United Group придобива Vivacom

Vivacom осигурява услуги на над 1,8 милиона потребители
7 ное 2019 20:57, Павел Гълъбов
25
United Group придобива Vivacom
Снимка: BulFoto архив

United Group е избран да придобие Виваком, пише в съобщение на Виваком, публикувано днес на страницата на телекома.

Това придобиване е втора голяма сделка за United Group след придобиването им през март 2019 г. от BCPartners, базиран в Лондон и Ню Йорк, което се счита за една от най-големите сделки в региона. Придобиването ще ускори растежа на UnitedGroup, ще разшири географското присъствие и ще затвърди позицията на компанията като лидер в телеком индустрията в Югоизточна Европа. Към момента UnitedGroup развива дейността си в 6 държави в региона, пише в съобщението.

VIVACOM осигурява услуги на над 1,8 милиона потребители. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а в момента предлага иновативни услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни комуникации, IPTV както на частни, така и на бизнес клиенти.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., когато бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения. Придобиването ще бъде финансирано чрез комбинация от нов заем и собствени средства от UnitedGroup.

Виктория Боклаг (Victoriya Boklag), главен изпълнителен директор на United Group заявява: "VIVACOM е добре управлявана компания, със силен мениджмънт и аз съм развълнувана от възможностите пред нас да изградим още по-силен бизнес. България е привлекателен пазар и това придобиване ще ни помогне да диверсифицираме още повече Групата. UnitedGroup има много добър опит в придобиването и успешното интегриране на бизнеси, основан на повече от 100 придобивания, които сме направили от старта на компанията си досега."

Спас Русев, председател на надзорния съвет на VIVACOM, посочва: "VIVACOM ще има ключова роля в бъдещото развитие на UnitedGroup, тяхната регионална технологична и медийна платформа."

United Group, базиран в Амстердам, е доставчик на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа. През последните 18 години разширява присъствието си както чрез естествен растеж, така и чрез придобивания на други компании. Към момента оперира с над 4400 служители и осигурява услуги на повече от 1 800 000 домакинства, пише в съобщението но Виваком.


 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Дядо Йоцо

Другия вариант беше, да си направят тяхна мрежа и да съсипят всичко държавно, както се случва в цял свят. Държавата наема за директор някокнпапуняк, дето седи и цоца 30 години заплата, па каквото и ще да става с въпрос ото дружество и това е. Тези неща никога не сработва добре.
23
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 11 месеца
Телекоми, банки, енергийни дружества, транспортни компании, земеделие, гори - всичко дето може да прави пари се продаде и подари за без пари, защото "държавата е лош стопанин" .. но държавата иначе се управлява от умни и интелигентни хора, които ние си избираме...хак да ни е ...нема такава държава, може да се окаже че е вярно
22
0
 
4
 
! Отговори
Икомов преди 11 месеца
Между другото собственост на Виваком са и всичките телевизионни и радиорелейни станции. От доста години всеки, който иска да ги ползва плаща такса. Военни, МВР, Бърза помощ всички си плащат а за ползването на услугата.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това фалирало БТК, колко пъти го препродават от времето на Симеончо и все с милиони печалба.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен - ...кой е точно този "юнайтед груп:“ пеевски или бойко?

тц! по-скоро кремълски квас.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
сикаджии или Висаджии това са две групировки или двама мъже в черно или двама *** които са станали много АЛЧНИ че им дреме за българския народ и постоянно се преименуват от вис на виваком
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С нерекламна цел и излаз на лично мнение, и за ч .. за зеле не стават
17
0
 
16
 
! Отговори
Tangra преди 11 месеца
И къде е сега гъбата да обясни за колко продадоха БТК
16
2
 
10
 
! Отговори
Чукача преди 11 месеца
На ваучер съм не ми пука
15
0
 
17
 
! Отговори
БГ преди 11 месеца
Спас Русев - поредното комунистическо изчадие, което се нагуши за сметка на измъчения народ. Номенклатурчик и ДС сътрудник = милионер.08592
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Prodali sa bg lichni danni...bg agenti imat po-malko ot kokoshi mozak...
13
4
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 11 месеца
Много дъщери бе, така ли нема един син бе? Ах тая Англия, ах тоя Лондон... Изостанала работа.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонимеН 2

На мен пък ми свалиха цената с 30% :)

Странно!
11
1
 
24
 
! Отговори
мхм преди 11 месеца
прецакали са се, те виваком не струват толкова, те са мошенници колкото ментела
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Gerb Group много се разрастнаха.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едно време дадох банкет когато окончателно се откачих от БТК.
Това стана през 2007 година.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до 7,
юнайтед груп е дъщерна компания на дъщерна компания на дъщерна компания на некви си в Лондон. Некъде из тия дъщерни компании ще се появи че е дъщерна само на 30-40 процента, а останалите се държат от дъщерна компания на дъщерна компания на дъщерна компания на някоя офшорка. Може и на двамата да е, ти ако искаш си мисли, че не работят заедно.
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
въпроса е кой е точно този "юнайтед груп:“ пеевски или бойко?
6
1
 
20
 
! Отговори
Кондю преди 11 месеца
Бай Спас дръпна с някой лев
5
0
 
16
 
! Отговори
Григор Григоров преди 11 месеца
ЦЗа кой ли път продават БТК (ВИВАКОМ) !?!?!?