ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!

Премиерът и лидер на партията присъства националната среща
Обновена: 7 ное 2019 14:04 | 7 ное 2019 12:22, Веселина Йорданова
144
ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ отново е първа политическа сила и е получила най-много гласове. Това каза в началото на националната работна среща на партията административният секретар Цветомир Паунов.

Над 803 хиляди са гласовете за партията, тя печели в 163 общини, увеличава се с 80 нови общински съветници и има 1887 общинари след изборите. Картата на България след изборите е синя, заяви Паунов.

На срещата ще бъдат отчетени изборните резултати от последните местни избори.

Присъстват лидерът на партията и премиер Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия, избраните кметове, общинските ръководители.

В срещата ще участва и коалиционният партньор от СДС.

Тя започна с представяне на кметовете, избрани в двата тура на местния вот.

Росен Плевнелиев, президент в периода 2009 - 2011 г. Коментира, че на отминалия вот се е говорело много за манипулации на изборния процес, но точно тези, които са твърдели това, са си мълчали при  Костинбродската афера.

"Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера", упрекна той.

Той не скри разочарованието си от това, че Демократична България подкрепи Мая Манолова на балотажа за кмет на София в битката й с претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Според Плевнелиев разцеплението в дясно тече в последните 20 години, но вината не е на ГЕРБ.

"Крайно време е да си изберат Мая Манолава за шеф, за да се знае кой кое е", скочи той.

Според Плевнелиев ГЕРБ постигна много през  последните 13 години.

"Вълшебната думичка още от първия мандат беше "градим и надграждаме", модернизирайте, а не рушете като други, чака ни най - тежката битка през 2021 г и тя ще бъде прожектирана още през следващите месеци от Радев, Нинова, анализатори, ще ни прожектират една генералска битка, но истинската ще е на ценности между демократи и популисти", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако гледаме троловете в днес, трябва БСП да е с 95% победааа!ама реалността е друга...
52
4
 
1
 
! Отговори
до баш трола преди 4 години
червен *** да се наричам първа гордост е за мене.------------И аз съм червен *** не мисля да напускам, че от както орязаха парите на БСП и започнаха да плащат само жълти стотинки за написан коментар по опорна точка. Ако искате да се обединим всички червени *** и да направим стачка докато не вдигнат парите.
51
5
 
2
 
! Отговори
63 преди 4 години
а ти си не грамотен, иначе имаш компетентно мнение))):
50
3
 
16
 
! Отговори
- преди 4 години
Гнусно е това представление! Гнусно е наличието им изобщо в политиката на България!Гнусно е синоптичката да говори за генералска битка през 21 г. Гнусотия до шия!Отвращение до небесата! СРАМ ме е че има такива "българи"!
49
3
 
23
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Фандъкова е не легетимен кмет тя е избрана от малцинството и с купени гласове,как такъв кмет ще управлява след като 80% не са гласували за нея?!
48
1
 
19
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Българското ДПС- ГЕРБ.Само парите имат значение- сбогом на тази територия
47
4
 
1
 
! Отговори
Наблюдател до 44 преди 4 години
Добавям Мианмар и Монголия щом искаш. Не съм гласувал за ГЕРБ, а за едни други дето им станаха патерица, така че не пиши глупости. Но заради такива агресивни комунисти като тебе другия път ще се замисля дали да не гласувам с отвращение като протестен вот точно за тия.
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
девиз на БСП: 10 години плащане на ***, 10 години изборни загуби на всички фронтове!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е казано в библията "по апартаментите ще ги познаете".
44
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перник мрази герберските гадини! Ше им бъде направена по една пернишка мартеница. С гнусните си далавери в 21 век оставиха града на воден режим, само и само да се нагушат с пари! Ооотрепкиии! Източиха язовира, за да си направят сух ремонт на стената, а да им св плати за подводен... гнуснаи гербврскиии изчааадияяя! За вас даже затворът е налко наказание! Махайте се!
43
9
 
8
 
! Отговори
баш трола преди 4 години
червен *** да се наричам първа гордост е за мене.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия, дето ви правят първа политическа сила, днес пак бяха в автобуса без билети и контрольора ги подмина.
41
13
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Господин Борисов е велик ръководител и държавник! Води България към мир, просперитет и благоденствие.Слава во ВЕКИ името Борисово!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни приказки които слушаме вече над 10 години. Въздух под налягане
39
3
 
12
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
ГЕРБ, не са ПОЛИТИЧЕСКА партия, те не правят политика, те са БИЗНЕС ОРГАНИЗАЦИЯ занимават се с преразпределяна на държавни и европейски пари, докато имат келипир ще се купуват гласове, ще се гласува под ред в махалите, докато институциите се овладяват от корумпирани "наши хора" които установяват контрол върху всеки аспект от живота ни. Това не е партия, това е ГРУПИРОВКА
38
2
 
7
 
! Отговори
.......ето преди 4 години
ако дойде и електората от секции в кварталите Хр Ботев , Филиповци , Факултета.. а именно секции с номера от две две четири шест едно едно нула седем пет до последни цифри две пет..та ще стане една , шведи шведи , каруци ..да ги оканят де , благодарение на тях спечелиха а не ги канят на КОН-ГРЕС.. ето и кон и грес за каруците
37
4
 
20
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Хвалби, фукня, хвалби,фукня и нищо повече!
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софиянци сами са си виновни, че позволиха купения "ромски" вот да реши съдбата им. Ако бяха излезли да гласуват сега в София можеше да има някаква промяна. Така, че още 4 години щe се спъват в безумията по Графа което разбира се е най-малкия им проблем...
35
9
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До ГЕРБ ЗА ПОСЛЕДНО ... За да си отиде ГЕРБ първо трябва да се помине столетницата, че докато тя присъства на политическата арена, хората винаги ще гласуват за по-малкото зло и щат-не щат ще възпроизвеждат ГЕРБ ... !!!
34
0
 
13
 
! Отговори
ХММММ преди 4 години
тези строените отред за разстрел ли са ?? или ще им дават ключове за апартаменти