Ситуацията с Фалкон-а била високорискова

Шефът на "Авиоотряд 28" смята, че трябва нов
Обновена: 15 ное 2019 15:01 | 15 ное 2019 14:58, Веселина Йорданова
110
Ситуацията с Фалкон-а била високорискова
Снимка: Facebook

Правителственият Фалкон ще бъде спрян, докато не се установи причината за аварията. Това съобщи директорът на "Авиотряд 28" ген. Тодор Коджейков.

По-рано стана ясно, че малкият правителствен самолет с премиера Бойко Борисов на борда е бил приземен днес ръчно на пистата на Летище София.

Още по темата
Причината е, че навигационната система отказала напълно при опит самолетът да се приземи.

На борда е имало 9 души. Пилотите са направили втори кръг над летището и са кацнали визуално, благодарение на това, че са познавали района и самото летище.

Коджейков заяви, че ще апелира за закупуване на нов самолет и определи ситуацията, която се създала, като "високорискова".

По думите му тя е била овладяна благодарение на високия професионализъм на пилотите. Самата машина е на 19 години.

Премиерът Бойко Борисов бе в Солун за четвъртата среща на високо равнище на тема "Променящото се бъдеще на Европейския съюз".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва е пиниз за нов самолет.
13
3
 
19
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Изплюхте камъчето.Що трябваше да правите такава драма.То не бе авария то не бе героизъм в небето....и всичкото туй за един нов самолет.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинско геройство са извършили с втори кръг. И второто геройство е, че са познавали родното летище на столицата.Героите ще бъдат наградени с 'Герой на Европейския съюз", първа степен.
11
7
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Трябва да се закупят Нови Самолети - поне 50 броя .Тази Държава стана като една Приказка - МАА като Жена без Мъж .
10
1
 
20
 
! Отговори
L. преди 4 години
Е, като сте се качили на дърво без корен ще е рискова ситуацията.Ама се изнежихте пилотите компютъра да ви казва всичко.Но не е Фалкона проблема Някой на борда скоро ще да е излъгал за нещо.
9
6
 
27
 
! Отговори
Нема такава държава преди 4 години
Тия ГЕРБ-ераси са уникални творения на природата ! Всеки разбира от всичко. Тоя т.н. генерал Коджейков, преди това беше шеф на НСО, завършил престижния ВИФ, като Цецо. Сега ръководи авиоотряд и вече е спец по самолетите. Вероятно като наближи пенсионна възраст ще го направят шеф на БАН или на Информационно облужване, ако не е жив все още вездесъщия проф. Константинов !
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В риск са само бедните, болните и самотните, които са обречени на мъки и смърт.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама на тоя Фалкон да се качи целия парламент. Не ме интересува как ще се наблъскат, само да се качат. И не ме интерсува дали може да отлепи от пистата натоварен, искам да го пуснат от моста на Витиня...
6
3
 
15
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Това звучи като ВИЦ .Ние нямаме ВОДА , Премиера се плаши да се качи на Самолет - как ще решим Проблемите с такъв Премиер ?
5
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на пилотите. Техника винаги може да се счупи. Господ е бил с тях. Не като тук балалайкиии форумски, които нямат *** да на бият един квартален дрисльоо... Седнали са обсъждат самолети :)
4
3
 
12
 
! Отговори
Калуди преди 4 години
Направо да поръчват 5-6 737-Макс! В момента са евтинки, сега трябва да се купуват. 1 да лети, другите за части. От Boeing направо ще ни ги подарят!
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''Коджейков заяви, че ще апелира за закупуване на нов самолет''Е, нищо друго не сме и очаквали. То време беше да се случи, няма сега нашата 'аристокрация' да се излага с 20 годишни таралясници я
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека бъде нов! Не можем да си позволим да загуби най-добрия премиер в новата ни история. Той не заслужава подобна участ.
1
8
 
21
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Ах, далавераджии такива. Нарочно правят тия схеми, да вървят разходи за глупости от които се правят най-лесните далаверки...