"Подкрепа" за болничните: Партийна игра за сметка на народа

Предложението е на Валери Симеонов
Обновена: 14 ное 2019 16:07 | 14 ное 2019 16:02,
58
"Подкрепа" за болничните: Партийна игра за сметка на народа
Снимка: Facebook

Икономическият съветник на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова определи като "чисто партийна игра, но за сметка на българския народ" договореното на Коалиционен съвет днес между ГЕРБ и "Обединени патриоти", пише БТА.

Още по темата

ГЕРБ и "Обединени патриоти" се разбраха за минимална пенсия от 1 юли догодина от 250 лв., а от 1 януари първият ден от болничните да не се заплаща. Вторият и третият ден ще се поема както и досега от работодателите.

"Доколкото разбрах това е предложение на Валери Симеонов, прието от ГЕРБ", каза Григорова. Според нея това е поредният начин, чрез който ГЕРБ се стреми да запази управлението и подкрепата на маргиналните партньори в него.

По думите й ако "маргиналните партньори " не могат по някакъв начин да покажат, че влияят, тогава смисълът да стоят в Народното събрание просто изчезва, поради което периодично трябва да им се прави реверанс.

"Това са част от реверансите - от една страна удовлетворяват работодателските искания на Валери Симеонов, защото той открито казва, че е защитник на бизнеса и на работодателите в ущърб на работниците, от друга страна - увеличават с нищожна сума минималната пенсия, за да покажат, че изпълняват обещанията на Обединени патриоти от началото на този мандат - минималната пенсията да стане 300 лева", допълни Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
30
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Злобна и проста женица неразбираща нищо от икономика "защитава" правата на работниците.
3
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази на снимката е ромка от кв. Христо Ботев и в момента яко си защитава етноса!
2
0
 
38
 
! Отговори
zeus преди 4 години
А това, че чaветата ще ходят на градина безплатно и без класиране предполагам е личен подарък от Баце за етноса по случай помощта за изборите.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tasi pomiina zarazna iama nali e zakrita ot hei?!