Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията

Горанов ли е, Патриотите ли са или някой друг - не е ясно
Обновена: 15 ное 2019 10:51 | 15 ное 2019 10:51, Камелия Цветанова
146
Кой предложи за болничните? Разнобой в НС и коалицията
Снимка: БТА, архив

Разнобой в парламента за предложението първият ден от болничните да не се плаща.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ прехвърли топката към "Обединените патриоти", а Юлиян Ангелов я прати в полето на финансовия министър Владислав Горанов.

Още по темата
"Предложението за болничните е на Патриотите, ако беше наше и на правителството, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет", отсече Менда Стоянова.

Тя добави, че решението за болничните е взето на Коалиционен съвет, като тепърва ще се подготвят конкретните текстове за неговото изпълнение.

При всички случаи обаче това правило нямало да важи за болно дете. Целта била да се намалят злоупотребите с болничните.

"Не мислете, че с подобна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи", уточни още Стоянова.

Юлиян Ангелов от ОП призна, че предложението е прието на Коалиционен съвет, но категорично отрече зад него да стоят депутатите от ВМРО и НФСБ.

"Предложението на Обединени патриоти беше да се вдигне минималната пенсия на 250 лева и освобождаването на 4,5 и 6-годишните от таксите за детските градини, другите предложения са от ГЕРБ", отсече Ангелов.

Той добави, че предложението за новия ред на плащане на болничните е дошло от финансовия министър Владислав Горанов.

"Всички предложения бяха подкрепени на Коалиционен съвет. За болничните не става въпрос, когато родител вземе болничен за дете, не касае трудовите злополуки и подобни случаи, а само там, където наистина има злоупотреба и непрекъснато взимане на болнични", каза още депутатът от ОП.

По думите му в мотивите за предложението е било посочено, че целта е да се спрат злоупотребите и да се намалят разходите на работодателите заради тях.

А от ДПС категорично се противопоставиха на идеята. Ерол Мехмед обясни, че депутатите от движението не приемат аргументите на управляващите за тази мярка.

Според него това е скрито увеличение на вноската, не може да се отнемат права на работници и ако това е въпрос на контрол, той би трябвало да се осъществява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
25
 
! Отговори
кака ви преди 4 години
Много правилно го е казал Маркс и никой не го е опровергал :Революциите стават, когато управляващите не могат да управляват по друг начин, а хората не искат да живеят вече по този начин...
30
11
 
2
 
! Отговори
Max преди 4 години
В Холандия първите 2 дни от болничните не се плащат а останалите на 70% (зависи от фирмата).Просто за информация.
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите, които си предлагат и гкасуеат заплати по 6000 лв, а за къртовски тежък труд дават на хората по 600 лв.
28
2
 
8
 
! Отговори
Баце дебелио преди 4 години
Как кой, Орешарски разбира се.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо вноските не са по лични сметки и всеки да си преценява в коя болница да си плати с тях, а се изземват и потъват? После навсякъде наново искат баснословни суми за прегледи, изследвания и лечения
26
1
 
22
 
! Отговори
Народът каза преди 4 години
Управляващи, преминахте всякакви граници!
25
0
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 4: "Ама не е ли яко, едва минаха изборите и тия се развихриха." Да, минаха изборите. Но догодина има други. Тогава пак ще се развихри Бойко. Ще рвже ленти, ще открива вече открите или още незавършени заводи, и т.н.Да видим дали ще гласуват ли хората пак за ГЕРБ.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Rajdaneto i jivota sa po jelanie...
23
1
 
27
 
! Отговори
БОДИЛ преди 4 години
По-безумно нещо НЕ съм виждал , да показваш работещите пчелички, че са се разболяли, само защото някой лъже и краде, а държавата е безсилна да контролира!!????Тогава намалете вноските/удържани всеки месец/ от заплатите ни за ОЗМ- общо заболяване и майчинство + здравната вноска , щом няма да се плаща 1 ден болничен ! Само пари искате да наливаме в социалната система, а тя НЕ ни защитава...РЕЗИЛ
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политици и работодатели са заедно и против народа. Експлоатация до смърт и хиперинфлация.
21
31
 
1
 
! Отговори
А преди 4 години
Ей за 20-50 лв оревахте света. Тежко ви е виждам с един ден по малко ще стоите в Гърция и Турция в малките отпуски около националните празници
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По форумите революция не се прави, а на площада!
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ludi mladi na horoto tropkat trite pati...iiiiiiiihuuuuuuu
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следва нов епизод на сериала, Бойко Краля слънце излиза и спасява положението и отменя решението. Вече никой не говори за Гешев!
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой предложи това, кой предложи онова, кой ми с..р..а в гащите. Има ли някакво значение, когато всичко се сдухва. Управлението на една страна е доста по- различно от управлението на охранителна фирма.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потребителска такса или два хляба? Това е въпросът!
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още не са минали изборите и се почна:Пенсии от 2 стълб - йок!Болнични - йок!Намаление на местни данъци - йок!спете оффци, спете!
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е все едно да намалят заплатите на лекарите с парите за един ден по-малко,защото надписват пациенти в болниците или пък на учителите да вземат парите за един ден ,защото водят несъществуващи ученици като бройки в училището и получават за това субсидия от бюджета...
13
1
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗОБЩО НЕ Е ВАЖНО КОЙ ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ!!!ПРИЕТО Е С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ ! ТЪЙ, ЧЕ ОСНОВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НА БОРИСОВ !!!БОРИСОВ РАЗБИРА САМО ОТ ПРОТЕСТИ И ОТ НИЩО ДРУГО!!!
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение кой е! Управлението на страната е от некадърници. Това е .