Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!

Решението е в пакет и е политическо, отсече финансовият министър
218
Горанов за болничните: Кой го бил предложил!? Това е технология!
Снимка: БТА, архив

Решението първият ден от болничните да не се плаща е политическо и зад него стоят и ГЕРБ, и Обединени патриоти, всичко останало било опит да се създаде напрежение в управляващата коалиция, каквото нямало.

Така отговори финансовият министър Владислав Горанов на въпроса за авторството на идеята, след като по-рано Менда Стоянова от ГЕРБ обясни, че зад нея стоят патриотите, а пък Юлиян Ангелов от ОП прати топката в неговото поле.

Още по темата
Горанов допълни, че нито Стоянова, нито Ангелов са присъствали на заседанието на Политическия съвет на коалицията, така че и двамата коментират неправилно.

Според него няма значение кой точно е инициатор на предложението. "Това е технология и такъв въпрос няма смисъл, предложението е на управляващата коалиция и е в пакет", отсече той.
 
Горанов допълни, че пакетът от мерки, в който е и предложението за неплащането на първия ден от болничния, съдържа и въпроса със скока на минималната пенсия на 250 лева и подобряването на достъпа на децата до детските гадини.

Той смята, че е безспорно, че ако служителите не вземат обезщетение за първия ден, няма да има толкова фалшиви болнични.

"Много анализи показват, че със сигурност ще се намали склонността към злоупотреби, защото такава практика има в 2/3 от европейските държави, това не е изолиран за България проблем. Голямо впечатление прави при равен брой заети екстремалното нарастване само за някого години на болничните, почти удвояване - от 8 милиона за 2013 г. до над 18 милиона през тази година, това е проблем", призна Горанов.

Според него е много трудно да се осъществи контрол над фалшивите болнични особено в малките населени места, където има близка връзка на лекарите с хората.

Така се стигало до варианта, вместо да са на работа, наетите да са в болнични, но на почивка на северното гръцко море.

Искрен Веселинов от ОП застана зад становището на Горанов и потвърди, че става въпрос за решение с достатъчно мотиви, което е взето от Политическия съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ето че имате отговор за болничните -политическо решение т.е политическо отсъствие от всяка соц.дейност-и аз като лекар ще ви кажа тези които получават добри заплати имат осигурен отпуск ползват болнични само в краен случай за да не им падне заплатата -всичко друго е сива икономика .Като се избавим от тази сива икономика ще се избавим и от тези болнични
172
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мазен технолог
171
0
 
7
 
! Отговори
Hhhh преди 4 години
Гласувах за ОП на последните парламентарни избори. Крайно разочарован съм от тях. Нещастници!!!
170
2
 
12
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
ТЕХНОЛОГИЯ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ--ТАКА ФАШИЗМЪТ ПРЕДИ 9 --ТИ СЕПТЕМРИ УНИЩОЖИ ПРАВАТА НА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ НЕСЛУЧАЙНО ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР БЕ ИЗБРАН ГЕШЕВ---ВНУК НА ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА В СОФИЯ---ГЕШЕВ
169
1
 
13
 
! Отговори
Цвента Ц преди 4 години
Проклет да е и дано го стигне всичко.
168
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Има проблеми с болничните, това е ясно! Ако ти не си взимал често болнични и си съвестен, твои познати или колеги злоупотребяват! Но, никой не казва за тези, които издават фалшиви болнични и то срещу заплащане! От това всички губим, само лекарите са на печалба! Нищо лично към лекарите, уважавам ги, но има лекари и лекари!
167
2
 
7
 
! Отговори
Гаргарогавробластер преди 4 години
*** съединители. По една голяма пришка на *** да ви излезе дано за глупостите които творите с копи/пейст решенията и технологиите дето са в празните ви глави.
166
1
 
20
 
! Отговори
Петър Дънов преди 4 години
Когато бузите са по широки от челото означава, че свинското в теб е надделяло
165
1
 
13
 
! Отговори
В пакет преди 4 години
Ще си отиде преждевременно и управляващата коалиция.
164
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ, КОЙ, КОЙ????????
163
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
брей много умен тоя бай *** партийни, кога ще дойде времето историята да се повтори и това недоразумение съставено от чалгаджии да изчезне от картата отново, то е въпрос на време и без това
162
1
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
Naroden Sad za vsichki uchastvali v razrushenieto I razgrabvaneto na Balgaria ! Vsichki te triabva da badat sadeni I za genicit nad balgarskoto naselenie !!! Niama po- barzo topiashto se naselenie v svetoven mashtab ot balgarite !!! Tova e rezultata ot dnesnia "civlizacionen " izbor nalojen ni ot zapada !!!
161
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го е излъгал свищовския счетоводител,че става за министър?!
160
0
 
27
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
за мен нещата изглеждат така: от около година-две се измислят всевъзможни начини за събиране на пари и за закърпване на бюджета (нови данъци, такси, вдигане на цени, удари по разни ,,наши и ваши бизнесмени" и др.) причини за нямането са - кражби и далавери, изнасяне на капитали в чужбина, измислени производства както и в малък обем като цяло, и хвърляне на пари по изборите които трябва да се избиват, неговото изказване е оправдание и замазване на случващото се (преди и сега)
159
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
До Анонимен 169Защото си скаран с математиката, дори и да ти обясни. ДЗПО е 5% но от заплатата, а не от осигуровките - от тях е към 20%. Понататък си смятай сам.
158
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малее какви бузки е отгледал
157
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглеца обяви за ''нетна операция''глобата на НАП,демек с прости думи НАП се самоглобява,като мeсти няколко милиона от едната си сметка в другата.Сега това било ''технология'' и ние мжиме за да ни лъже тоя тарикат,а дефакто краде от вноските ни.Абсолютен крадец!Всичко е по закон обаче уж?!
156
3
 
33
 
! Отговори
Спеца преди 4 години
При тия от ГЕРБ всичко е технология:да фалшифицират избори , да изтупат брашняния чувал - беднотията , да откраднат от еврофондовете/ я от магистралки , я от саниране , я от къщи за гости .../Като марокански скакалци са - опоскаха страната и прогониха децата ни!
155
1
 
20
 
! Отговори
Еди преди 4 години
Признай си Пинокио, признай !!!Много ти порасна носа.
154
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го държи във властта тоя алчен некадърник?Оставка бе момче!!!!