ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!

Премиерът и лидер на партията присъства националната среща
Обновена: 7 ное 2019 14:04 | 7 ное 2019 12:22, Веселина Йорданова
144
ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ отново е първа политическа сила и е получила най-много гласове. Това каза в началото на националната работна среща на партията административният секретар Цветомир Паунов.

Над 803 хиляди са гласовете за партията, тя печели в 163 общини, увеличава се с 80 нови общински съветници и има 1887 общинари след изборите. Картата на България след изборите е синя, заяви Паунов.

На срещата ще бъдат отчетени изборните резултати от последните местни избори.

Присъстват лидерът на партията и премиер Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия, избраните кметове, общинските ръководители.

В срещата ще участва и коалиционният партньор от СДС.

Тя започна с представяне на кметовете, избрани в двата тура на местния вот.

Росен Плевнелиев, президент в периода 2009 - 2011 г. Коментира, че на отминалия вот се е говорело много за манипулации на изборния процес, но точно тези, които са твърдели това, са си мълчали при  Костинбродската афера.

"Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера", упрекна той.

Той не скри разочарованието си от това, че Демократична България подкрепи Мая Манолова на балотажа за кмет на София в битката й с претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Според Плевнелиев разцеплението в дясно тече в последните 20 години, но вината не е на ГЕРБ.

"Крайно време е да си изберат Мая Манолава за шеф, за да се знае кой кое е", скочи той.

Според Плевнелиев ГЕРБ постигна много през  последните 13 години.

"Вълшебната думичка още от първия мандат беше "градим и надграждаме", модернизирайте, а не рушете като други, чака ни най - тежката битка през 2021 г и тя ще бъде прожектирана още през следващите месеци от Радев, Нинова, анализатори, ще ни прожектират една генералска битка, но истинската ще е на ценности между демократи и популисти", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 4 години
"Работа, работа, работа" и "Надграждане", от това по-популистско здраве му кажи. Нищо ново не казват, само обичайните клишета и нападки към опонентите. А какво правят, всеки вижда, не само в София. Да отидат в Александровска, а и не само там и тогава да говорят за просперитет. А междувременно хората се изнасят, от благоденствие ще да е.
72
0
 
8
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Цвайтера що го няма бре???
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не е късно за една хубава лустрация!
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая снимка....ау,уау,ау,ауубез коментар
69
3
 
19
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Борисофф е доста злобен но ще го потърпим още малко! България е унищожена ог герб! Да видим Европа до кога ще търпи лъжите му!
68
3
 
15
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 4 години
"но вината не е на ГЕРБ" - тя никога не е. Все някой им *** в гащите.
67
5
 
18
 
! Отговори
На снимката преди 4 години
Гербаджийско сборище.
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държава България има само по документи територия,тази държава вече е няма за съжеление остана само слънцето и планините.Тези политици явно са много глупави незнаят къде се намират да казваш на черно бяло.Без коментар.
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромна прилика с ДПС по начина по който се ръководят местните структури. Буда разпределя порциите, и само правилните хора по места могат да ги получат за да асфалтират улици и да слагат плочки по селските площади.
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да си говорим истината. Първа политическа сила реално според 20 % от имащите право на глас.
63
0
 
18
 
! Отговори
Грую преди 4 години
Те БКП бяха така 45 години.... някой вземат пример от тях
62
0
 
11
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Да , отчета е Перфектен за ГЕРБ - Вече имаме Хуманитарна Криза в България след Управление на ГЕРБ в Перник - ЕС спря Мониторинга над България , започва се друг етап - достави на Червения Кръст .Главния Прокурор не се Самосезира , и стария и новия - те са от ГЕРБ .
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се е чуло ГЕРБ от кой цвят са за да се определи картата как синя,че още от кое синьо щото туй е бледосиньо от синьото при подкрепата на тъмносиньото и подкрепата от страна на работодатели на които туй не е им работата и тяхна сфера на дейност по принцип за набиране на гласоподаватели как определени бройки за печелене на първенство в изборните резултати при честни и свободни избори с вход свободен до урните срещу лични документи с вписано местоживеене как за местни избори що и за другите също
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виновен бат Бойко, не са виновни и мафиотско - бандитските мутри на гербаджиите!"Не е виновен онзи който яде баницата, а онези които му я дават."Тоест, 800-те хиляди гласували за тях!Всеки народ заслужава съдбата си !
59
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте първа унищожителна сила на България. Повечето ви гласове са купени и ромски, колко мъртви души възкресихте и пак сте мафията с най много отлив от нея. Искренно се надявам гладът и мизерията да изкарат хората по улиците. Страхът ги е завлядял че ще ги оставите без работа, но гладът е по силен от тока.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Триста удивителни да има, знайте, че всеки минава през върха и слиза. Особено, когато лъже, скоростта е по-голяма.Има възмездие.Лъжат, изнудват, подкупват всичко на пътя си към властта, палят лицемерни свещи в храма, не няма индулгенция.Надявам се някой да знае ккаво е това.Има равновесие.Възмездие има.Даже "три папи да са те галили по главата".
57
3
 
18
 
! Отговори
Да, така е преди 4 години
Първа мутренска сила сте.
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Населението на България е сведено до състояние на безволно инертно стадо, лутащо се без водач от място на място в напразно търсене на мир и по-добър живот. Съзнанието за пълното безправие е толкова дълбоко, че се е превърнало в неделима част от битието на всеки един от нас. А как живеем с унижението ? Ами как, много лесно всеки мисли, че унижението е чуждо !!!!!
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герберастки смешници
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АБЕ КЪДЕ Е АНАЛИЗА НА ИЗБОРИТЕ НА ДРУГАРИТЕ! ОНИЯ ДВЕТЕ, ДЕТО 2 МЕСЕЦА ЛАЕХА ДО НЕБЕСАТА, В НЕДЕЛЯ ВЕЧЕРТА СЕ ИЗПОКРИХА, С ИНТЕРПОЛ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ НАМЕРИШ...