Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията

Горанов ли е, Патриотите ли са или някой друг - не е ясно
Обновена: 15 ное 2019 10:51 | 15 ное 2019 10:51, Камелия Цветанова
146
Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията
Снимка: БТА, архив

Разнобой в парламента за предложението първият ден от болничните да не се плаща.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ прехвърли топката към "Обединените патриоти", а Юлиян Ангелов я прати в полето на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата
"Предложението за болничните е на Патриотите, ако беше наше и на правителството, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет", отсече Менда Стоянова.

Тя добави, че решението за болничните е взето на Коалиционен съвет, като тепърва ще се подготвят конкретните текстове за неговото изпълнение.

При всички случаи обаче това правило нямало да важи за болно дете. Целта била да се намалят злоупотребите с болничните.

"Не мислете, че с подобна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи", уточни още Стоянова.

Юлиян Ангелов от ОП призна, че предложението е прието на Коалиционен съвет, но категорично отрече зад него да стоят депутатите от ВМРО и НФСБ.

"Предложението на Обединени патриоти беше да се вдигне минималната пенсия на 250 лева и освобождаването на 4,5 и 6-годишните от таксите за детските градини, другите предложения са от ГЕРБ", отсече Ангелов.

Той добави, че предложението за новия ред на плащане на болничните е дошло от финансовия министър Владислав Горанов.

"Всички предложения бяха подкрепени на Коалиционен съвет. За болничните не става въпрос, когато родител вземе болничен за дете, не касае трудовите злополуки и подобни случаи, а само там, където наистина има злоупотреба и непрекъснато взимане на болнични", каза още депутатът от ОП.

По думите му в мотивите за предложението е било посочено, че целта е да се спрат злоупотребите и да се намалят разходите на работодателите заради тях.

А от ДПС категорично се противопоставиха на идеята. Ерол Мехмед обясни, че депутатите от движението не приемат аргументите на управляващите за тази мярка.

Според него това е скрито увеличение на вноската, не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол, той би трябвало да се осъществява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ama ne vi pokazvat prozrachno video kak harchat pari ot socialnata systema ...za zlatni pokrivi na carkvite, za sharenite lakove na zornicata...
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТи не виждаш драма, но за повечето хора, това е надника за един ден работа...Ако не от е проблем, ела и работи за мен, за цял ден, ама без пари, че сменям жилищното и трябва някой да пренася по къщи а. Айде бе!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично по комунистически - каквито са и двете формации - ГЕРБ и ОП!Пак гласувайте за тези "десни" герберасти и за *** патриотари.
48
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Не знам... Когато се разболея, фиша на края на месеца сюе същия, какъвто е бил предния... А за медицински рабшзхиди се плаща много рядко.
47
7
 
1
 
! Отговори
А преди 4 години
До Попа 20 лв не са пари в днешно време за това аз не виждам драма.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно това се нарича "задкулисие". Явно и това решение е било взето в някой офис, сарай или универсален магазин.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата не може да се справи с корупцията, защото самата тя я генерира.Крупните кражби няма как да се покрият с единия ден болнични. Извратено мислене то извратени хора. Ще накажеш всички, щото видиш ли има недоказан процент фалшиви болнични.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Холандия първите 2 дни от болничните не се плащат а останалите на 70% (зависи от фирмата).Просто за информация.Чудесно, а като трябва да ти правят операция, обясняват ли ти как "касата поема дотук, нататък си ти"?
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем нормална ситуация - все пак тактиката на "бистришките тигри" с тупане на топката в центъра и игра по тъч линията се харесва на мит'ряла след като продължава да си харесва банкянския бек! Какво предлагате? да сменим треньора или да закриеме отбора?
42
2
 
2
 
! Отговори
А преди 4 години
Jonsy да бе точно тези с малките заплати ходят за 4-5 дни на Гърция, а тези с по големите ходят на по различни дестинации.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sichkite socialisticheski kradci sa protiv tasi darjavna progresivna zdravna reforma za spirane na krajbite i doktorskia teror na zdravnata bg publichna kasa....
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема срамно!Хем е патрЕотично, хем 'десно' :)---Очаквам баш 'десниО', като се върне от Солун да изиграе пиеската на 'доброто ченге', та цирка да продължава :)
39
1
 
18
 
! Отговори
Че преди 4 години
После нямало кой да работи! Един ден всички работодатели ще дават по 5000лв. заплата и пак няма да има кой да работи. Mamka Ви на всички изедници!
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ripkat eleno mome v europarlamenta ot radost....hop, hop, hop...frenska gilotina za kradlivite pesove i kuchki ot zdravnata bg kasa...
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащаш, работиш и даваш всичко, разболяваш се и държавата ти казва: "Мри като нямаш пари, тежиш на бюджета и си излишен за системата." Това е реалността - жестока до смърт....
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Банкянската Тлъстина не се ли е изходила по въпроса.Или сега е зает да обединява Северна Македония със Западните Балкани
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преминаха всякакви граници и времето им изтече.
34
19
 
1
 
! Отговори
А преди 4 години
100 минуса да сложите това е истината 3 дни празници оо и още 2-3 дни болнични и Гърция здравей. Ще се вари ракия що да не си пусна болничен. Ей тва изгодна оферта на чифлика ама 4 дни е 2 болничен и 2 уикенд и готово хем почивка хем парички.
33
0
 
25
 
! Отговори
Jonsy преди 4 години
До АЛичи си, че не ревеш просто защото си глупав и не можеш да смяташ, 20- 50 лв означава заплата 400лв -800лв. Тези хора едва ли могат да си позволят да ходят за 4 дена в Гърция. Въпроса е принципен - аз си плащам осигуровки за да знам, че ако нещо се случи ще имам доход. А в случая държавата т.к. не може да се пребори с корупцията ще наказва най уязвимите - болните. Сега повече хора ще ходят болни на работа, от което ще страдат и здравите. Да видим дали на работодателите ще им излезе сметката
32
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 4 години
До MaxТази информация е ОК, а да кажеш и колко получават там работещите ?