Децата с хранително отравяне са добре, изписаха ги

РЗИ: В пробите са открити стафилококус ауреус
21 ное 2019 10:52, Анисия Иванова
3
Децата с хранително отравяне са добре, изписаха ги
Архив: Булфото

Приетите преди три дни по спешност в инфекциозното отделение на ямболската болница "Св. Пантелеймон" 22 деца с хранително натравяне от село Хаджидимитрово днес ще бъдат изписани, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Състоянието на децата е било много добро още вчера, но са оставени за наблюдение. Вчера са станали ясни и резултатите от изследванията - наличие на стафилококус ауреус, допълни д-р Диманов.

Още по темата

Според директора на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева стафилококовото хранително отравяне може да бъде пренесено и от здрав човек и то върху част от храната, където при подходящи условия микроорганизмите може да се развият.

По случая се самосезира и Районната прокуратура в Ямбол, която възложи на полицията, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция да извършат проверка по случая.

Проверката трябва да завърши до десет дни. Разследването се усложнява от факта, че този ден кухненските работници не са отделили проби от храната, която се доставя в училището от фирма, с която общината е сключила договор.

Децата от село Хаджидимитрово, община Тунджа, които учат в началното училище в съседното село Дражево, бяха приети за по спешност за лечение в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол в понеделник вечерта със симптоми за хранително отравяне. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Куин Л преди 4 години
Късмет са имали, че са злояди
1
2
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
колко удобно, че точно този ден не са отделили за проби и това като извинение ли се приема, защото като му казах на катаджията че съм изряден , но само този ден съм превишил скоростта и глобата беше точно такава , каквото щеше да е ако всеки ден превишавам