Безмилостно, престъпление... Родителите на починалото дете за трагедията

Почернените родители ще търсят отговорност от лекарите
16 ное 2019 21:34,
229
Безмилостно, престъпление... Родителите на починалото дете за трагедията
Снимка: Pixabay

Родителите на 3-годишното дете, починало от риновирус, ще искат да има наказани за трагедията. Почернените родители на починалото 3-годишно описаха лутането си в системата в опит да спасят детето си. Те искат лицата им да останат скрити.

Според родителите детето им е имало остра вирусна инфекция. Впоследствие и сепсис.

Първо отишли в столичната педиатрия, където казват, че в продължение на два часа не им обърнали внимание, след това в болница "Лозенец", където ги върнали за домашно лечение.

Още по темата

Детето обаче се влошило и се върнали в педиатрията. Там чакали близо 2 часа за хоспитализация. От лечебното заведение не приели детето, тъй като нямали свободни легла.

"В приемния кабинет, на кушетката пред тях, моето дете умираше! Те това много добре го видяха. "Нямаме свободно легло". Спешното легло в болницата било резервирано за някакъв човек, за 15 (ноември), който трябвало да дойде. Неколкократно ни помолиха да си тръгнем, защото детето не е в тежко състояние, можело да се придвижва", разказаха родителите пред bTV.

Почти два часа продължават молбите към дежурната лекарка.

"През сълзи я молех, само да видят какво му е на детето и да го вкарат някъде да видят какво му е", разказва разплаканата майка.

"Просто това забавяне доведе до смъртта на моето дете... Не знам как спи тази жена, след като направи това нещо, с нашия принц. Не може ти от една вирусна инфекция да починеш, ние в кой век живеем, това са глупости. Това е безмилостна жестокост, престъпление", смятат почернените родители, които вярват, че шанс за детето им е имало.

"Искам да има наказани, искам да няма други такива случаи, нищо няма да върне моето дете, искам да има правда, защото това беше 3-годишен ангел", категорична е майката.

"Те ни убиха и нас", заключва бащата.

Позицията на педиатрията остава непроменена: Няма забавяне на лечението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
31
 
! Отговори
Хипократ преди 4 години
127 явно и ти си от бранша и затова си слагаш грях на душата ама айде стига с глупостите? Замъглена картина ли? То цялата им работа е замъглена щом на едно умиращо дете не могат да поставят правилна диагноза и да разберат, че бере душа. В тяхна полза е да пледират за невменяемост и некомпетентност понеже иначе говорим за мещо изключително долно и отвратително. Лекар да е некомпетентен е грях само по себе си обаче понеже става въпрос за изключително отговорна професия!
118
3
 
39
 
! Отговори
мили хора преди 4 години
Като тръгвате за болница (не дай Боже) е много, ама много важно освен ключовете за колата, да вземете и пари в брой. Колко? Ами, колкото имате вкъщи, но поне 100-200лв. ако нямате в брой спрете до банкомат изтеглете, може после да ви наложи да теглите още, ако имате дневен лимит на картата вземете и картата на половинката си - особено ако ще карате възрастен човек.
117
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Tihomirr 68Скъпи г-н Тихомир, Вие току-що / заедно с една цяла глутница от озлобени хора/ качихте едни хора на столчето, без да имате и най-малко понятие от казуса. Вие даже се кандидатирахте за почетната длъжност "палач". А вината на тези хора никак не е доказана, ерго - те може и да са невинни, но глутницата вече ги е захапала...Какво Ви кара да си мислите, че подобно нещо не може да се случи и на Вас?
116
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 109Скъпи г-н експерт, предисторията на трагедията с детенцето има огромно значение. Не е едно и също дали са го завели в болницата веднага или са почакали седмица-две, междувременно лекувайки го с хомеопатични средства, например. Не е ясно дали детето не е имало съпътстващи заболявания. Не е ясно дали не е приемало лекарства, които са замъглили клиничната картина.Когато се оценява подобен казус, на проверка подлежат всички подобни предположения. Нещо, което Вие просто не знаете.
115
2
 
25
 
! Отговори
Велика преди 4 години
Трябва да се смени моделът на здравеопазването. Крайно време е управляващите да прозрат, че това, което са въвели е недоносче. Един трезвомислещ експерт. " Според мен,трябва да се разруши, не да се промени, а да се разруши и изгради нов модел на здравна система в България"
114
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здраве"опазването" е елемент от системата на хибридния геноцид над българите в България. Наред с "битовата" престъпност, чалга, невежество, дрога, разврат, гмо-, ментета, войната по пътищата, правата на кучетата... мизерията, на първо място...
113
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 128Марш от тука! Такива като теб с подобно отношение не ни трябват!
112
6
 
43
 
! Отговори
тома неверни преди 4 години
Всички болници,с имена на светии...а в тях работят дяволи
111
3
 
40
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Превърнаха се в бизнесмени, нали това е престижно? Бизнесмени. И като бизнесмените не им пука за нищо и никой.
110
70
 
9
 
! Отговори
БгЛекар преди 4 години
Няма ли да се спрете,селяни про сти,ще направите така,че и последния лекар да напусне ска паната ви държава,на Запад поне ще ни почитат и уважават,шамани и врачки за вас,де били чукун дурски,имало да мре,умряло,друго ще си родят,какво толкова е станало
109
3
 
45
 
! Отговори
Fan преди 4 години
Наложи ми се да се обадя за моето момче на бърза помощ-повръщаше често, температура,замаян, болят го ставите, звъня на 112, там някакъв *** оператор ме държи 5 минути, накрая ми казва - очаквайте обаждане! Очаквам още 5 мин,обажда се някаква лекарка и ме разпитва наново, накрая ми казва - *** до аптеката и вземи еди какви си лекарства?!? Няма посещение, няма нищо!
108
4
 
76
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 113Лекарите са длъжни да съдействат за настаняването му в друга болница като нямат места! Точно така, както са направили, когато вече е било твърде късно!!! Най-най-най малкото, което е можела да направи свинята, гледала умиращото дете, е да вдигне проклетия телефон и да провери къде може да приемат детето!Истината е, че тук няма никакъв контрол! Както виждате болницата казва: Няма никакво забавяне. Съвсем нормално било да чакаш 8 часа с умиращо дете!
107
5
 
47
 
! Отговори
Поредната бгдрама преди 4 години
Жалко подобие на държава. За два часа, колкото са чакали щяха да стигнат до Турция и сега детето щеше да е живо и здраво
106
0
 
77
 
! Отговори
Митака преди 4 години
Преди 2 години моето дете беше на 3 години и няколко часа сме обикаляли с него няколко болници, докато най- накрая го приеха и излекуваха в инфекциозна болница - софия.Особено лошо беше отношението към нас в болница токуда.Не може така хора - това са деца. Трябва са има наредба всяка болница да има свободни легла и при нужда да настанява веднага деца.Не може бумащината да е по-важна
105
4
 
94
 
! Отговори
Док преди 4 години
Малко неща от кухнята - всяка клиника трябва да има 10% от леглата свободни за случаи по спешност, така че легла няма, не е оправдание. В болница Лозенец се лекуват приближени на властта и връзкари - това от личен опит. При децата заболяванията протичат мълниеносно/ фулминантно/ ,което налага бърза реакция. Възрастен с вирусна инфекция може да се влачи със седмици, но при дете влошаване на състоянието настъпва за часове.
104
11
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите станаха единствена цел на всеки.Няма морал, етика, чест.Социализма беше система, която даваше спокойствие за бъдещето и насъщния и от там човек беше по спокоен, добър и имаше място за морал.Феодализма се върна със страшна сила , някой познавайки бг манталитета се възползва и другите ще страдат или бягат.Без бой няма да стане.
103
8
 
98
 
! Отговори
Анко Нимев преди 4 години
Малко извън темата, относно написаното в някои коментари:Това, за отличното здравно обслужване на запад е мит. Да - може и да са по-любезни, но е пълно с некадърници и там. Твърде много приятели имам зад граница и там положението не е никак розово...Иначе както е описано в статията, тая дежурна лекарка е за затвора, с доживотно отнемане правото и да практикува.
102
2
 
58
 
! Отговори
void преди 4 години
Няма забавяне на лечението. Пациентът умря напълно излекуван!..
101
4
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евростат изнесе официално данните, че в България умират 42% от пациентите, които могат да бъдат спасени. Което означава, че в България смъртността е с 42% по-висока отколкото в Европа. Това ви го каза Европейска институция още преди 3 години.
100
9
 
29
 
! Отговори
Шизита преди 4 години
В този форум лекари няма! Най - интелигентния възможен е някой напушен компютърджия!