Луксът WC - 15% у нас нямат вътрешна тоалетната, в Германия - под 1%

Класацията оглави Румъния, където един на всеки четирима няма такава
76
Луксът WC - 15% у нас нямат вътрешна тоалетната, в Германия -  под 1%
Снимка: Pixabay

Цели 15,3% от българите нямат вътрешна тоалетна в жилищата си. 

По този показател България е изпреварена единствено от Румъния, където повече от един на всеки четирима румънци (или 27,7%) е живеел в домакинство без вътрешна тоалетна. Това са данните на Евростат за 2018-а година и са по повод на днешния Световен ден на тоалетната - 19 ноември. предаде БНР.

Още по темата
Приблизително 2,1% от хората в Европейския съюз са живеели в жилище без собствена вътрешна тоалетна.

Това представлява намаление с 1,2 процентни пункта в сравнение с 2010 година, когато 3,3% от европейците имаха подобен жилищен дискомфорт.

Година по-рано  - през 2017-а г., 16,7% от българското население е обитавало жилища без вътрешна тоалетна, докато през 2010-а година този процент е бил цели 24,6 или близо една четвърт от българите.

След Румъния и България в тази печална класация се намират балтийските републики Литва (10,6% от населението без вътрешна тоалетна), Латвия (9,9%) и Естония (5,3%).

За разлика от тях делът на жилищата без тоалетна е под 1% в 19 държави-членки на ЕС, с най-ниски процентни близо до нулата в Германия, Люксембург, Холандия и Швеция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В германия си пишкам благородно на тревата
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бай *** и на златна паница да сер(е) пак си е ***.
61
0
 
2
 
! Отговори
До Специалист преди 4 години
Специалист си ,ама на нещо друго.
60
0
 
10
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
абе имате тоалетни повечето и собствени телевизУри имате ама к'ва файда като гледате вип брадър и фермата и подобни :))) хахахах масовката акълчетата ви са като на кокошките дет акат по по двора ква файда че карате бенвета мерцидеси и имате тоалетни от порцилан
59
1
 
3
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До японец-архитектВредни и грозни/неестетични/ са!- струпване на едно място на много хора, затворени помещения, ..., стайна растителност и домашни любимци /без специална грижа загива/! :)) Устойчиви са иначе!
58
4
 
8
 
! Отговори
японец-архитект преди 4 години
Някой набива фейк инфо , че панелките са вредни и не стават. Нищо подобно. Кат одруса 8 по Рихтер, повечето оцелели ще бъдат точно панелките по на 60 години. Това между другото, а тоалетните в Нипон са екстра качествени, със музика.
57
3
 
4
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Моля съфорумците да потърсят информация за основната причина германците да загубят войната в Африка.После ще им стане ясно защо тоалетните са външни и защо са в най-далечният край на двора на къщата.
56
3
 
1
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До специалистАбре, отричат въобще миналото! Цивилизацията започва от прези 30т год в тази държава! :)) пп. за някои може и така да е! Но да не забравяме, че преди 44 сме били съюзници с немците, а те също са оставили отпечатък културен!
55
12
 
3
 
! Отговори
специалист преди 4 години
В българските градове има канализация . Поне в нормално големите градове , а не в села от градски тип. Българското население е предимно градско , по селата има само останали романистанци и тук таме пенсионери. Тази стъкмистика си е чиста пропаганда за да набива в *** кратунки на запада колко смотани са българите. Това е част от глобалната война.
54
3
 
1
 
! Отговори
Канал 3/4 преди 4 години
Заради замърсяването на въздуха, последните !5% от българите, ше си преместят тоалетните вътре - като в Германия
53
6
 
3
 
! Отговори
хахах преди 4 години
А интересно ми е колко % от жилищата имат тоалетна със биде?Защото май днес на бидето в България се гледа както едно време селяните са гледали на вътрешната тоалетна.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия обаче има повече хора дето не са виждали тоалетна въобще!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да се заличат селата бяхме на първо място в европа по външна тоалетна на двора. Добре че селяните се преселиха в градовете и в чужбина че иначе пак щяха да ни рисуват като кене, ф.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно външните тоалетни са от преди много години, когато на малко места е имало канализация и там външната тоалетна е добро решение. През 1942 година 80% са нямали върешна тоалетна, а външна или изобщо са нямали тоалетна. Без канализация защо да местят тоалетната вътре, а и може да няма място.
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15% - то толкоз са брачедите хаха
48
0
 
4
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 48 АнонименЕ, няма как къщи на по 80-100-150 години да са с вътрешни тоалетни., а на някакви все бай *** им е в устата.-------------Категорично имаше такива къщи в СФ с тоалетна и баня, преди да ги бутнат и да се направят блокове!
47
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До 47 АнонименПроучи дали в къщите освен спалня, до спалня има кабинет-библиотеки поне!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, няма как къщи на по 80-100-150 години да са с вътрешни тоалетни., а на някакви все бай *** им е в устата.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така *** с вътрешна тоалетна, нали трябва пази за да се направи, нали трябва за повече вода да плаща, нали трябва да се чисти. Това не е за ***, вътрешните им миришели, щото ги чистят веднъж в годината, може би. *** да се мине, вода да плаща, па и да чисти, откъде накъде.
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно България се движи около 100-150 назад от развитите държави. Добре че все пак глобализацията и отворените граници ни позволи да видим света и да и сверим часовниците поне малко. А специално при тоалетните най напред са японците. Там тоалетните вече имат операционни системи. Сами се почистват, имат подграване на седалката и автоматично те измиват и подсушават. Тия няма да ги стигнем технологично и след 1000 години!