Шампионка в спорта, но и в живота: Как се печелят купи въпреки диабета?

Екатерина Иванова е само на 15, но вече има множество медали
12 ное 2019 14:35, Красимир Ангелов
10

Тя е само на 15 години, а вече три пъти е Европейски шампион и два пъти Световен шампион по Таекуондо, още толкова пъти Световна и един път Европейска шампионка по кикбокс.

Екатерина Иванова обаче не е само шампион в спорта, тя е шампион и в живота. От малка се бори с диабета и отдавна е доказала, че болестта я прави по-силна.

Още когато е на 4 години, баща ѝ я насърчава да спортува донякъде на шега, за да успява да се защитава, тъй като е била тормозена в детската градина.

"Още в първия момент, в който видях как се случва всичко в залата, се запалих да давам всичко от себе си и да постигам успехи", сподели Екатерина Иванова в студиото на "България сутрин".

Тя разказа, че лекарите били категорични, че трябва да спре със спорта, когато откриват, че има диабет, тъй като не са били сигурни как ще ѝ се отрази. "Въпреки всичко мисля, че успях да ги убедя, че спортът е само плюс за диабета", допълни спортистката пред Bulgaria ON AIR.

Екатерина има над 110 медали и множество купи, които пази в стаята си. Следващата ѝ мечта е да бъде олимпийска шампионка.

Тя посъветва всички с диабет да не се притесняват от това, че са болни и да следват мечтите си.

"Да използват този т.нар. неканен приятел и да не се притесняват, че са една идея "по-различни". Трябва да бъде нещо, което ни мотивира и вдъхновява да правим всичко около нас", допълни Иванова на финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, не разбирам минусите в моя коментар. Аз самият съм го инсулинозависим и по този повод проявих интерес към вида диабет на момето.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Респект!!! Животът е борба и оцеляват силните!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм лекар, но имам голям опит с диабета, много болни хора от рода ни. Да, за съжаление номер 4 е прав, бавно и безнадеждно убива с усложненията. Не можеш да не мислиш за него, всеки ден е една борба да я държиш пустата кръвна захар в норма. А относно лечението - всеки ден ставаме с мисълта за лечение, само че лечението ще съсипе многомилиарден бизнес - инсулини, писалки, помпи, лекарства. Ще застрелят човека, който измисли лечение, кой ще си даде бизнеса така лесно? :-(((
6
0
 
19
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
ти си див вар варин. Нека да бъдем с нея, когато се радва, печели и не мисли за болеста. Не се знае след време може да измислят лекарство или някаква подобряваща терапия! Ей затова стои за едно място. Браво на момичето и дано още повече медали да спечели, да доживее дълбока старост напук на ей такива вар вари като Диянча
5
0
 
9
 
! Отговори
... преди 4 години
Браво на момето! Инак номер 4 е прав! За жалост! И аз съм с диабет от дете и да ви кажа след 25-26 така година нещата не отиват на към добре! Казвам го като предпазна мярка и съвет! Трябва мнооооого много да се внимава с тя баш болест! Удря според човека и на различни и много места! Та така!
4
22
 
3
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
То добре спортува но диабета ще я довърши. Кой познавам няма оправяне.
3
0
 
16
 
! Отговори
абс преди 4 години
Браво Кате!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!
1
11
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На инсулин ли е момето или на таблетки?