ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!

Премиерът и лидер на партията присъства националната среща
Обновена: 7 ное 2019 14:04 | 7 ное 2019 12:22, Веселина Йорданова
144
ГЕРБ започна с отчета: Първа политическа сила сме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ отново е първа политическа сила и е получила най-много гласове. Това каза в началото на националната работна среща на партията административният секретар Цветомир Паунов.

Над 803 хиляди са гласовете за партията, тя печели в 163 общини, увеличава се с 80 нови общински съветници и има 1887 общинари след изборите. Картата на България след изборите е синя, заяви Паунов.

На срещата ще бъдат отчетени изборните резултати от последните местни избори.

Присъстват лидерът на партията и премиер Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия, избраните кметове, общинските ръководители.

В срещата ще участва и коалиционният партньор от СДС.

Тя започна с представяне на кметовете, избрани в двата тура на местния вот.

Росен Плевнелиев, президент в периода 2009 - 2011 г. Коментира, че на отминалия вот се е говорело много за манипулации на изборния процес, но точно тези, които са твърдели това, са си мълчали при  Костинбродската афера.

"Манолова, Слави Трифонов, президентът Румен Радев мълчат и не дали своята оценка какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да говорят за честни и почтени избори, когато някои от тях бяха основни действащи лица в Костинбродската афера", упрекна той.

Той не скри разочарованието си от това, че Демократична България подкрепи Мая Манолова на балотажа за кмет на София в битката й с претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Според Плевнелиев разцеплението в дясно тече в последните 20 години, но вината не е на ГЕРБ.

"Крайно време е да си изберат Мая Манолава за шеф, за да се знае кой кое е", скочи той.

Според Плевнелиев ГЕРБ постигна много през  последните 13 години.

"Вълшебната думичка още от първия мандат беше "градим и надграждаме", модернизирайте, а не рушете като други, чака ни най - тежката битка през 2021 г и тя ще бъде прожектирана още през следващите месеци от Радев, Нинова, анализатори, ще ни прожектират една генералска битка, но истинската ще е на ценности между демократи и популисти", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари