Синдикатите на война с властта, искат среща с Борисов

Няма да склонят първият ден от болничните да не се плаща
31
Синдикатите на война с властта, искат среща с Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ и КТ "Подкрепа" определиха като, меко казано, неприемливо предложението на управляващите първият ден от болничните да не се заплаща. Лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов декларираха на съвместно изявление, че няма да приемат такова решение, че вече са в конфликт с управляващите и искат спешна среща с премиера и финансовия министър, на която очакват по най-бързия начин днешното предложение да се ревизира, съобщи БТА.

Още по темата

ГЕРБ и "Обединени патриоти" се разбраха днес на коалиционен съвет минималната пенсия от първи юли догодина да стане 250 лева, а от 1 януари 2020 г. първият ден от болничните да не се заплаща, а вторият и третият ден да се поемат, както и досега, от работодателите.

Синдикатите заявиха, че това предложение не е консултирано и съгласувано с никой от тях. По думите на Пламен Димитров е станало ясно, че предложението е дошло от финансовия министър.

Лидерите на синдикатите ще се допитат до своите структури, ще свикат конфедеративните си съвети, на които ще бъдат обсъдени по-нататъшните действия, ако решението не се ревизира.

Президентите на двата синдиката очакват в случая да бъдат подкрепени не само от хора, които имат нещо общо със синдикалното движение, но и от всички граждани.

Пламен Димитров и Димитър Манолов съобщиха, че темата за болничните, заедно с други теми, са били предмет на двустранно споразумение между всички национално-представителни организации на синдикатите и работодателите, като договарянето е продължило от юли до септември и в него са участвали лидерите на тези организации. Те са се разбрали да предложат на управляващите първите три дни да се изплащат от НОИ, тъй като осигурителният риск трябва да се поема от осигурителната система. Така, по думите им, никой няма да бъде ощетен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ПодкрепаКНСБболнични
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това с не плащането на първият ден от болничните засяга всички."Мен не ме засяга, защото работя в сивия сектор и не разчитам на работодателя или държавата да ми плаща, докато съм болен.
18
0
 
0
 
! Отговори
да си измият срама преди 4 години
ами беззъбите синдикати от тристранката разбраха никой не ги бръсне за слива , те така са се поставили , да организират ако могат вообще стачка
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом досега синдикатите не са направили предупреждение към правителството за общонационална стачка, трябва веднага да се саморазпуснат.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От управляващите: Мили българи, терминал 2 е отворен :)
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ако ми кажат, че първия ден няма да ми го плащат, това ще ме мотивира да измоля докторите в болницата да ми пишат по-дълъг болничен. Или пък ще симулирам, че съм болен, за да ми го напишат по-дълъг. И от това губят само фирмите. Предполагам, не съм само аз така, мислещ по тоя начин... Не стига, че и досега малко дни дават в които да се лекуваш, ами и не искат да платят за здраве. Брех, че клети чорбаджии!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с не плащането на първият ден от болничните засяга всички, реакция никаква,ами заслужаваме си съдбата!
13
1
 
4
 
! Отговори
OOOOh преди 4 години
Вие пак изплувахте за заплати.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам чувството,че толкова затъпяхме и оглупяхме,че и слон да ни стъпи на главата няма да реагираме!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш. Българинът е уникално ***. Нищо не били правили синдикатите - ми ето сега искат. И какво? Вой до небето. Искате ли да им работите без пари? Искате ли да им плащате, че работите? Няма кой да ни защити правата, ако не участваме. Всичко ни взеха, ще работим до смърт.Това решение при мизерното заплащане и високите цени на лекарствата и храната не е справедливо!
10
4
 
15
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Синдикати , миндикати ...дрън-дрън.Цялата власт е в ръцете на Боко и този разбойник си прави каквото си иска ,без да му пука от никого. Боко е новият тиранин ,пред чиито престъпления бай Тошо изглежда като ангел.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикати на война,аз разбирам да призоват своите членове на общо национална стачка!Всичко друго е пушилка!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката на България е в плачевно състояние. В момента произвеждаме единствено храна и полезни изкопаеми. Пълен резил.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръвопийците веднага да върнат болничния на народа. Не са лекари, нито от бизнес разбират. Само усвояват държавни пари чрез властта.
6
3
 
11
 
! Отговори
Hayri преди 4 години
Не мога да разбера защо е този вой . Един ден без да ви се плаща няма да го разберете при тези колосални заплати .Нека и някой друг чиновник да има за 13 че и 14 заплата. Малко жалост от ваша страна моля.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите са в сговор с бизнеса, който бавно и мъчително убива народа, а за фасада разиграват драма- уж се борили за правата на работещите.Никога нищо не са направили за обикновения работещ.Това са някакви паразитиращи организации, събиращи членски внос и в симбиоза с експлоататорите.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг няма никакви Синдикати. Никога нищо не са защитили нито едно право на работещите. Нямат нито един полезен ход.
3
3
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!!!БАЛАМОСВАТ ВИ ЗА ДА СЕ ИЗПУСНЕ ПАРАТА И ЩЕ КАЖАТ , ЧЕ НИЩО НЕ СА МОГЛИ ДА НАПРАВЯТ !!!ЗНАМ ГИ ЩО ЗА СТОКА СА И КАК СЕ УМИЛКВАТ НА БОРИСОВ!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднъж и тия да са прави!За какво се плащат осигуровки, ако после... Не си осигурен?
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикати? В България няма такива.