Синдикатите готови с национален протест заради болничните

Искат спешна среща с Борисов най-късно до 20 ноември
40
Синдикатите готови с национален протест заради болничните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ и КТ "Подкрепа" подготвят обща национална протестна демонстрация за края на месец ноември, ако в близките дни управляващите не оттеглят предложението си първият ден от болничните да не се заплаща. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров след спешна среща с лидерите на федерациите членки на Конфедерацията.

Предстоят срещи на стачните комитети на двата синдиката.

Още по темата
Работещите са готови на радикални действия заради намерението първият ден от болничните да не се плаща, каза още Димитров.

Той отправи апел към всички български работници да са готови за участие в това национално действие

"Казахме ясно, двамата с Димитър Манолов - това няма да стане", заяви Димитров.

Вчера от Конфедерация на труда “Подкрепа“ вече обявиха готовност да напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и да организират национален протест.

Синдикатите искат спешна среща с Борисов и оттегляне на предложението за болничните.

Синдикатите настояват Борисов да се запознае с техните аргументи в спешен порядък, тъй като срокът за промени в бюджет 2020 изтича на 20 ноември 2019 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pokajete si dogovorite s zdravnata kasichka da vidim kakvo pishe v tiah...kakvi dogovori ste podpisali?!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да видим имали синдикати или креатури!
32
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Някой да се сети да защити хората!!! Добре, че са синдикатите да кажат, че това е безумие на степен безкрайност! Дано мислителите на тази анти хуманност, Господ да ги дари с болести за винаги!!!!
31
7
 
1
 
! Отговори
КВИ БОЛНИЧИНИ ,БЕ... преди 4 години
ТРЯБВА ДА ИМА САМО "НЕПЛАТЕНИ ОТПУСКИ"!АЙДЕ СТИГА "ДЪРЖАВНИ ГЛЕЗОТИИ".....ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕГОВИТЕ ПАРИ!ПИЯТ И ПЛЮСКАТ КАТО СКОТОВЕ ....ПОСЛЕ НЕКОЙ ТРЕБВА ДА ИМ ПЛАЩА БОЛНИЧНИТЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ И ПРЕПИВАНЕ....!АЙДЕ ,БАСТА!НАПРАВЕТЕ СИ СОБСТВЕНА "ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА" , ЗА БОЛЕСТ И ЗЛОПОЛУКА, ВЪВ БАНКА ИЛИ ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО!
30
2
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 26А с държавните не изгоряха ли?Колко пъти крадоха парите за пенсия комунистите от БСП и ГЕРБ? А сребърния фонд?А това, че няма контрол над масата от частни фондове пак е по вина на държавата,защото масата от тях са на наши хора и бяха създадени именно с тази цел. Да вземат едни пари и да гръмнат. Индивидуални партиди може да има и в НОИ и в НЗОК,но не искат защото тогава ще се краде много по трудно.Защото така ще виждаш ти лично движения и ще хващаш,че са те водили в болница без да си лежал
29
1
 
13
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Когато някой е некадърен да се справи със собствените си задължения и проблеми обикновено ги прехвърля на други. Случаят с болничните е типичен пример за действие на отбор некадърници окупирали държавната администрация
28
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 26С индивидуална партида можеш сам да следиш дали работодателя ти внася осигуровките които ти удържа всеки месец, защото ще получаваш извлечение, а сега работника няма как да знае дали осигуровките му се внасят или не! За това сещал ли си се? Как става ли? Сравни си от втората задължителна пенсия извлеченията за 2 години и сам ще разбереш без да си икономист!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов искал да създаде "Синя буржоазия" с раздадените държвани предприятия за 1 лев. Но Синята буржоазия се оказа некадърна и закри предприятията. Днес СДС е против "Червената буржоазия". СДС е много претенциозна и антибуржоазна партия.
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болничните изобщо не трябва да се плащат, защото сега половината и повечето са фалшиви.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радослав 21Много бързо си изпускаш нервите, а?Като нямаш ясно обосновани мотиви, започваш с персонални обиди, явен признак на аргументативна немощ. Дерзай! Продължавай да обиждаш опонентите си и си мечтай така да привлечеш поддръжници на идеята ти за индивидуална партида!Хората вече изгоряха с частните пенсионни фондове и индивидуални партиди.
24
4
 
6
 
! Отговори
ДНД преди 4 години
Крайно време е синдикатите да бъдат синдикати ,а чиновници на държавната ясла. Проблем с болничните има . Непрекъснато расте техния брой . А и 30 % от болничните са по празниците , Държавата /НОИ/ спря да плаща първите 3 дни през 2009г като временна мярка . Само дето не уточни временно до 3027г или до 5028г.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България умира. Който може се спасява индивидуално - през Терминал 1 и Терминал 2.Не знам има ли друга по-нещастна държава от България?Нарочно казвам нещастна държава, а не хора.Има много по-зле от нас - Камерун, Сенегал, Джибути... Само че там населението расте, защото не може да избяга като нас!Няма къде!
22
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ЗозоДраги *** от Младежкото БКП - някои хора работим в частния сектор! Никога не сме разчитали на тая държава за нищо защото още от ранна детска възраст държавата ни казва, че заради доходите на родителите ни на нас не ни се полага нищо! Сега когато зависи само от нашите доходи същото ни го казва пак + го казва и на децата ни! Затова драги *** от Младежкото БКП (ГРОБ) целта е да оставим вас, потомствените комунисти без възможностти за цоцане от обща каца!!!
21
0
 
15
 
! Отговори
Нане преди 4 години
То, ако имаше синдикати, в България от отдавна трябваше да е в безсрочна национална стачка...*** тук има клакьори послушници на властта и олигархията...
20
4
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До ЗозоДраги *** - я обясни на нас простите как успя искане за ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ да го свържеш с червения идеал за обща каца където от всекиго се взима според възможностите и всеки ползва според нуждите си? Ти или си умствено изостанал за което е нужно да се върнеш в училище или просто си платен *** на Младежкото БКП (ГРОБ)!!! И понеже си *** набий си в тиквата, че масата от хора които мразят работодателя ти от ГРОБ мразят и комунистите! Не ни обвинявайте във вашите грехове!!!
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радослав 13Направи си индивидуална партида и си карай по нея. Или твоята работа е свързана с тия партиди и си набираш клиенти по форумите? За реклама трябва да си платиш на сайта.
18
0
 
9
 
! Отговори
чашата преля преди 4 години
До Чиновник 15Теб какво те касаят синдикалните работи? Нали си чиновник, обслужващ бизнеса, точно твоя съвет няма да слушам.За удълженото работно време се говори със Синдикати, Инспекция по труда и съд. Но когато те са на страната на работодателя, като най- платежоспособно лице, и никой не ме защитава от системната експлоатация, идва ред на ЕС, ООН и всички други институции, които следят за спазване на трудовите и човешките права.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите си пазят далаверата, а това е антидържавно поведение. Както навсякъде, така и у нас. Не може болнични и после тен от Гърция.
16
9
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До РадославК'во пак лаеш бе, червена oтpeпкo?!?! Шумкарите много се изнервихте, откакто спряхте да получавате всичко наготово и се налага да бачкате.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите да се разпуснат поради несправяне с работата, действия в ущърб на работещите и в интерес на олигархията. Въпросът да се отнесе до съответната Световна институция/орган, която следи за действията им. Да се създадат други Синдикати, с други управленски фигури, а на настоящите лица да им се отнеме правото да заемат подобни длъжности.