Македонско малцинство у нас? Може да наруши целостта на нацията

ВМРО сезира Цацаров за дейността на две НПО-та в Благоевград
Обновена: 19 ное 2019 22:51 | 19 ное 2019 21:47, Красимир Ангелов
40

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за опити за създаване на македонско малцинство в България.

Според него това се извършва от две НПО-та, регистрирани в Благоевград, които имат заложени в уставите си цели и задачи, сходни със забранената у нас партия "ОМО – Илинден – ПИРИН".

Още по темата
"Опасността е, че тази политика, която е водена преди много години, след 1990 г. продължава по същия начин - да се създаде това малцинство, което впоследствие да поиска права - културни искания, искания за автономия, самоуправление и т.н. Смятаме, че по този начин може да се наруши целостта на нацията", коментира общинският съветник от ВМРО Михаил Петров в "Денят ON AIR".

По думите му двете сдружения -  "Гражданско сдружение за защита на основни индивидуални човешки права" и "Антични македонци" напомнят на "ОМО – Илинден – ПИРИН" като учредители, членуващи в тях, като цели и по устав.

Той посочи, че друго от основните притеснения на ВМРО, е използването на хората от "македонското малцинство" като разменна монета в преговорите между България и Северна Македония за присъединяването ѝ към ЕС.

Общинският съветник от ВМРО коментира и Бюджет 2020. От партията на Каракачанов се споразумяха с управляващите от следващата година минималната пенсия да бъде 250 лева, като първоначално беше предвидено тя да е 234 лв.

"16 лева звучат малко, но не са. Ако тази пенсия скача всяка година, тя рано или късно ще намери своя удачен размер. Не можем да твърдим, че с това ще подобрим съществено живота на хората, но важното е, че се върви в правилната насока", коментира Петров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му първо трябва да се замислим как да изкарваме пари, а тогава как да ги изразходваме. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се затвори устата на дългогодишната сръбска пропаганда,която измисли македонизацията,подкрепяна от Коминтерна!Не успяха дори с кървави разправи да сърбизират българското население и измислиха македонизицията и службата за ремакедонизация,която действа и до днес!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Нацияе премале и силн дума ...
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха тези не могат да опазят своята нация пък нашата ще дестабилизират. Каква смешка. Единственият начин да успеят е да се съюзят с римляните и тюрките.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***за сръбските тайни служби,които насилствено македонизират хората,които са македонизирани с терор,убийства,пращане концлагера в Голи оток,с уволнение от работа,недаване на работа и тази терористична служба за ремакедониязация е крайно време да се закрие и да се каже на хората истината за македонизацията!Никакво ЕС за Сърбия,куу.р за тях!Да се извърши лустрация в Македония!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** прави голяма реклама на македонстващите!Сега медиите в Скопие ще разпространят новината,че според известен бг политик българите ги е страх да дадат права на македонците защото ще им се наруши целостта на нацията!Макетата винаги са търсили под вола теле и не успяха 30год.,и сега няма да намерят!
3
5
 
11
 
! Отговори
ХАН КРУМ преди 4 години
ШКЕМБЕ ВОИВОДО НЕ СИ НАВИРАИ НОСЪ КАДЕ НЕ ТИ Е РАБОТА НАЛИ ТИ СИ ИМ ПРОДАЛ ПАСПОРТИ НО СЕГА НЯМА ОБЛАГИ ЗА ТЕБ И СКАЧАШ .АХ ТИ *** *** ВЛАШКА.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОктайТи си първият ***...к който дрънка глупости тук и няма да си последния. Македонско малцинство - що е то след като няма македонска нация. Това измислено нещо на запад от нас от не се знае изобщо какво е - някаква *** комунистическа измишльотина. А ако някой в България се занимава с подобни глупости трябва да се третира като национален предател.
1
7
 
12
 
! Отговори
Октай преди 4 години
Почна се!И аз съм македонец!