Безмилостно, престъпление... Родителите на починалото дете за трагедията

Почернените родители ще търсят отговорност от лекарите
16 ное 2019 21:34,
229
Безмилостно, престъпление... Родителите на починалото дете за трагедията
Снимка: Pixabay

Родителите на 3-годишното дете, починало от риновирус, ще искат да има наказани за трагедията. Почернените родители на починалото 3-годишно описаха лутането си в системата в опит да спасят детето си. Те искат лицата им да останат скрити.

Според родителите детето им е имало остра вирусна инфекция. Впоследствие и сепсис.

Първо отишли в столичната педиатрия, където казват, че в продължение на два часа не им обърнали внимание, след това в болница "Лозенец", където ги върнали за домашно лечение.

Още по темата

Детето обаче се влошило и се върнали в педиатрията. Там чакали близо 2 часа за хоспитализация. От лечебното заведение не приели детето, тъй като нямали свободни легла.

"В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това много добре го видяха. "Нямаме свободно легло". Спешното легло в болницата било резервирано за някакъв човек, за 15 (ноември), който трябвало да дойде. Неколкократно ни помолиха да си тръгнем, защото детето не е в тежко състояние, можело да се придвижва", разказаха родителите пред bTV.

Почти два часа продължават молбите към дежурната лекарка.

"През сълзи я молех, само да видят какво му е на детето и да го вкарат някъде да видят какво му е", разказва разплаканата майка.

"Просто това забавяне доведе до смъртта на моето дете... Не знам как спи тази жена, след като направи това нещо, с нашия принц. Не може ти от една вирусна инфекция да починеш, ние в кой век живеем, това са глупости. Това е безмилостна жестокост, престъпление", смятат почернените родители, които вярват, че шанс за детето им е имало.

"Искам да има наказани, искам да няма други такива случаи, нищо няма да върне моето дете, искам да има правда, защото това беше 3-годишен ангел", категорична е майката.

"Те ни убиха и нас", заключва бащата.

Позицията на педиатрията остава непроменена: Няма забавяне на лечението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До edinне го разбирай буквално но да, близо си! при тази демография децата трябва да ги обгрижват 24/7!! Бог да прости детенцето, можеше да стане специалист по нещо и да е в полза на обществото но не би...
158
2
 
23
 
! Отговори
Родител преди 4 години
За проявен непрофесионализъм, за проявено бездушие, нечовешко отношение - отнемане доживот на лекарските права на ВСИЧКИ замесени в смъртта на детенцето и затвор за причинена смърт! Това не са лекари! Те не стават дори за санитари!
157
11
 
7
 
! Отговори
edin преди 4 години
До Потърпевш 165-------------------------------------А ти искаш посред нощ до всеки болен да има професор ли. Ами извади няколко хилядарки и може и да има.
156
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СРАМ! За медицинското състояние на известни престъпници ни осведомявате ежечасно, за тях се намират свободни легла в елитни болници и ги лекуват най-добрите лекари!
155
2
 
29
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Много жестоко отношение много жалко за малката звездичка. Незнам как бих реагирал ако някой постъпи с детето ми така. Но бих го бил до умирачка не ми пука от фашисткото управление на гроб. Това са убиици а не доктори Мале то ви мръсно кьорави да ходите същата участ да ви настигне изр оди долни. За караянчева хеликоптер вдигнахте и прокудихте семеиството в чужбина. Еее народе не те ли боли че те мачкат и гаврят с тебе къде ти е смелоста.
154
0
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
След като Министерството на здравето проглуши чрез медиите цяла България, че ще отпуска безплатни ваксини срещу грип на възрастните хора, сега се оказва, че няма да отпуснат нищо! Но за това - нито дума в медиите! Но това не е всичко: в аптечните складове, респ. в аптеките няма ваксини даже срещу заплащане!!! Така държавата се грижи за възрастните си граждани, за децата да не говорим... И пак няма виновни, пак няма да има наказани въпреки, че това е геноцид над народа!
153
5
 
11
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 години
153 ,мила Еленке в Пирогов са най голямата помия на света ,а не в София ,в цял свят няма по големи *** ,никой там посред нощ няма никаква квалификация -само специализанти и обучаващи се ,гаранция ,че каквото и да е имало в Пирогов са го довършили ....особено ,ако е била доктор нийка Атанасова ,селянката от Враца ,която дори няма за доктор диплома...която уморява наред
152
1
 
34
 
! Отговори
Nikolai Panov преди 4 години
Болница "Лозенец" я гласят за приватизация. Нарочно се държат като ***. Преди месец и нещо заведохме дъщеря ни с тежка бъбречна инфекция в съчетание с вирусна такава. Имахме направление за хоспитализация и познайте: изпратиха ни вкъщи за домашно лечение. Само ще ви кажа, че не се прибрахме, а веднага отидохме в друга болница, където констатираха, че е била съвсем близо до сепсис. Слава богу хората си свършиха съвестно работата . Сега като чета статията направо настръхвам...
151
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Митьо Дзъркелите го направиха на решето, но за него се намери легло и го закрепиха, а за детенцето няма а?
150
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 155В Щатите тия са изгърмели до живот!Отделно отиват под съд с огромна вероятност от затвор!И на всичкото отгоре ги чака такава глоба,че направо ще им се отживее!С тях практически е свършено!
149
2
 
31
 
! Отговори
ако някой знае преди 4 години
името на тази "лекарка", да го напише тук.
148
15
 
4
 
! Отговори
вв преди 4 години
До БългаранСтой си в Белгия бе кавал.
147
3
 
32
 
! Отговори
65651 преди 4 години
Лекарите, които са отказали да помогнат на детето, трябва да ъдат лишени от лекарски права. Прокуратурата да се самосезира и да излезе с обвинение - има доста членове и алинеи.
146
1
 
12
 
! Отговори
които е на власт е преди 4 години
... обгрижван и няма как да придобие представа за реалната ситуация
145
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
местата в болниците са пълни с роми дето нямат осигуровки - със сегурност разтакаването е за пари
144
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зверствата на демокрацията ...Разгневете се най-после!
143
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За една ключица се вдига хеликоптер, а за родителите на това невинно, миличко детенце дали ще има справедливост? Сега онази лекарка, подценила ситуацията би трябвало да се сдобие с присъда, отнемане на правата и заплащане за престъпна небрежност.
142
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото пред детското спешно в Пирогов има табела на която пише, че когато се налага преглед на деца поради температура, хрема, кашлица родителите да се обръщат към други болници.
141
14
 
8
 
! Отговори
Елена преди 4 години
Защо родителите не са отишли в Пирогов??? Лекарите там са най-добрите специалисти, с децата са много внимателни, най-напред ги преглеждат. Все пак това е болница за спешни случаи, никога няма да ви върнат. Ще почакате, ама ще ви приемат и веднага ще поставят точната диагноза. Не се мотайте по други болници, в София това е най-доброто решение.
140
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
148 най-лошо в случаят е че не са знаели, че е умиращо. Било е прегледано набърже, колкото да ги притикат хората, определили са го като "мобилно" и че всичко му е наред. Чак в Пирогов, когато е вече прекалено късно му правят точна диагноза. Тук говорим за престъпна небрежност и некадърност. Не всички лекари са такива, най вече тези от старата генерация са изключение, но процентът на тези другите е достатъчно плашещ, че да те е страх, когато трябва да посетиш някоя болница и не си богаташ.