гласуват,как се е стигнало до неправилно попълване на изборните бюлетини ?Това искаме да знаем.
44
3
 
16
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42 отвори сайта на ЦИК 85 % ромски вот и 400 000 недействителни гласа, какви оше доказателства искаш!
42
4
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Председателят на Коминтерна Гей Дмитриевич в количеството си на какъв се изказва?
41
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП като загуби избори и задължително след това казва, че са опорочени. И си пее една и съща песен без доказателства.