Маринов за избора на Гешев: Нормално е службите да го подкрепят

Това не е намеса в работата на съдебната власт, смята МВР шефът
Обновена: 8 ное 2019 15:07 | 8 ное 2019 13:34, Красимир Ангелов
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съвсем нормално е службите да подкрепят Иван Гешев за главен прокурор, обяви вътрешният министър Младен Маринов в коментар на част от изявлението на президента Румен Радев, в което той мотивира защо връща предложението на ВСС за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

"Те работят ежедневно с него, с прокуратурата, и аз съм работил. Кой, ако не те, могат да дадат оценка за неговите професионални качества, предполагам, че от това е продиктувана и подкрепата, която те са изразили", отчете Маринов.

Още по темата
Той даде на Иван Гешев висока професионална оценка. "Знам, че той е човек, който притежава всички необходими качества", добави вътрешният министър.

Той бе категоричен, че подкрепата на структурите на МВР за кандидатурата на Гешев не може да се разглежда като намеса в работата на съдебната власт и че всеки, който иска да изрази своята подкрепа или протест, има право да го направи.

Маринов присъства на отбелязването на професионалния празник на полицията в двора на ГД "Национална полиция". Той изрази мнение, че структурите на МВР се справят успешно с предизвикателствата и че правят това, което се очаква - поддържат добър обществен ред и успешно противодействат на престъпността във всичките й форми.

Маринов заяви, че окомплектоването на полицейския състав е задача, с която министерството се е справило на 90 процента. Предизвикателствата, по думите му, са свързани с изграждането на полицаи и ръководители от новопостъпилите на работа в МВР млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
43
 
! Отговори
ТОЯ преди 4 години
и 100 чифта очила да си сложи на носа от километър му личи ниския интелект. Въобще нямам впредвид, че е пропуснал часовете по литература и български език и говори с огромно усилие. А най-вече сляпата му кучешка преданост на бандита от БАНКЯ и ТРИМАТА ШИШКОВЦИ - ТИКВАТА+ЦАЦАРОВ+ПЕЕВСКИ
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вместо да говори врели-некипели, просто да каже, че в България разделение на властите няма и че всички са една Мафия на прякото подчинение на една Тиква.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Presidenta ima pravo
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорчето на Маджо сега министър ли го играе.Нищо не може да ме учуди, след като шофьорчето на Тато е премиер.