Ще се усети ли увеличението на пенсиите? Едва ли!

Николай Василев доволен от Бюджет 2020
Обновена: 7 ное 2019 10:39 | 7 ное 2019 10:26, Красимир Ангелов
93

Пенсиите от догодина ще се увеличат с 6,7% или средно с около 31 лева. От КНСБ настояват за минимална пенсия от 250 лева и таван на пенсиите от 1350 лева. Достатъчно ли ще е предвиденото увеличение?

"С оглед на това, че здравеопазването е в колапс, със сигурност няма да се усети в достатъчна степен увеличението. В крайна сметка се налага хората да плащат огромна част от средствата, които са нужни за здравеопазване", коментира експертът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя допълни, че възрастните хора са тези, които се нуждаят най-много от подобен тип грижи. 

"Въпросът е не защо сега са ниски пенсиите, а защо преди 20 години бяха още по-ниски", каза вицепремиерът в периода 2001-2005 г. Николай Василев пред Bulgaria ON AIR. Според него трябва да се има предвид състоянието ни през 90-те години и липсата на действия между 1990 и 1997 година.
 
Икономистът посочи, че е доволен от Бюджет 2020, като изтъкна някои от положителните му черти. Всички макроикономически показатели били добри.

"Ако погледнем отчета за стратегиите за демографско развитие на България, са записани поредица от стъпки преди да посегнем на пенсионната система", заяви още Ваня Григорова.

По думите ѝ ниските заплати са една от причините за обезлюдяването у нас. А увеличението на производителността се случва чрез въвеждането на нови технологии. Не може да се игнорира и неформалната икономика и е необходимо да се работи за нейното намаляване, смята Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ или пенсионерските организации защо мълчат за жалките 40лв, които дават за Коледа и Великден? Защо не дават по 100лв. или повече, да могат пенсионерите да си купят храна за празниците? Какво са 40лв сега? В Гърция дават на пенсионерите по още една пенсия за празниците.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ Е СТОПЕНО ОТДАВНА.ПЕНСИИТЕ СА ПО- НИСКИ ОТ ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ.Хората, работили по 35-40год. получават подаяние под прага на бедността!Това само в Бг е възможно. Отдавна пенсиите трябваше да станат 300лв.
19
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасИ какво си построй пък ти, а и твоето поколение - едно голямо нищо, жалката истина.
18
1
 
25
 
! Отговори
ЩЕ УСЕТЯТ ЛИ 5-ТЕ ЛВ преди 4 години
Това е въпросът, който всички си задават. След 45 минути от началото на работния ден, заседанието и работният ден бяха закрити с почти единодушното щедро решение на депутатите минималната пенсия да се увеличи с 5 лева и по този начин всички пенсионери да имат коледен бонус, с който да могат (освен, ако не желаят да си купят малко по-поскъпналите лекарства) да си направят супа от свински крачета. Всички единодушно трябва да ръкопляскаме поредната грижа на управлящите ни за нас! СЛАВА НА БКП!
17
1
 
20
 
! Отговори
Увеличението преди 4 години
За най-ниските пенсии е10-12 лв.,което е подигравка.Толкова струва едно кафе на госпожата от снимката в любимото и заведение.
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се усети ли увеличението на пенсиите? Като отидите да си вземете пенсията и после с нея си платите тока и водата /щото за друго не стига / И ДА, ЩЕ УСЕТИТЕ .. ЗВУКА ОТ ПРАЗНИЯ СТОМАХ ! Силната държава е независимата такава.От Москва ЦЪФНАХМЕ на Брюксел. На вересия страна не съществува ,тя вегетира.Като не стигат парите ,вдигат данъка ти ,прибират ти парите изпиват ,изяват ти ги и ти искат още...
15
2
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
И по зле ще става! Хората ни казаха - набор 77 ще е може би последния с пенсия защото няма да има достатъчно работещи за да плащат данъци! Имаме 2 мил. мързела + почти 1 мил. на държавна хранилка! Ето там са парите за нормални пенсии! Че хрантутим хора с нулев принос за икономиката, а тези които са плащали данъци и са градили държавата са на жалки подаяния от 200 лева! И как ще стимулирате младите да плащат реални осигуровки като знаят, че насреща няма да има нищо?
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви питам гербави *** - в Германия, Франция, Австрия, Италия, "Нас червеното знаме роди ни..." Не ни давайте за пример, вашите омразни държави, ами кажете как е пАлАжението в бардака?
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те с големите пенсии пък много са усетили кво е работа тва са военни полицаи депутати те взимат големи пенсии цял живот народа и плаща заплати та после и големи пенсии с ранно пенсиониране
12
3
 
27
 
! Отговори
Дискриминация преди 4 години
Държавни служители, полицай,военни,съдии,и пр.търтеи който не плащат данъци и осигуровки в хазната получават големи пенсии и привилегии платени от нещастните хорица който мизерстват с по 200 лв.пенсии!?
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато някой те храни, без от теб да се изисква каквото и да е било, нямаш правото да се сърдиш, можеш да бъдеш само благодаренАз си се храня сам. Има си прибори за хранене с пластмасови дръжки и се боря сам с храната. Аз не се сърдя на никого, а съм благодарен на Господ като се събудя жив и ми подари още един прекрасен ден!
10
3
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Това е поредната подигравка,с хората който постройха държавата зада има сега да грабят новите политици.
9
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои с по-големите пенсии ще ги усетят, другите с по 200лв няма да ги усетят, но пък те навремето не са усетили какво е да работиш та сега не знам какво очакват.
8
23
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Само до преди стотина години ПЕНСИИ ВЪОБЩЕ НЕ Е ИМАЛО!!!А, стига сте ревали за пенсии! Има още много живи хора, пенсионирани още преди 1989 година, които вече тридесет години получават пенсия, при все че едва ли имат толкога години стаж даже. Ако си създал, отгледал и възпитал деца - няма защо да се притесняваш за пенсия.Ако си живял, пирувал, без грижа за деца и бъдеще - кой ти е крив? Справедливо е да понесеш тежестта на безотговорните ти младини.
7
24
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Като искаш повече пари, се хвани да работиш, стига вече сте чакали някой да ви хрантути.
6
28
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Когато някой те храни, без от теб да се изисква каквото и да е било, нямаш правото да се сърдиш, можеш да бъдеш само благодарен.
5
1
 
39
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Я , че този още ли е в България ?Навремето Симеон ни обясняваше , че това са вещи хора , които са напуснали Англия и са се отказали от високите си заплати, а то ???Чиновниче , че тези 6.7 % се наричат ИНДЕКСИРАНЕ , а не УВЕЛИЧЕНИЕ.Те просто покриват годишната инфлация на пенсионерите и те ще си живеят все така бедно , както и досега.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!Пенсията ми от 254лв. стана на 267лв. сега и това увеличение и се надявам да ударя 300лв.
3
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяйте, че живеем в Период, подвластен на Промяната на резидент рътьо радев ветото, отговорен за разпада, разграбването, унищожаването и падението на клета майка България!Оставка на харманлийския терлоик радев, съд и ефективна присъда в строг тъмничен затвор!
2
1
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Защо ще увеличавате пенсиите та това бе единственната гордост на българите че пенсионерите ни успяват да оцеляват с 200лв